Fredrikstad Blad: Politiet forbyr nazistene å demonstrere i Fredrikstad

Politiet beskytter en nazistisk demonstrasjon i regi av Den nordiske motstandsbevegelsen. Foto: Peter Isotalo

Grunnet frykt for bråk og ødeleggelse nekter politiet naziorganisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen å marsjere gjennom Fredrikstad. Men politiet vil gå i dialog for å legge til rette for marsj en annen dag.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

– Det er varslet flere motdemonstrasjoner med potensial til å trekke svært mange mennesker til Fredrikstad. Politiets informasjonsinnhenting viser at det er stor risiko for voldelig motstand og organiserte ordensforstyrrelser fra enkeltgrupperinger av motdemonstranter. Gitt det store antall mennesker som er ventet å oppholde seg i sentrum medfører arrangementet en uakseptabel skaderisiko for publikum, bygninger, kjøretøy og gjenstander, sier politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt i en pressemelding ifølge Fredrikstad Blad.

LES OGSÅ: Litteraturhuset i Fredrikstad avlyser nazidebatt etter at deltakere trakk seg

Den nazistiske terrororganisasjonen med flere drap og bombeaksjoner på samvittigheten blir ikke nektet på generelt grunnlag, men fordi det fryktes konfrontasjoner med motdemonstranter som allerede har fått tillatelse til å demonstrere på Stortorvet, midt i Fredrikstad sentrum, samme dag. Den nordiske motstandsbevegelsen har ennå ikke levert inn søknad til marsjen sin til grunneier. Det er imidlertid meldt om flere forskjellige motdemonstrasjoner, noen av dem med ønske om å blokkere marsjen til terrororganisasjonen.

Ifølge Dagbladet sier politiet at de vil gå i dialog med Den nordiske motstandsbevegelsen (NMR) som flere ganger har gått til angrep på politiet i Sverige.

LES OGSÅ: Svensk terrorforsker: — Den nordiske motstandsbevegelse er definitivt en terrorgruppe

— Forbudet gjelder arrangementet 29. juli, og er ikke til hinder for et tilsvarende arrangement en annen dato. Vi vil nå gå i dialog med arrangøren for å forsøke å finne en løsning, sier politimester Hasseldal.

Ordføreren i Fredrikstad, John-Ivar Nygård, har imidlertid sagt at det ikke er sikkert at kommunen vil gi tillatelse til at de voldelig nazistene skal få bruke grunnen til Fredrikstad kommune.

LES OGSÅ: 28-åring drept etter å ha blitt overfalt av nynazister

Seineste forrige uke forsøkte et medlem av NMR å kjøre over en gruppe demonstrerende irakere, ifølge vitnesbyrd fra irakerne selv. Bevæpnet med kniv sprayet han irakerne med pepperspray etter å ha krasjet bilen sin i et tre. De har tidligere gått til angrep på politikere, skoleelever, antirasistiske demonstrasjoner og er siktet for tre bombeaksjoner mot flyktningsentre og et fagforeningslokale rundt årsskiftet i Gøteborg.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

53 kommentarer på Fredrikstad Blad: Politiet forbyr nazistene å demonstrere i Fredrikstad

 1. En viktig seier for demokratiet! Håper politiet tar til vettet etter hvert og nekter terror-bevegelser, som denne, demonstrasjonsfrihet i fremtiden. Uansett vil de bli møtt med heftige og mange motstemmer hvor de enn ville få for seg å demonstrere. Demokratiet gir seg ikke uten kamp.

  • Avatarbørre arnold // 2017-06-16 kl 10:58 //

   En merkelig konklusjon å konkludere med at dette er en seier for demokratiet. Det er ett og samme miljø som driver med motdemonstrasjoner og disse holder til på ytterste venstreside. Politiets argumentasjon er jo frykt for voldelige motdemonstrasjoner og at uskyldige kan bli skadet samt skader på bygg og kjøretøy.

   • AvatarJoakim Moellersen // 2017-06-16 kl 14:32 //

    Det er heldigvis langt flere enn ytre venstre som stiller til demonstrasjon mot nazisme.

    Politiets argumentasjon holder ikke mål, først og fremst fordi det er det rasistiske ytre høyre som har utgjort en fare for sine omgivelser etter krigen (og under den for den saks skyld). Politiet kan enkelt nekte nazistene å marsjere da det er en samling av en internasjonal kriminell organisasjon, en terrororganisasjon faktisk, på samme måte som de har nektet MC-klubber å møtes i et par årtier. Her velger i stedet politiet å gå i dialog med terroristene. Det er helt på trynet.

    https://radikalportal.no/2016/09/23/uriktige-pastander-om-politisk-vold-i-norge/

    • Avatarbørre arnold // 2017-06-16 kl 17:38 //

     «Det er heldigvis langt flere enn ytre venstre som stiller til demonstrasjon mot nazisme» Greit nok men disse andre ville aldri funnet på å demonstrere utenfor lokalene når Oslo Freedom forum har invitert dissidenter fra Cuba og Venezuela fordi de ikke vil ha regime endringer i disse landene. En svært lite demokratisk adferd.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2017-06-16 kl 18:11 //

      Ja, høyresiden i Latin og Sør Amerika er virkelig en sympatisk gjeng…

     • Avatarbørre arnold // 2017-06-16 kl 18:41 //

      Av alle her er du den mest ekstreme med din nasjonalistiske sosialisme og antiglobalisme. Du har tidligere om jeg ikke husker feil flere ganger gitt uttrykk for å støtte bruk av vold mot politiske motstandere. Og rmed regime endringer i disse landene menes demokrati.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2017-06-16 kl 19:03 //

      Ja, ironisk hvordan dere klager over venstreautoritære regimer i Venezuela og venstrediktatur på Cuba når tilsvarende høyreregimer i Argentina og Guatemala drepte langt flere enn Castro. Hva er så galt med antiglobalisme?

      Halvorsen er jo et godt eksempel på hvorfor det har gått som det har gått i Venezuela: Elitens manglende vilje til kompromiss. Når eliten gjør alt de kan for å sabotere utvidelse av velferdsordninger, landreformer og mer rettferdig fordeling er det ikke rart at folk til slutt stemmer på venstreekstremister.

     • Avatarbørre arnold // 2017-06-16 kl 20:20 //

      Vi som ikke synes diktatur er greit har ikke problemer med at sosialister vinner valg, problemet er når det blir diktatur. Skremmende at du synes det er greit med drap på politiske motstandere på Cuba og i andre regimer du liker. Så blir det vel mye stråmannsargumentasjon å påstå at vi andre støtter fascistdiktaturer som i Chile og Argentina tror de fleste er glade for at det er demokrati der nå. Hva er så galt med antiglobalisme? Her kan du feks lese Adam Smith. Eller du kan jo lure på hvordan det skulle gått om Norge skulle adoptere Nord Koreas modell uten samhandel med andre land.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2017-06-16 kl 20:36 //

      Jeg sier ikke at vi skal isolere oss, men at landene med velferdsstater burde gå sammen om frihandel seg imellom, men stenge lavkostland uten, og særlig mer velstående lavkostland som Sør Korea.

      Cuba er ikke greit, men det er slående hvordan høyresiden syter over Cuba men gir blaffen i mer blodige diktaturer andre steder.

     • Avatarbørre arnold // 2017-06-16 kl 21:41 //

      Flott du synes at det ikke er greit på Cuba. Det er også riktig at verre diktaturer kanskje ikke har fått nok oppmerksomhet, her må nok media ta mye av skylden. Et grovt folkemord i Indonesia på landets kommunister på 60 tallet blant annet.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2017-06-17 kl 09:24 //

      Bare for å klargjøre en ting: Jeg er strengt tatt ikke tilhenger av å avskaffe kapitalismen helt. I et samfunn med stor grad av arbeidsdeling vil man alltid ha hierarki og noen på toppen må koordinere de andre. Tar man eiendommen til kapitalistene vil noen andre måtte fylle rollen istedet, og da i praksis statlige byråkrater, og da er det like greit å ha kapitalister. Georges Sorel mente jo i sin tid at det eneste som var verre enn kapitalister var middelklassesosialister 🙂

     • AvatarJoakim Moellersen // 2017-06-17 kl 11:53 //

      Gjestene på Oslo Freedom Forum har jo deltatt i militærkupp. Dette stiller den norske høyresida seg bak.

     • Jeg tar bare stilling til ytringer og meninger og vurderinger og krav og forslag og argumenter her uten å stemple personer hvis dette er mulig å få til.
      Jeg tror ikke jeg vil klare dette i alle tilfeller.
      Nazi-rasister er så tydelig gale og syke i noen tilfeller at det er rett å peke på behovet for psykiatrisk hjelp og innsats fra helsevesenet og hjelp til gale og syke personer.
      En norsk massemorder og barne-morder og bombeterrorist plasserer jeg der i den kategorien.
      Noen er dess verre der, og da er det bortkastet å veie rasist-propagandaen fra disse på gullvekt

     • AvatarJoakim Moellersen // 2017-06-17 kl 11:50 //

      Å kalle det udemokratisk å demonstrere er fullstendig absurd.

     • Avatarbørre arnold // 2017-06-17 kl 19:55 //

      Dersom det er motdemonstrasjoner utelukkende for å ødelegge andres arrangementer..har ikke du selv stått utenfor Oslo Freedom forum med ropert?

     • AvatarJoakim Moellersen // 2017-06-18 kl 14:49 //

      Udemokratisk å ødelegge for noen agitasjon til folkemord? Eller er det ropert som er udemokratisk?

     • Avatarbørre arnold // 2017-06-18 kl 21:43 //

      Er det noen som var invitert på Oslo Freedom forum som har agitert for folkemord da du var utenfor og demonstrerte med ropert?

     • AvatarJoakim Moellersen // 2017-06-19 kl 11:41 //

      Neida, bare tortur, militærkupp, krig og lignende. Har forresten aldri hatt ropert, uten at det ville gjort noen forskjell, om enn du mener det er selve symbolet på diktatur.

   • Din inndeling er helt feil.

  • Terror kan være så mye det. Jeg er ikke i tvil om at noen ytringer jeg kom med ble oppfattet som kritikk av deler av norsk presse. Og konsekvensene kom for meg. Jeg kan legge til her hva jeg ytret og hva som trolig ble vektlagt av noen i norsk presse, sitater :

   Hvorfor vise ekstrem forakt for modne og eldre lesere med å spre nazisymboler her?

   Fy til deg når du viser forakt for modne og for eldre lesere her med dine nazisymboler.
   Håning av de eldre og de modne i norsk presse er skammelig.

   Det er i alle fall ikke moderat oppførsel å spre nazisymboler i norsk presse like før frigjøringsdagen og nasjonaldagen.
   Det er ikke moderat å vise forakt for eldre lesere i norsk presse på den måten.

   Sitater slutt. Hevnangrepene på meg kom seinere. Tydelig det.

 2. AvatarSvein Pedersen // 2017-06-16 kl 15:29 //

  Volds-venstre vant, nok en gang over ytringsfriheten!
  Jeg støtter ingen -ismer. Jeg støtter ytringsfriheten.
  Det er merkelig, volds-venstre liker ikke hvite høyre-ekstreme, men støtter tjene islamske høyre-ekstreme…. Eller, nei det er ikke merkelig. Begge er for diktatur, og imot frihet og ytringsfrihet.

  • Se nå på bildet. Det er ikke noen ytringer å se der annet enn en runebokstav på flagg.
   Slikt er ikke politiske ytringer.
   Provokasjoner for å få til bråk og opptøyer tror jeg at det er.
   En runebokstav på flagg er ikke en ytring med et forståelig budskap.
   Beviset er på bildet over her.
   Gruppen kommer ikke med forståelige ytringer.

   • Avatarlovåundre // 2017-06-17 kl 09:59 //

    «Gruppen kommer ikke med forståelige ytringer.» skriver du.
    Den nordiske motstandsbevegelsen har et omfattende politisk program på sin nettside hvor man kan laste ned hele programmet (pdf).
    Det er dessverre ikke plass på flaggene til hele programmet(ytringen) deres.
    Derfor har dem bare en pil på grønt underlag, som jeg ikke helt vet hva betyr.
    Jeg kan desverre ikke legge ved link til til dette politiske programmet deres, fordi jeg da får J. Møllersen på nakken.
    Men om du leter litt på nettsiden deres finner du den politiske ytringen som du etterspør.
    Den er ganske omfattende og tar for seg alle deler av samfunnet.

    På den annen side kunne jeg gjerne lest det politiske programmet til de venstrevridde som skal demonstrere mot den nordiske motstandsbevegelsen, om det finnes noe slikt program da…

    • Jeg ser fortsatt ingen forståelige ytringer på bildet eller på fakta jeg kan se her. Du vet sikkert at jeg ikke skal se på alle slags nettsteder. Saken her gjelder helt konkret en utendørs marsj eller demonstrasjon.
     Det er stor fare for at de eneste tydelige ytringene kan bli hets av homofile.
     Politiet bør kreve å få vite alt om hva slags ytringer som er aktuelle og om ytringene er hat og hets mot homofile eller om det ikke vil komme noen ytringer som har innhold eller mening.
     Og jeg har sett mange bilder av den aktuelle gruppen på marsj eller i samlet flokk i kaos-Sverige. Det ser helt meningsløst ut og er en absurd forestilling.

   • AvatarSvein Pedersen // 2017-06-17 kl 10:07 //

    En Rune, er også en ytring. Uansett hvor mye man er imot runen.

    • Nei. Bare forståelige ytringer har betydning hvis du vil dra inn ytringsfriheten. Frihet til å komme med uforståelige ytringer er meningsløst. Flagg med runebokstaver er helt meningsløst.

     • AvatarSvein Pedersen // 2017-06-17 kl 12:40 //

      Hvem er du, til å begrense andres ytringer, eller lov til å ytre seg? -Bare fordi du ikke liker ytringsformer eller symbolene.
      Og hvorfor er volds-venstre bruk av steinkasting, eggkasting og hærverk, noe som helst bedre ytringer?
      Er du like kritisk, når feks profeten Uma og andre høyreekstreme islamister demonstrerer?

     • Hva er dette slags hets fra deg.
      Jeg er helt åpen om og med alle mine vurderinger.
      Jeg presiserer på min hjemmeside med link oppe til venstre på Twitter og på Disqus.
      Å terrorisere andre er ikke normal ytringsfrihet.
      Å terrorisere eller å skremme eller å true med vold er ikke legitime ytringer.
      Det samme gjelder Islamsk Stat.
      Grupper som hyller A Hitler er ute etter å skremme og å true og å terrorisere.
      Trusler og terror er ikke legitime ytringer.

      Norsk politi bør overvåke alle som støtter og hyller A Hitler. Og politiet bør huske på at det sitter en straffedømt massemorder og barnemorder og bombeterrorist i fengsel.

      Ditt spørsmål om hvem jeg er kan bare tolkes som en trussel her i denne sammenhengen.

     • AvatarSvein Pedersen // 2017-06-17 kl 17:35 //

      Hets og terror, virkelig?
      Du vil begrense ytringsfriheten, for de du ikke er enige med, og så spiller du offer, kjent FrP knep, når det blir stilt spørsmål.
      Ha en fin kveld.

     • All støtte til nazister er feil.
      Jeg spiller ikke noe.
      Jeg er helt ekte og helt oppriktig mot terrorisme og nazisme.
      Det er ikke nødvendig å spille.
      Det er du som tenker på å spille med ditt ordvalg her.
      Det er ikke noen det som spør.
      Det er mennesker som spør. Det er et subjekt.
      Og da kan jeg spørre hvorfor du vil støtte nazismen?

      Er svaret ditt Dealwithit?

     • AvatarSvein Pedersen // 2017-06-18 kl 07:28 //

      Du leser jo ikke hva de du ikke er enige med skriver!
      Jeg, støtter ingen -ismer!

     • Jeg leste det du skriver, og jeg prøvde å finne ut hva du holder på med.
      Men det vil du ikke vise andre.
      Deal with it?
      Når du slik gjemmer bort hva du holder på med, tror jeg at grunnen er at du støtter nazister.
      Det er nok å se i svensk presse og på Wiki.
      Det er sykt å like A Hitler eller marskalk HG.
      Narkomane begge to.
      Ville ødelegge Europa og europeere begge to. Helt sykt.

     • AvatarSvein Pedersen // 2017-06-18 kl 09:51 //

      Prøv å forstå, alle hører ikke til på venstre eller høyresiden. Vi bare forsvarer alles rett til å ytre seg. Vi er ferdig snakka.

     • Tror du ønsker å støtte nassene.

  • AvatarJohn Atle Vestvik // 2017-06-17 kl 19:48 //

   Hvordan kan du forsvare at det er ytringsfrihet du støtter når det demonstreres for frihet til voldelige angrep på meningsmotstandere?

   • AvatarSvein Pedersen // 2017-06-17 kl 19:55 //

    Tror du på det selv?
    Politiet var redd for vold, fra volds-venstre? Derfor avslo de.
    Hvor er toleransen, venstresiden skryter av?
    At kun en side skal få ytre seg, er det å være for ytringsfrihet og toleranse overfor de som tenker anderledes?
    Jeg støtter ingen -ismer som sagt. Ikke nazisme, ikke sosialisme, ikke kapitalisme, ikke kommunisme og ihvertfall ikke islamisme.
    Men alle har rett til å ytre seg, samme sprekk hvor uenig jeg er.

    • AvatarJohn Atle Vestvik // 2017-06-17 kl 21:38 //

     Tror på? Jeg antar at du har fått med deg informasjon om en del av voldsaksjonene, Den nordiske motstandsbevegelsen har utført, og at de er rettet mot mennesker og grupper med motstridende meninger.
     Så jeg prøver igjen, hvordan forsvarer du at det er ytringsfrihhet du fremmer når du støtter gruppens marsj for vold mot og undertrykking av LLH sympatisører?

     • AvatarSvein Pedersen // 2017-06-17 kl 21:53 //

      Leser du ikke det jeg skriver? At du ikke godtar alles rett til ytringsfrihet, slik framstår du…. De som ytrer ytringer du ikke liker, skal gies ihjel. Det var prat om en demonstrasjon, de søkte ikke om å få hive stein på politiet, biler, eller å starte branner og knuse vinduer. Slik mot(pøblene)demostrantene pleier gjøre.
      Jeg er for alles ytringsfrihet.
      Ha en fin kveld.

     • AvatarJohn Atle Vestvik // 2017-06-17 kl 22:55 //

      Jo jeg leste det du skrev. Og registrerer at du ikke svarer på mitt spørsmål. Minner deg på at medlemmer av foreningen drepte en av kritikerne under en av deres marsjer.
      Under en av deres tidligere marsjer ytret de seg med drap på en meningsmotstander. Så nei, den type ytringsfrihet er ikke forsvarbar i min bok. Men de skal selvfølgelig ha anledning til å forsvare seg i retten. Også ved hjelp av forsvarer om de ikke evner å verbalisere et forsvar for, og konspirering til, den type ytringer.

     • Ytringsfrihet er ikke det samme som forsøplingsfrihet eller rett til å kaste mistanker mot mange ved å bruke uklare ord og formuleringer.

    • Og det var en feil av politiet å formulere dette feil.
     Rett formulering er at nazister ønsker og skaper vold og at det ikke gjelder klare og tydelige meningsytringer fra nazistene.
     Nazistene har nok ytringsfrihet uten å opptre som en truende og uniformert milits med flagg og flaggutstyr som trolig kan fungere som slagvåpen.
     Jeg kan ikke se andre grunner til alle disse absurde flaggene enn at det gjelder å vise fram mulige lanser eller slagvåpen på en truende måte.
     Det bør bli strengt forbudt, og norsk politi bør klare å oppdage hva som skjer og hva som vises fram.
     Nå bør mange si fra om dette snart.

     Alle flaggstenger og annet medbrakt utstyr bør kontrolleres nøye slik at ingen metallstenger eller andre stenger som kan skade mennesker med stikk eller slag kan vises fram eller paraderes av en nazi-milits.

  • Det er ikke noe som heter volds-venstre. Partiet Venstre er et helt lovlig parti.
   Ytringsfrihet er ikke det samme som forsøplingsfrihet.
   Visse krav til tydelighet og beviser og forklaringer bør stilles til alle.
   Dine formuleringer her er langt over i det utydelige.
   Jeg skal sitere noe av det mest ekstreme og utydelige. Sitat : Volds-venstre vant, nok en gang over ytringsfriheten!

   Sitat slutt.
   Her er det helt umulig å vite hvem eller hva du sikter til helt konkret.
   Hvem utførte hvilken vold mot hvem og hvordan og når og hvor?
   Hvorfor bruker du ordet vold eller ordene volds-venstre?
   Å kaste mange mistanker over mange helt uskyldige mennesker ved hjelp av utydelighet og ved å spekulere i utydelige ord og formuleringer kaller jeg forsøpling.

   Deal With it er ingen forklaring og ingen presisering og slik at du spekulerer med og ved å formulere deg utydelig og uklart her og ved å gjemme dine meninger og din deltakelse.

   • AvatarSvein Pedersen // 2017-06-29 kl 14:00 //

    Volds-venstre, er de på venstresiden som møter meningsmotstandere med steiner, hærverk om. Det vet du!
    Ha en fin dag.

    • Nei. Det forklarer du ikke tydelig. Du er ekstremt utydelig og slik at du kaster mistanker mot helt uskyldige mennesker og medlemmer av partiet Venstre.
     Uttrykket volds-venstre er feil.
     Når det gjelder påstander om vold og voldsbruk må beskyldningene være ekstremt presise etter min mening.
     Jeg kjenner ikke til at noen stortingsrepresentanter for SV er volds-utøvere eller straffet for vold, og det er ikke utenkelig at mange mener at de tilhører en side.
     Ingen får fine dager når ekstreme og uklare beskyldninger kommer i kommentarfelt.
     Jeg er på løsnings-siden. Det rammer ikke meg da, men det hindrer gode løsninger.

 3. Det er nok å se på bildet. Flagg med en runebokstav er utrolig dumt.
  Nok å se på ett bilde. Nok til å se dumheten.

 4. AvatarJohn Atle Vestvik // 2017-06-17 kl 20:26 //

  Ubrukt antiekstremist utstyr til bruk 10-20 meter foran antidemokratibvegelsers demonstasjonsmarsjer; 1 stk. elastisk regnbuefarget trikot, 1 stk. drillkorpsleder stang, sort med sølvfarget toppkule og nedre beslag, velegnet til å styre marstakt, samt en dommerfløyte for start og stopp signal til etterdiltende marsjentusiaster. Utstyret har en absolutt demoraliserende effekt på marsjerende, men motsatt effekt for tilskuere og publikun ellers.
  Selges grunnet avlysning av Den nordiske motstandsbevegelsens varslede demonstrasjon for straffefrihet ved vold og trusler om vold mot meningsmotstandere.
  NB: Drakten kan brukes 10-20 meter foran stort alle voldsekstreme -og antidemokratiske grupperinger, da de stor sett er enige om hat mot LLH og deres medlemmer.

 5. Det snakkes om at det er brudd på ytringsfriheten å la nazistene marsjere i våre gater!?!?!?!
  Ytringsfriheten har selvsagt sine grenser på samme måte som fore eksempel organisasjonsfriheten. Vi lar heller ikke mafian fritt få organisere sine kriminelle nettverk.

  Erling Grape

 6. Tydeligvis er det ikke alle som er klar over at organisert nazisme ikke er tillatt i Norge. Det skyldes at nazismen har en historie i dette landet.
  Disse nazistene marsjerer i sluttet orden og må anses som uniformerte. Bare dette er en grunn til å stoppe denne marsjen.

  Erling Grape

  • Helt enig.
   Handlingslammelsen i regjeringen og på Stortinget er en skam.
   Nye former for nazi-rasisme ser nå ut til å komme fra USA og vokse i USA.
   Søkeord til folk som er mot nazi-rasisme : Resurrecting Racism
   The modern attack on black people using phony science
   The Illusion of Culture-free Intelligence Testing
   Søkeord slutt.
   Ellers ser jeg ingen normale ytringer på bilder av nazistene på mars. Flagg med runebokstav har null betydning og kan ikke tolkes og er helt absurd.
   Å gå i en form for uniform er å opptre som en milits.
   Jeg kan ikke forstå at det er lovlig her i denne sammenhengen.
   Frelsesarmeen og musikk-korps er noe helt annet og helt klart lovlig uniformering.

 7. AvatarComrade Pootie // 2017-06-18 kl 14:48 //

  Greit å poengtere at fenomenet ‘motdemonstrasjon’ er antidemokratisk i sin natur, og sånn sett bare en mildere variant av hva disse nynazistene driver på med. Om man selv ønsker demokratisk legitimitet, bør man finne andre metoder enn å bruke sin ytringsfrihet til å begrense andres ytringsfrihet som jo er motdemonstrasjonens eneste formål.

  Motdemonstrasjoner har også et enormt voldspotensiale, som på sikt skremmer vanlige folk bort fra å delta i demokratiet , siden barnefamilier, eldre og mange andre ikke er interesserte i å sloss i gatene. Blitz og deres gatekamper mot politiet skapte akkurat den effekten, og den har vedvart til den dag i dag.

  • AvatarJoakim Moellersen // 2017-06-18 kl 14:56 //

   Motdemonstrasjon er en mild utgave av agitasjon til folkemord? Du skal være ganske langt til høyre for å mene noe sånt. Interessant at det du nevner av voldspotensial ikke er den eneste terrorbevegelsen vi har hatt i Norge etter (og under) krigen, men noen som er imot rasisme. Imponerende!

   I tilfelle du ikke fikk det med deg så sloss Blitz og andre i gata hovedsaklig mot folk som dreiv terroraksjoner mot Blitzhuset og andre. Politiet skulle naturligvis gjort et seriøst arbeid, men lite av naziterroren på 1980- og 90-tallet blei etteforsket på en skikkelig måte. De gjorde heller det du nå foreslår, å slå ned på demonstrasjoner i stedet for å slå ned på terrororganisasjoner. Det var det som skapte utrygghet i Oslos gater.

   • AvatarComrade Pootie // 2017-06-18 kl 15:07 //

    Joda, ungdom med sosiale problemer og behov for tilhørighet sloss med hverandre i gatene på 90-tallet. Jeg husker 90-tallet jeg også. Vi hadde en i klassen vår som rotet seg bort i Viking. Dette var for det meste tenåringer uten ideologisk overbevisning.

    Blitzmiljøet gjorde det umulig for fyren å komme seg ut av dette miljøet, og de ga seg ikke heller før de hadde jaget han ut av byen med voldstrusler og trakassering av familien. Han har aldri flyttet tilbake igjen.

    Han var 16 år.

Kommentarfeltet er lukket.