Om oss

11715846_10153402161271382_1672526967_n (1)

Radikal Portal er et partipolitisk uavhengig nettsted drevet av personer som ønsker et mer rettferdig og miljøvennlig samfunn, både i Norge og verden. Vårt mål er å skape et forum for debatt og samtale, der analyser, historier og nyheter som ellers får lite plass på nettet kan bli løftet fram.

Radikal Portal er selvstendig og ikke er bundet til noen organisasjoner. Initiativet til nettsiden kom fra personer med ulik tilknytning – noen tilknyttet venstresiden i norsk politikk, andre tilknyttet miljø-, utviklings- og fredsorganisasjoner, og noen tilknyttet forskningsmiljøer.

tskjortetegning

Radikal Portal har et tydelig redaksjonelt ståsted: Vi ønsker et samfunn med økonomisk likhet og rettferdighet, vi ønsker et samfunn som er økologisk bærekraftig og mer demokratisk, og vi ønsker en internasjonal verdensorden der stormaktene ikke tar seg til rette militært. Vi vil oppnå dette ved å la synspunkter bryne seg mot hverandre, og ønsker derfor velkommen et mangfold av synspunkter og meninger.

Vi arbeider etter fire prinsipper:

  1. Vi vil ha mot til å søke sannheten, også når denne er upopulær
  2. Vi vil være maktkritiske
  3. Vi vil stå sammen med de svake i samfunnet
  4. Vi vil knytte an til pågående kamper og folkelig engasjement for rettferdighet og utvikling

Bidra

Dersom du ønsker å bidra, les HER.


Kontakt

Ønsker du å bidra til Radikal Portal? Vi setter pris på all den hjelp vi kan få, enten det er sterke historier og meninger, foto eller gode ideer. Ta gjerne kontakt på rp@marx.su.
Hvis du vil tipse oss om en sak, så kan det gjøres HER.


Redaksjonen

Anders EkelandAnders Ekeland er samfunnsøkonom, tidligere leder av Akershus SV (2017-2019), tidligere medl. av fylkestyret i Viken SV (2019-2023), nå medlem av Bærum SV og av Vardøgerredaksjonen.
Johannes WilmJohannes Wilm er antropolog og IT-ekspert. Han har laget rapportasjer fra forskjellige latinamerikanske land om progressive bevegelser. Han har tidligere vært medlem av Die Linke Flensburg og Rød Valgallianse Oslo og er nå medlem av Vänsterpartiet Lund.

Støtt oss

Alt stoff på Radikal Portal er gratis. Men arbeidet som ligger bak, er ikke gratis, og Radikal Portal er avhengig av større og mindre bidragsytere. Hvis du setter pris på å ha Radikal Portal som en stemme i den offentlige debatten, vil vi oppfordre deg til å gi et lite bidrag.
Bruk PayPal-knappen under for å donere et valgfritt beløp. Takk for din støtte!

Det gjøres oppmerksom på at radikalportal.no blir innsamlet og lagret av Nasjonalbiblioteket.