Ny medeier i Resett driver skandaleomtalt rehabiliteringssenter i Thailand

Faksimile VG 5. januar 2010 og Resetts logo og slagord.

Fra å ha tappet Visa-kortet til en lam mann og tatt med pleietrengende på go go-bar, til å gå til søksmål over en facebook-liker. Tor Oskar Jørgensen er en av Resetts nye medeiere.

Kenneth Arctander Johansen
Om Kenneth Arctander Johansen (3 artikler)
Kenneth Arctander Johansen, 35 år, PhD Kandidat i sosialt arbeid ved universitetet i Ghent.

Journalisten.no skrev i går om at Resett har fått nye eiere. Blant eierne er hotellinvestor Asmund Haare og finansmann Leif Rune Rinnan. Den største aksjonæren per nå er Monica Staff med 23,6 prosent eierandel. Ifølge henne er Resett “en politisk uavhengig mediekanal som jobber for demokrati og ytringsfrihet”. Et nytt navn av interesse som har kommet inn på eiersiden er Tor Oskar Jørgensen med en eierandel på 5,3 prosent.

Han har vært bosatt i Pattaya hvorfra han har drevet et rehabiliteringssenter for funksjonshemmede i Thailand, Baan Sabaijai. Tidligere var han største aksjonær i et selskap som het ‘Prosjekt Felles Fremtid’ (PROFF). Pattaya-institusjonen som Jørgensen har bygget opp var eid av et thailandsk selskap mens PROFF var registrert i Norge og formidlet bruker-oppholdene ved institusjonen, til kommunaltjenesten. PROFF ble solgt til Aberia Healthcare AS.

LES OGSÅ: Resett-journalist vil saksøke Radikal Portal — nekter å si hvorfor

Kjemper for demokrati?
Et søk i a-tekst viser at Pattaya-institusjonen, som seinere skal ha blitt flyttet til et annet sted i Thailand, ikke har vært uten kontroverser. Noen av overskriftene fra VG i 2010 lyder som følger:

-Norske kommuner sender pleietrengende til Thailand
-TAPPET Visa-kort til lam mann
-Tar beboere med på GO GO-BARER

Disse artiklene er vel verdt en lesning nå som Jørgensen har bestemt seg for å bli en del av den offentlige debatten i Monica Staff sin politisk uavhengige mediekanal som kjemper for demokrati og ytringsfrihet. Enkelte vil nok hevde at Resett er et useriøst nettsted der sosialister, multikulturalister, somaliere og muslimer blir angrepet. Faktisk i en slik grad at statsministeren og lederen av Unge Høyre, Sandra Bruflot, markerte avstand i en Klassekampen-sak etter det flere karakteriserte som en målrettet hetskampanje mot Sumaya Jirde Ali (den gang 19 år), som blant annet annet hadde sagt “fuck Sylvi Listhaug”.

LES OGSÅ: Erling Folkvord stilte i singlett på TV — Resett raser og vil ha Oslo ut av Norge

Inn i safen til lam mann
Under følger et sitat fra VG-artikkelen ‘Tappet Visa-kort til lam mann’:

“Mens Lars Farmen lå hjelpeløs i sengen, hentet institusjonslederen Visa-kortet fra den lamme mannens safe – og tappet det for penger. Farmen følte episoden som svært krenkende. Han var på langtidsopphold på det norske rehabiliteringssenteret Baan Sabaijai i Pattaya da driveren Tor Oskar Jørgensen kom inn på rommet og tastet koden til safen.

– Jeg følte meg helt maktesløs, sier Farmen. Mot den lamme Hønefoss-mannens vilje tappet Jørgensen kortet for flere tusen kroner. 31-åringen er opprørt over uttalelsene til institusjonslederen.

– Han så på meg og sa: «Er det ikke jævlig at jeg kan gå inn i safen din og hente kortet ditt uten at du kan gjøre en dritt?». Hvis ikke hadde jeg satt stolen i femte gir og gitt gass, sa han til meg.” (VG, 05.01.2010 s.4).

LES OGSÅ: Resett og Spetalen fusker om krigshistorie

I krigens hete
Jørgensen beklaget denne saken med at en egenandel på 6500 kroner i måneden ikke hadde blitt betalt av Farmen.

“Dette ble gjort i “krigens hete”. I ettertid ser jeg at det ikke burde vært gjort, men vi trengte pengene. Det er korrekt at jeg tok ut penger, men jeg har aldri stjålet noe”, sa Jørgensen til VG.

Jørgensen meldte VG-sakene inn for PFU som frikjente VG.

Kan hende det har vært ryddet opp ved Jørgensens Pattaya-institusjon, men det kan være lurt for kommunalt ansatte å tenke seg om før de skal “spare millioner av kroner” (som Jørgensen hevder) på å sende folk på rehabilitering ved institusjonen hans.

For det første er det grunn til å tro at tilbudet er dårlig. For det andre profiterer Jørgensen på det, og han investerer i det høyreradikale nettstedet Resett. Noe som igjen forteller om dårlig sans for business, da Resett har vist seg å være et fiaskoprosjekt av et pengesluk.

Monica Staff sine uttalelser om at Resett er en mediekanal som kjemper for ytringsfrihet ser om mulig enda merkeligere ut med tanke på at Jørgensen tidligere har anmeldt en privatperson for å ha trykket “liker” (!) på en post fra Facebook-siden “Kongen av Pattaya” som av Jørgensen ble oppfattet som ærekrenkende.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.