Ny medeier i Resett driver skandaleomtalt rehabiliteringssenter i Thailand

Faksimile VG 5. januar 2010 og Resetts logo og slagord.

Fra å ha tappet Visa-kortet til en lam mann og tatt med pleietrengende på go go-bar, til å gå til søksmål over en facebook-liker. Tor Oskar Jørgensen er en av Resetts nye medeiere.

Kenneth Arctander Johansen
Om Kenneth Arctander Johansen (3 artikler)
Kenneth Arctander Johansen, 35 år, PhD Kandidat i sosialt arbeid ved universitetet i Ghent.

Journalisten.no skrev i går om at Resett har fått nye eiere. Blant eierne er hotellinvestor Asmund Haare og finansmann Leif Rune Rinnan. Den største aksjonæren per nå er Monica Staff med 23,6 prosent eierandel. Ifølge henne er Resett “en politisk uavhengig mediekanal som jobber for demokrati og ytringsfrihet”. Et nytt navn av interesse som har kommet inn på eiersiden er Tor Oskar Jørgensen med en eierandel på 5,3 prosent.

Han har vært bosatt i Pattaya hvorfra han har drevet et rehabiliteringssenter for funksjonshemmede i Thailand, Baan Sabaijai. Tidligere var han største aksjonær i et selskap som het ‘Prosjekt Felles Fremtid’ (PROFF). Pattaya-institusjonen som Jørgensen har bygget opp var eid av et thailandsk selskap mens PROFF var registrert i Norge og formidlet bruker-oppholdene ved institusjonen, til kommunaltjenesten. PROFF ble solgt til Aberia Healthcare AS.

LES OGSÅ: Resett-journalist vil saksøke Radikal Portal — nekter å si hvorfor

Kjemper for demokrati?
Et søk i a-tekst viser at Pattaya-institusjonen, som seinere skal ha blitt flyttet til et annet sted i Thailand, ikke har vært uten kontroverser. Noen av overskriftene fra VG i 2010 lyder som følger:

-Norske kommuner sender pleietrengende til Thailand
-TAPPET Visa-kort til lam mann
-Tar beboere med på GO GO-BARER

Disse artiklene er vel verdt en lesning nå som Jørgensen har bestemt seg for å bli en del av den offentlige debatten i Monica Staff sin politisk uavhengige mediekanal som kjemper for demokrati og ytringsfrihet. Enkelte vil nok hevde at Resett er et useriøst nettsted der sosialister, multikulturalister, somaliere og muslimer blir angrepet. Faktisk i en slik grad at statsministeren og lederen av Unge Høyre, Sandra Bruflot, markerte avstand i en Klassekampen-sak etter det flere karakteriserte som en målrettet hetskampanje mot Sumaya Jirde Ali (den gang 19 år), som blant annet annet hadde sagt “fuck Sylvi Listhaug”.

LES OGSÅ: Erling Folkvord stilte i singlett på TV — Resett raser og vil ha Oslo ut av Norge

Inn i safen til lam mann
Under følger et sitat fra VG-artikkelen ‘Tappet Visa-kort til lam mann’:

“Mens Lars Farmen lå hjelpeløs i sengen, hentet institusjonslederen Visa-kortet fra den lamme mannens safe – og tappet det for penger. Farmen følte episoden som svært krenkende. Han var på langtidsopphold på det norske rehabiliteringssenteret Baan Sabaijai i Pattaya da driveren Tor Oskar Jørgensen kom inn på rommet og tastet koden til safen.

– Jeg følte meg helt maktesløs, sier Farmen. Mot den lamme Hønefoss-mannens vilje tappet Jørgensen kortet for flere tusen kroner. 31-åringen er opprørt over uttalelsene til institusjonslederen.

– Han så på meg og sa: «Er det ikke jævlig at jeg kan gå inn i safen din og hente kortet ditt uten at du kan gjøre en dritt?». Hvis ikke hadde jeg satt stolen i femte gir og gitt gass, sa han til meg.” (VG, 05.01.2010 s.4).

LES OGSÅ: Resett og Spetalen fusker om krigshistorie

I krigens hete
Jørgensen beklaget denne saken med at en egenandel på 6500 kroner i måneden ikke hadde blitt betalt av Farmen.

“Dette ble gjort i “krigens hete”. I ettertid ser jeg at det ikke burde vært gjort, men vi trengte pengene. Det er korrekt at jeg tok ut penger, men jeg har aldri stjålet noe”, sa Jørgensen til VG.

Jørgensen meldte VG-sakene inn for PFU som frikjente VG.

Kan hende det har vært ryddet opp ved Jørgensens Pattaya-institusjon, men det kan være lurt for kommunalt ansatte å tenke seg om før de skal “spare millioner av kroner” (som Jørgensen hevder) på å sende folk på rehabilitering ved institusjonen hans.

For det første er det grunn til å tro at tilbudet er dårlig. For det andre profiterer Jørgensen på det, og han investerer i det høyreradikale nettstedet Resett. Noe som igjen forteller om dårlig sans for business, da Resett har vist seg å være et fiaskoprosjekt av et pengesluk.

Monica Staff sine uttalelser om at Resett er en mediekanal som kjemper for ytringsfrihet ser om mulig enda merkeligere ut med tanke på at Jørgensen tidligere har anmeldt en privatperson for å ha trykket “liker” (!) på en post fra Facebook-siden “Kongen av Pattaya” som av Jørgensen ble oppfattet som ærekrenkende.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

 • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
 • - Vær saklig og hold deg til tema
 • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.

 • lovåundre

  Flott at Radikal Portal får frem at en av eierne av Resett har drevet rehabiliteringssenter for funksjonshemmede, og fremdeles har omtanke for mennesker med funksjonshemning.
  Slik dette lesebrevet fra Jørgensen i Sandefjords blad i fjor høst viser..
  https://www.sb.no/debatt/funkisfestivalen/tor-oskar-jorgensen/nar-uvitenhet-blir-verbalt-balltre/o/5-73-590717#am-commentArea

  Jeg kan ikke se at han er dømt for tyveri av de 6500 kronene han tappet av kortet han tok ut av safen.
  Men det var jo ikke en riktig måte å få utbetalt penger han mener han hadde krav på, og det har han jo beklaget.

  Alle er vel i sin fulle rett til å anmelde folk når man føler seg ærekrenket, selv om man vil stå opp for ytringsfriheten.
  Men det gikk ikke helt hans vei i retten, det er så.
  file:///C:/Users/Kjell/Downloads/IJ-nr%202014-10%20-%20Facebooklike-dommen%20-%20N%C3%A6ringsdrivende%20mot%20privatperson%20-%20Oslo%20tingrett%202014-06-18.pdf

  Tor Oskar Jørgensen var også med og engasjerte og betalte etterforsker Sandberg i saken mot den drapsdømte psykisk tilbakestående Fjell.
  Fjell ble etter dette frikjent.
  https://www.sb.no/nyheter/nyheter/fjells-sak-savner-sidestykke/s/2-2.428-1.6182285

  Så sånn alt i alt så tror jeg dette er en mann med ekte omtanke for sine medmennesker som har funksjonshemning.
  Da er det vel ikke så helt galt?

  • Joakim Moellersen

   Man må stå ganske langt til høyre for å tro at en velferdsprofitør driver med veldedighet.

   • cand_alt

    Man må ganske langt til venstre for å mene at en som leverer fullverdige tjenester for halve prisen er et problem, ikke en del av løsningen. DU må gjerne mislike private helsetjenester, det gjør jeg og, men i redelighetens navn, klandre politikerne, ikke leverandørene som leverer tjenestene politikerne selv ikke bygger ut for.

    Om du har gangsyn og moralsk kompass da, så du ikke retter baker for smed.

    Det er tross alt en mann som helt for egne regning besørger tusener på tusener tekniske hjelpemidler til folk på den fattigste delen av Thailandsk landsbygd. Jeg spør jo og gjerne, hvor mange hundre rullestoler har du gitt til utfattige i tredje verden?

    • Joakim Moellersen

     Det må da vel væe greit å klandre en velferdsprofitør som har tatt kredittkortet fra safen til en pasient?

     • cand_alt

      Denne saken har en side som snakket sin sak, en side som har taushetsplikt, men som det kommer frem av saken aahr ebdt om unnskyldning, og aldri tok ut ett øre mer enn det forfalte beløp pasienten skulle ha betalt.
      Dette begrepet velferdsprofittør er vrøvl. Det retter baker for smed, det er statens og kommunene som legger ut på anbud, at noen da leverer tjenestene skal vi være glad for. alternativet er at multihandikapede ikke får noe tilbud.

     • Eirik Johannesen

      Angående dette uttaket på dette kredittkortet så ligger det veldig mye annet bak, men det er taushetsbelagt, at Jørgensen beklaget det var for å roe ned, men han hadde alt i sin fulle rett da han gjorde det under de omstendighetene som var, da det var rus inne i bildet.

     • cand_alt

      Jeg vet. Det er en forferdelig tragisk historie bak, og det vet og Radikal Portal. Allikevel fortsetter de med å søle ned Jørgensen, handikappinstitusjonene og den nå avdøde klientens minne.

 • Folk har sine meninger og holdninger uansett, og disse resett-greiene viser fram hvem som samles der.
  Det er ikke min forsamling.
  Jeg oppsøker ikke det derre og di derre.
  Greit at noen studerer fenomenet.
  Jeg ser ikke på hva som helst fra hvem som helst på F-boka heller.
  Og jeg liker ikke at en på eiersiden i F-boka helt tydelig støtter organisert nazi-løgnpropaganda og organisert historie-forfalsking.
  Mark Zuckerberg gjør en stor feil når han støtter organisert historieforfalsking og godt organisert nazi-propaganda og vil ha det på F-boka.
  Det er ikke min forsamling.

 • Jallaman

  «Den som slår først viser at han ikke har flere argumenter igjen», er et ordtak. Her forsøker Radikal Portal å sverte Resett ved å fokusere på en av aksjonærene. Det synes jeg blir for dumt. Man må heller fokusere på sak. Her kan jeg minne om RP sine egne debattregler, for eksempel «Ta ballen – ikke spilleren!»

  • Joakim Moellersen

   Eiermakt betyr noe og om et politisk prosjekt skal leve opp til sine uttalte mål og verdier betyr det noe hvem som står bak dem og hva disse står for. Det er ikke kontroversielt.

   • Jallaman

    En ganske så tynn forklaring. En person eier 5% av Resett og RP leter med lys og lykt for å finne negative ting man kan bruke mot vedkommende…

    Fritt Ord gir støtte til Radikal Portal, men har også gitt støtte til Fjordman.
    Når kommer RP til å henge ut sin sponsor Fritt Ord for å bidra til hat, rasisme, nazisme, ondskap, jævelskap etc etc?

    • Joakim Moellersen
     • Jallaman

      Så bra. Men RP opptrer dobbeltmoralsk. RP mottar økonomisk støtte fra stiftelser som også (i RPs øyner) sprer hatpropaganda. Jeg synes det er helt ok at RP mottar penger fra Fritt Ord. Men da blir det litt falskt å forsøke å sverte andre som har samme idealer som Fritt Ord.

     • Joakim Moellersen

      Du er den eneste som har anklaget Fritt Ord for å spre hatpropaganda og som mener at de har samme idealene som en folkemordsideolog.

    • Knut Konsulent

     Støre var inne i et byggeprosjekt med litt over 3%.

     Det ble en hetsrunde av de store.

   • Oskar

    det var det med kunnskap om regnskap og aksjer, Joakim Moellersen. med ca 5% eierskap i hvilket som helst selskap ( som meg i Resett) har man INGEN makt i selskapet.
    Moellersens retorikk er utelukkende styrt av venstresosialustiske synspunkter og klar vilje til skade Resett. uten saerlig kunnskap.

 • Walther Semme

  En medeier bidrar med penger og kan stemme over eksempelvis vedtektsendringer og utbytte. Dette er vel ikke så veldig interessant.

  Hva da heller med at redaktør i Aftenposten har bakgrunn fra akp ml, som var et parti som ønsket væpnet revolusjon for å oppnå sitt idealsamfunnn? Og mange andre i MSM har tilsvarende bakgrunn. Dette er dem som utformer nyhetene. Slikt er skummelt. At en eier har opptrådt ufint med innkreving av penger som foretaket hans faktisk hadde til gode, er ikke så interessant.

  Det er også interessant å heller se nærmere på hvor få eiere det er som kontrollerer de fleste MSM.

 • Secret User Name

  På toppen av det hele brukte Jørgensen den uføretrygdede Eirik Johannesen som daglig leder av Ban Sabajai. Eirik Johannesen er kjent som driver av Facebook gruppen Norsk Thailand Forum som har utviklet seg til å bli en krangleplass for forfyllede nordmenn bosatt i Thailand. Det sier seg selv at Jørgensen ikke har noen som helst troverdighet eller skruppler når han benytter en uføretrygdet nordmann som daglig leder av sitt rehabiliterings senter.

  • Eirik Johannesen

   Ren løgn, jeg har aldri vært daglig leder på det senteret. Lett å se hvordan dere galinger klarer å dikte opp ting, Jeg var frivillig medarbeider der, ett senter med topp kvalitet, en drøm for de som oppholder seg der, ett bedre sted finnes ikke.

  • Oskar

   klarer ikke Radikal Portal selv aa finne ut Secret User Name er en falsk profil. og som i lang tid har spredd usannheter hos Facebook??

 • Eirik Johannesen

  Jeg har vært frivillig medarbeider på Baan Sabaijai, senteret har topp kvalitet og er en drøm for de som oppholder seg der, karakteretikken av Oskar Jørgensen er så feil som den kan få blitt, en mer omsorgsfull og redelig hedersmann enn Jørgensen skal man lete lenge etter. Jørgensen har aldri tatt med noen funksjonshemmede på barer eller gogo barer, i dette tilfellet var det moren til denne personen som tok han med seg. Det er heller ikke Jørgensen sin rolle å være hodet eller moralen til andre mennesker, han er ansatt for å være ben og armer for dem, ikke tenke for dem, så her faller alt i grus, dette er ren sverting ikke noe annet.

  I Byen som senteret ligger i That Phanom så blir de ansett som helter, der Borgermesteren og Guvernøren beskytter sentret da det skaper enormt med arbeidsplasser, pluss at det blir importert en container i året med handicap utstyr fra Norge som blir delt ut GRATIS til Thailandere med funksjonshemninger. Så det Radikal gjør her er meget ondskapsfult oven for folk med funksjonshemninger. Radikal portal gjør alt verre for dem, funksjonshemmede har alt for dårlig tilbud og Radikal portal gjør det bare verre for dem.

 • Eirik Johannesen

  Når det gjelder dette med uttak av penger på kortet til Lars Farmen så er det så mye som ligger bak dette som ikke kommer frem pga taushetsplikt, jeg er ikke ikke bunnet av det og jeg kjenner historien godt. Lars farmen var innlagt og sendt til rehabiliteringssenteret Baan Sabaijai etter eget ønske da han hadde tatt en overdose, Baan sabaijai var ikke villige til å ha han der da han var en blandings narkoman og lite villig til å slutte med narkotika, de var redde for at han ville dø av en overdose og narkotika lovene i Thailand er enormt strenge så det er jo naturlig at Jørgensen og Baan Sabaijai ikke ville ha norkotika inne på senteret. Det som da skjer er at han ble dritt sur og nektet å betale, Baan Sabaijai ringte da hjemmekommunen i Norge og ba de hente han, en sosionom kom å hentet han hjem til Norge, og han klarte å lure seg tilbake til et annet senter i Thailand der han døde 14 dager etter ankomst av en overdose.

  Så Radikal Portal bør være forsiktig med hva dere poster og sverter.

  • Joakim Moellersen

   ((Selv om du ikke er underlagt taushetsplikt kan du ikke bruke dette kommentarfeltet til å legge ut om personers helse- og rushistorie med mindre den allerede er offentlig kjent.))

   • Eirik Johannesen

    mange hundre personer som kjenner til akkurat denne historien. Historien i seg selv er fremlagt i en offentlig rettssak, der en VG journalist vitnet offentlig, jeg satt på skype i denne rettsaken og den var offentlig.

    Offentlig, offentlig kjent, offentliggjort og lignende: Det vil si noe som er kjent av allmennheten og av mange personer – i motsetning til bare kjent av én eller få personer. At noe er offentlig kan ha rettslig betydning, bl.a. i forhold til reglene om taushetsplikt, patent- og opphavsrett, ærekrenkelser m.m. Det trekkes også et skille mellom det offentlige rom og den private sfæren.

 • Ruth Hauge

  Hva feiler slike som dere hos Radikal Portal? Er det misunnelse fordi noen gjør noe bra?

  Jeg har fulgt Skal Jørgensen og teamet på senteret i Thailand og ser en hel gjeng som får ting til å fungere. Jeg ser lykkelige ansikt. Jeg ser barn som har levd sin første til på et gulv uten å kunne greie noe som helst, men som nå greier veldig mye selv. Hun har fått operasjon og det ga enda flere framsteg og vil fortsette å gjøre det. Et lykkelig barn!

  Å drive med slik hets dere gjør er forferdelig!

  Når dere ikke godtar at det har kommet media som taler annerledes en dere og må henge ut disse med å lyge om nye aksjonærer viser dere med all tydelighet at dere ikke liker ytringsfrihet – for andre enn dere selv.
  Dere har frihet til å ytre dere, men dere har også frihet til å ytre dere i henhold til faktiske forhold.

  Og en ting: Dere bør kreve fullt navn på de som deltar i diskusjoner – påstander, nedrakking og løgner om personer bør ikke komme anonymt.

  Jeg har fulgt venstresiden i Norge med våkne øyne i flere år etter at jeg oppdaget at til og med politikere serverer blank løgn. Jeg bøir mer og mer sjokkert over hvor glatt det lyges. Det gjør at min tillit til folk på venstresiden er blitt betraktelig lav – omtrent på bunnen. Hadde det ikke vært ett og annet ærlig menneske derfra også hadde bunnen vært nådd.

  Radikal Portal kan jo anmeldes om slike bevisste løgner fortsetter.

  Dere hater tydelig vis demokratiet – det må dere bare gjøre. Men ikke la hatet gå ut over mennesker som gjør gode ting (god her betyr av hjertet).

  Oskar Jørgensen og hans stab er hjertegode mennesker – prøv dere også, det gir så mye mer enn å være onde!

  • Joakim Moellersen

   Oskar Jørgensen har allerede truet med å saksøke oss. Det har han imidlertid ikke gjort alvor av, så får vi se hva han gjør med det. Du kan lese mer om det her: https://radikalportal.no/2018/08/24/resett-medeier-truer-radikal-portal-med-soksmal-men-vi-lar-oss-ikke-skremme-til-taushet/

   • Ruth Hauge

    Det betyr ikke at dere kan slenge ut av dere alt mulig om et menneske. Saksøking kan komme når som helst så en bør ikke føle seg for trygg.
    At dere ikke liker sider som Resett betyr ikke at dere er bedre.

    Egentlig så vil jeg våge påstanden at dere er mye verre som kan angripe gode mennesker

    Egentlig burde vel hele denne nettsiden anmeldes for hets.

 • Inger Kvamstun

  Hvor er det egentlig dere vil, med uthenging og sverting av et menneske, uten noe fast grunnlag, eller uten annet en annenhånds kjennskap til denne personen og hans livsoppgave? Hvorfor ikke reise ned til Thailand selv, og få førstehånds kunnskap om mannen og stedet? Rent prinsipielt er det helt forkastelig å bruke så mye energi på å grave i dritt, få frem den verst tenkelige tolkngen, og utfylle med ren løgn. Alle mennesker har ting i livet som gjerne skulle vært gjort annerledes, og Oskar Jørgensen er selvsagt intet unntak. Men å dra frem de få negative sidene, blåse det opp til å la det utfylle hele bildet, er tarvelig. Oskar jobber hardt fir å hjelpe andre mennesker, og om han har en økonomi som gjør at han kan bidra til å sende containere med rullestoler og hjelpeutstyr til fattige mennesker, burde heller trekkes frem for å hylle denne mannen. For noen år siden fikk han kjennskap til ei lita handicapet jente som i hele sitt toårige liv hadde ligget på gulvet hos sin bestemor. Han tok henne med til senteret, sørget for alle mulige undersøkelser og operasjon er, fysioterapi og opptrening, og jenta har kommet et langt stykke på vei i sitt nye, lykkelige liv. De fleste mennesker bruker penger på seg selv. Det erfarer jeg, som hjelper dyr, blant annet i Spania. Det hender vi får inn veldig syke eller mishandlede dyr som vi vil gi en ny sjanse i livet. Jeg har ved eg par anledninger bedt om hjelp på Facebook, og foruten 3 personer som gir innimellom, får jeg negative svar på Messenger. »Du skal vite at jeg er veldig snill og god, bare det at jeg ikke har råd til å avse en femtilapp …» Etter skrytebilde av luksusferier osv … Oskar derimot, nølte ikke et øyeblikk med å donere ti tusen kroner til dyrebeskyttelsen i Torrevieja. Hvordan noen kan bruke sin ytringsfrihet til å svartmale en sånn mann, er meg en gåte. Jeg vil også ha frem at jeg har kjent Oskar Jørgensen siden han var ungdomssekretær i Sandefjord primo 1970- tallet. Styggesnakket har stort sett vært drevet av misunnelse mot en mann som får til , mestrer, står på, og aldri gir opp. Han spanderte også flere hundre tusen på to rom til Sandefjord sykehus, som var ment å være siste oppholdssted for dødssyke mennesker. Folk søkte langveis fra før å få lov til å ligge og dø på disse rommene. Oskar Jørgensen er en hedersmann. Inger Kvamstun.

  • Eirik Johannesen

   Det var også et tyvetalls personer som fremmet Oskar til ST Olavs orden også, kongens fortjeneste medalje, disse anbefalingene vil bli fremmet i 2019. Radikal Portal har vel aldri gjort noe galt i sitt liv, de er perfekte ser det ut som, eller er det den berømte flisa i andres øye så dem ikke ser bjelken i sitt eget øye.