Ny medeier i Resett driver skandaleomtalt rehabiliteringssenter i Thailand

Faksimile VG 5. januar 2010 og Resetts logo og slagord.

Fra å ha tappet Visa-kortet til en lam mann og tatt med pleietrengende på go go-bar, til å gå til søksmål over en facebook-liker. Tor Oskar Jørgensen er en av Resetts nye medeiere.

Kenneth Arctander Johansen
Om Kenneth Arctander Johansen (3 artikler)
Kenneth Arctander Johansen, 35 år, PhD Kandidat i sosialt arbeid ved universitetet i Ghent.

Journalisten.no skrev i går om at Resett har fått nye eiere. Blant eierne er hotellinvestor Asmund Haare og finansmann Leif Rune Rinnan. Den største aksjonæren per nå er Monica Staff med 23,6 prosent eierandel. Ifølge henne er Resett “en politisk uavhengig mediekanal som jobber for demokrati og ytringsfrihet”. Et nytt navn av interesse som har kommet inn på eiersiden er Tor Oskar Jørgensen med en eierandel på 5,3 prosent.

Han har vært bosatt i Pattaya hvorfra han har drevet et rehabiliteringssenter for funksjonshemmede i Thailand, Baan Sabaijai. Tidligere var han største aksjonær i et selskap som het ‘Prosjekt Felles Fremtid’ (PROFF). Pattaya-institusjonen som Jørgensen har bygget opp var eid av et thailandsk selskap mens PROFF var registrert i Norge og formidlet bruker-oppholdene ved institusjonen, til kommunaltjenesten. PROFF ble solgt til Aberia Healthcare AS.

LES OGSÅ: Resett-journalist vil saksøke Radikal Portal — nekter å si hvorfor

Kjemper for demokrati?
Et søk i a-tekst viser at Pattaya-institusjonen, som seinere skal ha blitt flyttet til et annet sted i Thailand, ikke har vært uten kontroverser. Noen av overskriftene fra VG i 2010 lyder som følger:

-Norske kommuner sender pleietrengende til Thailand
-TAPPET Visa-kort til lam mann
-Tar beboere med på GO GO-BARER

Disse artiklene er vel verdt en lesning nå som Jørgensen har bestemt seg for å bli en del av den offentlige debatten i Monica Staff sin politisk uavhengige mediekanal som kjemper for demokrati og ytringsfrihet. Enkelte vil nok hevde at Resett er et useriøst nettsted der sosialister, multikulturalister, somaliere og muslimer blir angrepet. Faktisk i en slik grad at statsministeren og lederen av Unge Høyre, Sandra Bruflot, markerte avstand i en Klassekampen-sak etter det flere karakteriserte som en målrettet hetskampanje mot Sumaya Jirde Ali (den gang 19 år), som blant annet annet hadde sagt “fuck Sylvi Listhaug”.

LES OGSÅ: Erling Folkvord stilte i singlett på TV — Resett raser og vil ha Oslo ut av Norge

Inn i safen til lam mann
Under følger et sitat fra VG-artikkelen ‘Tappet Visa-kort til lam mann’:

“Mens Lars Farmen lå hjelpeløs i sengen, hentet institusjonslederen Visa-kortet fra den lamme mannens safe – og tappet det for penger. Farmen følte episoden som svært krenkende. Han var på langtidsopphold på det norske rehabiliteringssenteret Baan Sabaijai i Pattaya da driveren Tor Oskar Jørgensen kom inn på rommet og tastet koden til safen.

– Jeg følte meg helt maktesløs, sier Farmen. Mot den lamme Hønefoss-mannens vilje tappet Jørgensen kortet for flere tusen kroner. 31-åringen er opprørt over uttalelsene til institusjonslederen.

– Han så på meg og sa: «Er det ikke jævlig at jeg kan gå inn i safen din og hente kortet ditt uten at du kan gjøre en dritt?». Hvis ikke hadde jeg satt stolen i femte gir og gitt gass, sa han til meg.” (VG, 05.01.2010 s.4).

LES OGSÅ: Resett og Spetalen fusker om krigshistorie

I krigens hete
Jørgensen beklaget denne saken med at en egenandel på 6500 kroner i måneden ikke hadde blitt betalt av Farmen.

“Dette ble gjort i “krigens hete”. I ettertid ser jeg at det ikke burde vært gjort, men vi trengte pengene. Det er korrekt at jeg tok ut penger, men jeg har aldri stjålet noe”, sa Jørgensen til VG.

Jørgensen meldte VG-sakene inn for PFU som frikjente VG.

Kan hende det har vært ryddet opp ved Jørgensens Pattaya-institusjon, men det kan være lurt for kommunalt ansatte å tenke seg om før de skal “spare millioner av kroner” (som Jørgensen hevder) på å sende folk på rehabilitering ved institusjonen hans.

For det første er det grunn til å tro at tilbudet er dårlig. For det andre profiterer Jørgensen på det, og han investerer i det høyreradikale nettstedet Resett. Noe som igjen forteller om dårlig sans for business, da Resett har vist seg å være et fiaskoprosjekt av et pengesluk.

Monica Staff sine uttalelser om at Resett er en mediekanal som kjemper for ytringsfrihet ser om mulig enda merkeligere ut med tanke på at Jørgensen tidligere har anmeldt en privatperson for å ha trykket “liker” (!) på en post fra Facebook-siden “Kongen av Pattaya” som av Jørgensen ble oppfattet som ærekrenkende.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

 • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
 • - Vær saklig og hold deg til tema
 • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.

 • lovåundre

  Flott at Radikal Portal får frem at en av eierne av Resett har drevet rehabiliteringssenter for funksjonshemmede, og fremdeles har omtanke for mennesker med funksjonshemning.
  Slik dette lesebrevet fra Jørgensen i Sandefjords blad i fjor høst viser..
  https://www.sb.no/debatt/funkisfestivalen/tor-oskar-jorgensen/nar-uvitenhet-blir-verbalt-balltre/o/5-73-590717#am-commentArea

  Jeg kan ikke se at han er dømt for tyveri av de 6500 kronene han tappet av kortet han tok ut av safen.
  Men det var jo ikke en riktig måte å få utbetalt penger han mener han hadde krav på, og det har han jo beklaget.

  Alle er vel i sin fulle rett til å anmelde folk når man føler seg ærekrenket, selv om man vil stå opp for ytringsfriheten.
  Men det gikk ikke helt hans vei i retten, det er så.
  file:///C:/Users/Kjell/Downloads/IJ-nr%202014-10%20-%20Facebooklike-dommen%20-%20N%C3%A6ringsdrivende%20mot%20privatperson%20-%20Oslo%20tingrett%202014-06-18.pdf

  Tor Oskar Jørgensen var også med og engasjerte og betalte etterforsker Sandberg i saken mot den drapsdømte psykisk tilbakestående Fjell.
  Fjell ble etter dette frikjent.
  https://www.sb.no/nyheter/nyheter/fjells-sak-savner-sidestykke/s/2-2.428-1.6182285

  Så sånn alt i alt så tror jeg dette er en mann med ekte omtanke for sine medmennesker som har funksjonshemning.
  Da er det vel ikke så helt galt?

  • Joakim Moellersen

   Man må stå ganske langt til høyre for å tro at en velferdsprofitør driver med veldedighet.

   • cand_alt

    Man må ganske langt til venstre for å mene at en som leverer fullverdige tjenester for halve prisen er et problem, ikke en del av løsningen. DU må gjerne mislike private helsetjenester, det gjør jeg og, men i redelighetens navn, klandre politikerne, ikke leverandørene som leverer tjenestene politikerne selv ikke bygger ut for.

    Om du har gangsyn og moralsk kompass da, så du ikke retter baker for smed.

    Det er tross alt en mann som helt for egne regning besørger tusener på tusener tekniske hjelpemidler til folk på den fattigste delen av Thailandsk landsbygd. Jeg spør jo og gjerne, hvor mange hundre rullestoler har du gitt til utfattige i tredje verden?

    • Joakim Moellersen

     Det må da vel væe greit å klandre en velferdsprofitør som har tatt kredittkortet fra safen til en pasient?

     • cand_alt

      Denne saken har en side som snakket sin sak, en side som har taushetsplikt, men som det kommer frem av saken aahr ebdt om unnskyldning, og aldri tok ut ett øre mer enn det forfalte beløp pasienten skulle ha betalt.
      Dette begrepet velferdsprofittør er vrøvl. Det retter baker for smed, det er statens og kommunene som legger ut på anbud, at noen da leverer tjenestene skal vi være glad for. alternativet er at multihandikapede ikke får noe tilbud.

 • Folk har sine meninger og holdninger uansett, og disse resett-greiene viser fram hvem som samles der.
  Det er ikke min forsamling.
  Jeg oppsøker ikke det derre og di derre.
  Greit at noen studerer fenomenet.
  Jeg ser ikke på hva som helst fra hvem som helst på F-boka heller.
  Og jeg liker ikke at en på eiersiden i F-boka helt tydelig støtter organisert nazi-løgnpropaganda og organisert historie-forfalsking.
  Mark Zuckerberg gjør en stor feil når han støtter organisert historieforfalsking og godt organisert nazi-propaganda og vil ha det på F-boka.
  Det er ikke min forsamling.

 • Jallaman

  «Den som slår først viser at han ikke har flere argumenter igjen», er et ordtak. Her forsøker Radikal Portal å sverte Resett ved å fokusere på en av aksjonærene. Det synes jeg blir for dumt. Man må heller fokusere på sak. Her kan jeg minne om RP sine egne debattregler, for eksempel «Ta ballen – ikke spilleren!»

  • Joakim Moellersen

   Eiermakt betyr noe og om et politisk prosjekt skal leve opp til sine uttalte mål og verdier betyr det noe hvem som står bak dem og hva disse står for. Det er ikke kontroversielt.

   • Jallaman

    En ganske så tynn forklaring. En person eier 5% av Resett og RP leter med lys og lykt for å finne negative ting man kan bruke mot vedkommende…

    Fritt Ord gir støtte til Radikal Portal, men har også gitt støtte til Fjordman.
    Når kommer RP til å henge ut sin sponsor Fritt Ord for å bidra til hat, rasisme, nazisme, ondskap, jævelskap etc etc?

    • Joakim Moellersen
     • Jallaman

      Så bra. Men RP opptrer dobbeltmoralsk. RP mottar økonomisk støtte fra stiftelser som også (i RPs øyner) sprer hatpropaganda. Jeg synes det er helt ok at RP mottar penger fra Fritt Ord. Men da blir det litt falskt å forsøke å sverte andre som har samme idealer som Fritt Ord.

     • Joakim Moellersen

      Du er den eneste som har anklaget Fritt Ord for å spre hatpropaganda og som mener at de har samme idealene som en folkemordsideolog.

    • Knut Konsulent

     Støre var inne i et byggeprosjekt med litt over 3%.

     Det ble en hetsrunde av de store.

 • Walther Semme

  En medeier bidrar med penger og kan stemme over eksempelvis vedtektsendringer og utbytte. Dette er vel ikke så veldig interessant.

  Hva da heller med at redaktør i Aftenposten har bakgrunn fra akp ml, som var et parti som ønsket væpnet revolusjon for å oppnå sitt idealsamfunnn? Og mange andre i MSM har tilsvarende bakgrunn. Dette er dem som utformer nyhetene. Slikt er skummelt. At en eier har opptrådt ufint med innkreving av penger som foretaket hans faktisk hadde til gode, er ikke så interessant.

  Det er også interessant å heller se nærmere på hvor få eiere det er som kontrollerer de fleste MSM.

 • Secret User Name

  På toppen av det hele brukte Jørgensen den uføretrygdede Eirik Johannesen som daglig leder av Ban Sabajai. Eirik Johannesen er kjent som driver av Facebook gruppen Norsk Thailand Forum som har utviklet seg til å bli en krangleplass for forfyllede nordmenn bosatt i Thailand. Det sier seg selv at Jørgensen ikke har noen som helst troverdighet eller skruppler når han benytter en uføretrygdet nordmann som daglig leder av sitt rehabiliterings senter.