Resett-journalist sier han vil saksøke Radikal Portal – nekter å si hvorfor

Resetts redaktør Helge Lurås avkrefter at de forbereder sak mot Radikal Portal, men journalist Einar Hammer sier han "skal reise prosessuelt søksmål".

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Onsdag i forrige uke sendte journalist i Resett, Einar Hammer, en epost til Radikal Portal. Hammer skreiv at han holdt «på med sak der noen kommer med falske anklager overfor Resett sine annonsører i den hensikt å få dem til å avvikle kundeforholdet. Og i den anledning krever jeg å få svar på følgende innen lunsj i morgen». Henvendelsen blei også sendt til Kenneth Arctander Johansen, som Hammer later til å tro jobber for Radikal Portal. Etter en rekke spørsmål om Radikal Portal, ytringfrihet og rasisme avslutter Hammer med å spørre retorisk:

«Kenneth Arctander Johansen er de klar over at Radikal portal og deg personlig kan få et søksmål?»

LES OGSÅ: Resett skryter over at Anders Behring Breiviks forbilde hyller dem

Snakker ikke med dem man saksøker

Journalist i Resett, Einar Hammer. Foto: Wikimedia Commons.

Radikal Portal henvendte seg så til Einar Hammer for å få en avklaring på hva som lå i dette spørsmålet, men uten å få svar. Da vi ringte Hammers redaktør, Helga Lurås, kunne han avkrefte at Resett hadde noe søksmål på gang mot Radikal Portal. Etter gjentatte forespørsler til Einar Hammer svarte han til slutt med følgende:

«Beklager, det er frarådelig å kommunisere med motpart når en skal reise prosessuelt søksmål.»

Etter litt fram og tilbake ba så Hammer Radikal Portal om å få tilsendt spørsmål til et intervju per epost med kommentaren «Vi liker samfunnsdebatt».

LES OGSÅ om Resett: Sikkerhetspolitikk anno 2018

Nekter å svare
Spørsmål om hvorfor det skulle saksøkes, om det var Resett eller bare Resetts journalist som skulle saksøke og hva man håpte på å få ut av et slikt søksmål, ønsker ikke Einar Hammer å gi noe svar til.

Fra epostutvekslingen med Resetts Einar Hammer.

«Takk for spørsmålene. Jeg ser ingen grunn til å kommentere.»

Det eneste man vet er med andre ord at Resetts Einar Hammer fastholder at Radikal Portal vil bli saksøkt, men hvorfor, om han ønsker å gjøre dette gjennom Resett eller personlig, og hva han ønsker å få ut av dette er fremdeles en gåte.

LES OGSÅ: Resett.no sprer nazistisk konspirasjonsteori om jødisk drapsmann etter høyreekstremists dødsfall

Uprofesjonelle og ufine
Trusselen om søksmål blei ikke bare retta mot Radikal Portal, men også mot Kenneth Arctander Johansen. Han har engasjert seg i debatten rundt Resett som har gått siden før oppstart og i den forbindelse fått publisert meningsartikler i Aftenposten, Radikal Portal og Medier 24.

Johansen, som selv har vært i en epostutveksling med Resett-journalisten, mener han har fått et visst inntrykk av hvorfor Hammer ønsker å saksøke ham.

— Fordi han tror jeg jobber for Radikal Portal. Og at jeg har skrevet en kronikk om Resett hos Medier24, samtidig som jeg har bedt Maxulin (kosttilskudd som skal øke testosteronnivået hos menn), Virke og et produkt som skal hjelpe mot vannlating, ikke annonsere hos Resett. Jeg tror han tror at jeg er ansatt hos en konkurrerende virksomhet og ødelegger økonomien til Resett.

Johansen og flere andre har henvendt seg til annonsører på hjemmesidene til Resett med oppfordring om å trekke annonsene og slik slutte å støtte Resett økonomisk.

— Jeg har bedt dem ikke ha annonser hos Resett ettersom jeg mener Resett har publisert noe som kan sies å være rasistisk, hentet rare nettsaker som har blitt felt i PFU fra høyreekstreme nettsteder, og slipper igjennom sjikanerende kommentarer. De er rett og slett bare uprofesjonelle og ufine, sier han til Radikal Portal.

LES OGSÅ: Helge Lurås og Johan Slåttavik til kamp mot verden

Underholdende trusler
Johansen sier at han finner tanken på et eventuelt søksmål underholdende og bruker samme karakteristikk om at Einar Hammer ser ut til å tro at Johansen jobber i Radikal Portal.

— Frykter du at Hammer vil vinne frem om han bestemmer seg for å saksøke?

— Nei, jeg håper han går til søksmål.

Flere av annonsørene som har blitt kontaktet har takket for henvendelsen og trukket annonsene.

Artikkelforfatter er redaktør i Radikal Portal.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

4 kommentarer på Resett-journalist sier han vil saksøke Radikal Portal – nekter å si hvorfor

  1. AvatarHalvgammel-Erik // 2018-03-12 kl 18:51 //

    ingen kommenterer.. Skriver «journalistene» her bare for seg selv? Har dere lesere?

  2. Noe nytt i denne saken? Eller er Resett nå for opptatt med «kvinnefallet»?

Kommentarfeltet er lukket.