Erling Folkvord stilte i singlet på TV – Resett raser og vil ha Oslo ut av Norge

Stillbilde fra TV2 nyhetskanalens sending med Erling Folkvord (t.v.).

Nettsida på ytre høyre mener klesstilen til Rødt-politikeren fra Trøndelag er et tegn på hovedstadens forfall.

Nyhet
Om Nyhet (717 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

Etter at Rødt-politiker og tidligere stortingsrepresentant, Erling Folkvord, møtte opp på TV2s sending iført shorts og singlet har han vært et hett tema på sosiale medier. De fleste kommentarer har vært av den spøkefulle sorten, men slik var det ikke på ytre høyre i det norske medielandskapet.

På resett.no raser en av skribentene både mot Folkvord, Rødt, TV2 og Oslo. Den ansiktsløse «Kenneth Olsen» hamrer løs under overskrifta «Slik ser det ut når en Rødt-politiker møter opp på TV». At Folkvord ikke var tilstrekkelig tildekket skapte både sinne og frustrasjon.

LES OGSÅ: Resett-journalist sier han vil saksøke Radikal Portal — nekter å si hvorfor

Oslo ut av Norge
Tilsynelatende bekymret for Rødts gode navn og rykte skriver «Olsen»:

Å kle seg anstendig når man skal representere seg selv og sitt eget parti direkte på landsdekkende TV er viktig og nødvendig.

Det tar imidlertid ikke lang tid før mannen, av Resett titulert som gjestejournalist, snur på flisa:

Folkvord gir tydeligvis en lang faen. Det er fair enough. Men det sier alt om partiet han representerer.

Skribenten for nettstedet som hevder å representere den tause majoriteten erklærer så at om det er slik at folk i Oslo vil ha slikt (en politiker i shorts og singlet på TV) «så er det kanskje på tide å separere byens grenser fra resten av Norge».

«Olsen» vil ha TV2 ut av Bergen etter innslaget med følgende begrunnelse:

Når de gir mikrofonen til en som kler seg som en boms og tar han seriøst, har også de tapt.

LES OGSÅ: Resett skryter av at Anders Behring Breiviks forbilde hyller dem

Støtte fra kommentarfeltet
I det forhåndsmodererte kommentarfeltet til Resett er det støtte å spore. Noen mener Erling Folkvord egentlig er satanist, mens andre mener det er islamister som har sluppet Folkvord til på skjermen. Det kan nevnes at Rødt-politikeren er en av landets fremste støttespillere til den sekulære kurdiske bevegelsen i Rojava i Syria som har vært i krig med IS i flere år. Andre mener at klesstilen er hjelpesløs, men partilederen er verre da «Moxnes som gir inntrykk av å være en kjekk sosialdemokrat, men som egentlig er like ekstrem…».

Fra Resetts kommentarfelt.

Innimellom er det også de som mener at det ikke skal ha så mye å si hva man har på kroppen, men heller hva man har på hjertet. Den fjerde mest likte kommentaren forsøker imidlertid å snu Folkvords egen ideologiske preferanse mot ham ved å påstå at Karl Marx neppe ville gått god en slik påkledning om han hadde sett den.

Ikke alle tok Folkvords antrekk like seriøst som Resett. Eivind Trædal, et av ytre høyre-nettstedets mange hatobjekter og moroklump på Twitter, mente at Folkvord hadde sprengt den siste tidas diskusjon i landets nettaviser om det er greit å gå med shorts på jobb eller ikke.

Statsminister Per Borten.

 

LES OGSÅ: Resett.no sprer nazistisk konspirasjonsteori om jødisk drapsmann etter høyreekstremists dødsfall

Lettkledde menn i norsk politikk
Det er ikke første gang det har blitt debatt i Norge rundt en lettkledd mannlig politiker. Per Borten blei avbildet av VG mens han var statsminister (1965-1971). Borten var riktignok i sin egen hage, ikke i et TV-studio. Tidligere partileder i Fremskrittspartiet, Caril Ivar Hagen, har ved flere anledninger kasta skjorta i PR-stunt.

Også Dagbladets Martine Aurdal bidro i går til debatten og kunne fortelle leserne at «Selvsagt skal man ikke se ut som man er på camping når man er på jobb».

The devil wears prada, sies det. Vel, det gjør i alle fall ikke Erling Folkvord.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.