Truet skribenten Resett forsvarer akkurat med å drepe Jan Arild Snoen?

Resetts Helge Lurås og Minervas Jan Arild Snoen.

Konsekvensene av at Resett ikke var varsomme er alvorlige.

Kenneth Arctander Johansen
Om Kenneth Arctander Johansen (3 artikler)
Kenneth Arctander Johansen, 35 år, PhD Kandidat i sosialt arbeid ved universitetet i Ghent.

Resett kontaktet Johan Slåttavik etter å ha lest en tekst han hadde publisert på bloggen sin Ymte.no. De syntes dette var en fantastisk tekst som de ville låne mot å kreditere ham. I teksten beskyldte Slåttavik redaktøren i Oppland Arbeiderblad for å stå bak ungdomsbråk i en demonstrasjon mot SIAN i Gjøvik.

Og etter å ha mottatt en del kritikk fra Medier24 for ikke-faktuelt innhold samt at OA-redaktøren ikke hadde fått svare for seg, valgte Resett å fjerne denne teksten. Medier24-redaktøren, Gard Lehne Borch Michalsen, skrev en sak der han også omtalte Slåttavik som er kjent for å true og bølle på internett. Slåttavik har tidligere tatt til orde for at FpU skal gruppevoldta Sandra Borch Hansen (SP). Han har også skrevet at han vil lenke 16 antirasister, redaktører og journalister til stoler i en ring hvor de må se på hverandre mens han knuser hodet til den ene etter den andre med en liten kulehammer til det bare er grøt igjen. Og han har utvist sympati for Breivik (mens han tar avstand fra handlingene hans, noe få tror på).

LES OGSÅ: Helge Lurås og Johan Slåttavik til kamp mot verden

Men så skriver Jan Arild Snoen en sak hos Minerva der han ber Helge Lurås ta avstand fra Slåttavik, og at Slåttavik ikke kan ha et hjem hos Resett. Dette vil ikke Lurås gjøre, han hevder at venstresiden er hyener som nå (mis)bruker (stakkars) Slåttavik for å ta Resett (som er byttet for nevnte hyener).

Mens dette pågår skriver Slåttavik på veggen til Medier24-redaktøren at han håper hjertet hans stopper og andre motbydelige ting. Så publiserer han en artikkel der han skriver at Jan Arild Snoen er kulturmarxist. Og akkurat dette er viktig. For Slåttavik skrev senest i juli på Twitter at «kulturmarxisten er en fiende som kan drepes». Er dette en drapstrussel mot Jan Arild Snoen? Det kan se slik ut. For Slåttavik legger samtidig ut en artikkel på nettstedet sitt der han advarer om at kjøp av våpen på det mørke nettet øker. Mellom linjene skriver han, muligens, at han lett kan skaffe skytevåpen.

Det er ikke slik som Lurås feilaktig hevder, at det er noen konspirasjon mot Resett. Det vi ser nå er konsekvensene av at Resett har gjort mediesøkene sine på tvilsomme blogger, postet ukritisk og ikke fulgt vær varsom plakaten. Resultatet er at vi nå sitter og diskuterer vold, blod, gørr, kulturmarxisme og kjøp av våpen på det mørke nettet som kan brukes til å drepe kulturmarxister (som Jan Arild Snoen).

Resett har rotet det til. Vi kan bare håpe at politiet engasjerer seg i denne saken sånn at vi kan føle oss trygge på at ikke noe galt skjer. Personen Resett selv trakk frem i offentligheten får forhåpentligvis den hjelpen han trenger.


Johan Skåttavik sier på epost til Radikal Portal at han føler seg «veldig uriktig framstilt» i denne saken:

«Jeg har flere ganger det siste året vært i kontakt med tollvesenet, politiet, PST og justisdepartementet for å bevisstgjøre dem om den ulovlige våpenhandelen på det mørke nettet. At jeg er bekymret for dette har ingenting å gjøre med verken Snoen eller noen andre. Det har å gjøre med en helt annen problemstilling.»

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

39 kommentarer på Truet skribenten Resett forsvarer akkurat med å drepe Jan Arild Snoen?

 1. Avatardensensurerte // 2017-10-13 kl 18:05 //

  I og med at Slåttavik plutselig ble en het potet, igjen, for Snoen, RadikalPortal og andre på venstresiden, så har jeg brukt litt tid på å se på begge blogger, altså Slåttaviks ymte.no – og RadikalPortal. Interessant lesning begge steder.

  Denne siste saken her, er jo litt spesiell, i og med at RP hevder at Slåttavik truet Snoen på livet fordi han kaller Snoen en kulturmarxist. Har Slåttavik uttalt at kulturmarxister skal drepes? I så fall burde dere linke til det i artikkelen deres for å vise at dere ikke farer med løgn eller halvsannheter.
  Med all respekt.

  s

  • AvatarKenneth Arctander J. // 2017-10-13 kl 20:49 //

   Ganske kjent sak. Skal legge inn en screen i kommentarfeltet når jeg er hjemme fra gymmet.

   • Avatardensensurerte // 2017-10-13 kl 22:26 //

    Hei. Jeg bruker verken facebook eller Twitter… så jeg fikk ikke scrollet meg ned. Regner med at du klipper inn som bilde den aktuelle teksten/beviset slik at jeg kan vurdere det?

     • Avatardensensurerte // 2017-10-14 kl 13:04 //

      Sterke saker.
      Tror du han står for det?
      Det er mange ting som skrives i affekt – og attpåtil begynte det å bli seint på natta.
      Det er Twitters forbannelse, at muntlige overdrivelser plutselig blir en skriftlig sak som aldri forsvinner.

     • AvatarKenneth Arctander J. // 2017-10-14 kl 13:20 //

      Ikke opp til meg å bedømme.

      14. okt. 2017 13:06 skrev «Disqus» :

     • Avatardensensurerte // 2017-10-14 kl 14:17 //

      Som en skribent på en relativt kjent blogg eller nettsted, er det noe du absolutt bør føle deg sikker på før du publiserer – selv om det er snakk om en politisk fiende eller motstander.
      «Føling for konteksten» burde være noe enhver journalist har.
      s

     • AvatarKenneth Arctander J. // 2017-10-14 kl 15:51 //

      Han har sagt det. Gjentatte ganger. Gjentatte ganger.

      Men du får gjerne relativisere det så mye du vil. Problemet her er sikkert at jeg skriver om det liksom.

     • Avatardensensurerte // 2017-10-14 kl 16:18 //

      Det er vel viktig faktisk å prøve og finne ut av hva som ligger bak et slikt utsagn?
      Folk mener faktisk ikke alt de skriver og sier – uansett om det gjentas.
      Og akkurat denne uttalelsen er jo enda litt viktigere å finne ut av enn mange andre ting – iallefall om man skriver en artikkel om det.
      s

 2. AvatarOnkel Skrue // 2017-10-13 kl 18:49 //

  Sammensurium av ville påstander for å sverte Resett. Om det stemmer at Slåttavik har skrevet noe av det som står her tidligere så er det ikke det samme som at Resett støtter de meldingene selv om de publiserer noe han har skrevet nå.

  • AvatarKenneth Arctander J. // 2017-10-14 kl 15:51 //

   Ja. Helt vilt og sykt.

  • AvatarComrade Pootie // 2017-10-16 kl 12:17 //

   Radikal Portal er kjent, for den håndfull I Norge som har hørt om nettstedet, for å ta spilleren lenge før de oppdager noen ball.

  • AvatarKenneth Arctander J. // 2017-10-13 kl 21:23 //

   Voldsdømt du liksom.

   • Du har rett. Slåttavik skriver heller ikke det. Jeg skal rette det de stedene jeg har lagt inn den kommentaren. Beklager.

    • AvatarKenneth Arctander J. // 2017-10-13 kl 22:10 //

     Er mer ment som en bekymring enn noe annet fra meg. Når en person skriver såpass drøye ting som vedkommende gjør; sier at kulturmarxister kan drepes for så å kalle Snoen kulturmarxist og offentliggjøre våpenresearch, vil jeg heller være føre var enn etter snar.

     • Men det er jo fryktelig mange mennesker som havner i kategorien «kulturmarxister» da. Rent realistisk sett er det vel ikke realistisk å frykte at Slåttavik skal sette seg fore å slakte dem ned etter tur.

     • AvatarElisabeth Hoen // 2017-10-14 kl 08:45 //

      Nå visste jo ikke Resett alt dette om Slåttavik. Det får vi tro Lurås på. Men derfor er artikkelen her på radikal portal bra, fordi hvis en ville sikre også hans stemme skulle komme fram i forbindelse med Gjøvik demoen, noe som er greit – ta hver tekst for seg – så kunne redaktøren forberedt seg bedre slik redaktøren ikke måtte slette artikkelen og det ble fokus på hva han sa der – og ikke andre steder.
      Trusler er trusler, uansett hvem som kommer med det. Raknes, du har jo på fb vært ivrig med å definere hvem som er kulturmarxister og du gjorde det først i en tråd rett etter jeg siterte fra Slåttavik det han sa om å drepe kulturmarxister. Du inkluderte svært mange i din definisjon. Uklart hvor du vil hen? Nå ser jeg Lurås, i egen tråd på fb, komme inn med en undersøkelse om at mange ungdommer fantaserer med å drepe noen. Litt rart det og i den settingen, men. Man skal jo ta det på alvor….kan jo være mange menn er som ungdommer og (Slåttavik?) og fantaserer om å drepe kulturmarxister…hva vet jeg.

     • AvatarKenneth Arctander J. // 2017-10-14 kl 11:29 //

      Ja, de fleste som er uenige med denne personen er kulturmarxister. Som f.eks. Jan Arild Snoen.

      Han har skrevet nok drøye ting til at jeg forventer at politiet følger med.

      Jeg tror heller ikke han kommer til å drepe Snoen, men stilte meg bare spørsmålet om ikke det som nettopp skjedde var en trussel.

     • Avatardensensurerte // 2017-10-16 kl 14:42 //

      Du vet nok utmerket godt at det å omtale Snoen som kulturmarxist, ikke var en trussel om å drepe ham.
      Det kunne du for eksempel fått avklart ved å spørre Slåttavik direkte.
      Har dere gjort det? Og fikk du/dere i tilfelle et ja/nei svar?
      Hvis ikke dere har spurt ham direkte, er denne artikkelen mer sjofel enn jeg først oppfattet den.
      s

     • AvatarKenneth Arctander J. // 2017-10-16 kl 14:48 //

      Neida. Han har bare sagt at kulturmarxisten er en fiende som kan drepes.

      Enig i at han ikke har sagt han skal drepe Jan Arild Snoen.

      Men regner med du klarer å se grunnen til spm mitt.

     • Avatardensensurerte // 2017-10-16 kl 14:54 //

      Vi bør være litt mer faire mot hverandre, Arctander.
      Det hadde ikke kosta deg mye å spørre Slåttavik direkte om Snoen ble trua med drap eller ikke.
      Det hadde tjent deg til ære – og RP til ære. Og Slåttavik ville også kommer mer rettferdig ut av det hele.
      Det er min mening.
      s

     • AvatarJoakim Moellersen // 2017-10-17 kl 11:08 //

      Les nå artikkelen da! Vi har spurt Slåttavik om dette og hans kommentar er inkludert.

     • Avatardensensurerte // 2017-10-17 kl 11:54 //

      Jeg kan ikke se det ordrette spørsmålet i artikkelen og om han svarte ja eller nei på at stemplinga av Snoen som kulturmarxist, også var en trussel mot Snoen. Det er DET jeg etterlyser – og helt sikkert andre som leser artikkelen, gjør.
      Den dialogen kunne vært grei og lagt frem.

      Forøvrig synes jeg dere hang dere altfor mye opp i Slåttavik.
      Han kjente dere til fra før.
      Det som burde vært en bekymring for dere, var opptøyene på Gjøvik som han var med og dokumenterte. Angrepet på ytringsfriheten fra venstreorienterte og muslimer, burde bekymre selv RadikalPortal – iallefall om dere tror på ytringsfrihet selv for politiske motstandere.

      s

     • AvatarJoakim Moellersen // 2017-10-17 kl 13:50 //

      Dette handler ikke Slåttavik, men om et redaktørstyrt medie som frasier seg alt ansvar og legitimerer utsagn som er uforsvarlige.

     • Avatarsoriella // 2017-10-14 kl 22:32 //

      Er det «fryktelig mange mennesker» som havner i kategorien «kulturmarxister»? Ja, man kan få det inntrykket når man leser på ulike nettsteder og i kommentarfelt der tankegods fra AltRight gjør seg gjeldende. Alt fra forskere som anvender marxistisk metode på kulturelle og ideologiske spørsmål, til «postmoderne nihilister» som ikke har noensomhelst meningsbærende tilknytning til marxisme eller endog «politisk korrekte» meningsprodusenter som fungerer smørefritt innen borgerlig diskurs. Hele begrepet virker meningsløst for meg!

      Elisabeth Hoen (under her) viser til noe du skal ha skrevet på Facebook der du definerer kulturmarxister og inkluderer svært mange. Har du noe imot å gjøre dette tilgjengelig for oss som holder oss til disqus?

      Jeg vil også anføre at «fryktelig mange mennesker» kan terroriseres til taushet selv om bare noen få blir «slaktet» eller truet med det. Slik er terrorens vesen. Ikke bagatellisér det.

     • Jeg rekker ikke å lete det opp nå. Kanskje Hoen kan finne det fra. Det ble vel skrevet på Lurås sin FB-vegg.

     • Avatarsoriella // 2017-10-14 kl 23:05 //

      OK!

     • AvatarElisabeth Hoen // 2017-10-16 kl 10:54 //

      Ja, riktig. Midt inne i en kommentartråd. Mulig du ikke koblet sitatet til Slåttavik når du gikk inn på `hvem er kulturmarxister`, det skal jeg ikke påstå…for jeg tror absolutt ikke du, selv om du er mot kulturmarxister, vil drepe dem, slik Slåttavik har skrevet at er greit å gjøre.

     • Avatardensensurerte // 2017-10-16 kl 14:39 //

      Hadde han bedrevet privat research, kunne det vært grunn til bekymring.
      Artikkelen er derimot offentlig og omhandler hvor (alt for) lett man får kjøpt våpen på det mørke nettet.
      Det begynner å likne skikkelig uredelige saker fra deg, dette her, Arctander.
      s

 3. Jeg sitter og med tanker om at politiet o.a. bør være rimelig våkne når det kommer sånt grums fra en tydelig skrudd person som Slåttavik. Utover det merker jeg at denne personen vil jeg helst vaske ut av bevisstheten…

 4. AvatarJan Arild Snoen // 2017-10-14 kl 19:22 //

  For dem som måtte være interessert: Jeg anser ikke dette som en drapstrussel. Til det er den for indirekte. Det er dessverre slik at en del av oss som engasjerer oss i debatt som har med innvandring, islam etc. utsettes for press av ulik alvorlighetsgrad. Det gjelder både folk som er i ytterkantene av debatten på begge sder, og de av oss som forsøker å representere det jeg tidligere har kalt den «kjedelige» gråsonen. Jeg tror det er klokt å ikke overtolke det som fremmes av folk som S.

  • Avatardensensurerte // 2017-10-16 kl 14:36 //

   Dette startet jo med deg, Snoen.

   Du tok mannen – og ikke ballen.
   Du hang deg opp i hvem som hadde skrevet artikkelen som beskrev en del av historien på Gjøvik og brydde deg egentlig fint lite om det som faktisk ble skrevet. Budbringeren ble målet. Ikke budskapet.

   Forøvrig har du helt rett i at man ikke skal overtolke spissformulerte utsagn fra default spissformulerende personer.

   s

  • AvatarKenneth Arctander J. // 2017-10-16 kl 14:47 //

   Enig i at det er for indirekte til å gå inn under en konkret trussel.

   Derav spørsmålet mitt.

 5. Det er ikke lett for en utenforstående å ha sterke synspunkter på hva Slåttavik mener, eller Lurås, eller for den saks skyld Kenneth Arctander Johansen.
  Jeg lurer bare litt på hvor Johansen står politisk? Han er ikke noen marxist av noe slag, dertil er hans «analyse» (jeg er høflig) altfor grunn.
  Kanskje det er viktig å avsløre Slåttavik, hva vet jeg? Kenneth Arctander Johansen greier det ikke. Dette er debatteknsik og som argumentasjon på et lavmål. Johansen hører etter mitt syn hjemme i Dagbladet der logikk og argumentasjon forsvant for en del år siden, og ble erstattet av følelser og fordommer

 6. AvatarComrade Pootie // 2017-10-16 kl 12:13 //

  Kunne aldri tenke meg at denne offensiven mot Resett, hvor alt tas i verste mening og litt til oget leserinnlegg blir framstilt som om mannen har fast stilling, er motivert mest i å undergrave.

 7. Politianmeld eventuelle voldstrusler.
  Jeg viser til det jeg kan lese lenger oppe her på Portalen.
  Politianmeld.

Kommentarfeltet er lukket.