Sverige: Nazist pågrepet for knivstikking av to personer

Illustrasjonsfoto: Cryonic07

Nazisten tilknyttet Den nordiske motstandsbevegelsen er tiltalt for grov mishandel, nedgradert fra mordforsøk.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

To personer blei ifølge politiet lørdags kveld knivstukket i Malmø. Den mistenke blei pågrepet for seinere å bli løslatt. Det er nazisten og medlemmet i terrorgruppa Den nordiske motstandsbevegelsen, Dennis Andersson, som er gjerningsmannen.

Han har selv innrømt hendelsen, men hevder at han ikke har stukket noen med kniv. Han innrømmer at har har hatt en på seg og at han trakk den i møtet med de to for å skremme dem vekk. I tillegg til politiet har også sykehuset i Malmø sett på skadene etter knivstikkinga.

Andersson sier i et intervju med egen organisasjons podcast at han vant en brytekamp mot de to etter å ha blitt angrepet, trakk kniven uten å ta den til videre bruk og kom seg unna. Politiet og helsepersonell som har sett på skadene etter møtet ser imidlertid ikke ut til å ha kommet til samme konklusjon.

LES OGSÅ: Svensk terrorforsker: — Den nordiske motstandsbevegelsen er definitivt en terrorgruppe

Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) blei stifta av drapsmannen, Klas Lund, som tidligere hadde ledet den nazistiske terrorgruppa Vitt Arisk Motstånd. DNM har oppfordret medlemmer til å bære kniv, er jevnlig involvert i voldshendelser, har flere medlemmer som er dømt for drap, inkluderten av de dømte for drapet på Benjamin Hermansen, og blir av den svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp klassifisert som en terrorgruppe. Deres tidligere regionsleder for Gøteborg, Viktor Melin, blei i fjor dømt for to bombeaksjoner mot et bosted for flyktninger og et fagforeningslokale. Nylig blei en av deres medlemmer arrestert mistenkt for å ha planlagt drapet på en journalist. Folk tilknytta organisasjonen har blitt dømt for å ha hatt ulovlige våpenlagre og oppbevart sprengstoff.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på Sverige: Nazist pågrepet for knivstikking av to personer

  1. AvatarØivind Bergh // 2018-08-20 kl 20:25 //

    Dette føyer seg inn i et mønster, der medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen blir tatt for alvorlig vold. Likevel har vi en høyreside i Norge som bagatelliserer dette, og fokuserer på venstresiden. Også i Norge kommer nazister med klare voldstrusler, og dette er ikke begrenset til «motstandsbevegelsen». Alliansen (Lysglimts) trusler om «henrettelser» og SIANs åpne forsvar av et nazistisk drap i Finland er eksempler.

  2. Bør det da skje noen forandringer?
    Bør noe forandres i det landet dette skjedde?
    Har noen forslag og løsninger?

Kommentarfeltet er lukket.