Resett.no sprer nazistisk konspirasjonsteori om jødisk drapsmann etter høyreekstremists dødsfall

Faksmile fra Resett.no

Nettavisa på ytre høyre sprer ondsinnet sverting om at en jødisk journalist skal ha drept en svensk høyreekstremist som blei funnet død etter hjerteinfarkt.

Joakim Møllersen
About Joakim Møllersen (176 Articles)
Joakim Møllersen er redaktør for Radikal Portal.

Nyhetsredaktør Elisabeth Sjøli i Resett.no bestemte seg her om dagen for å få ut en artikkel om den svenske holocaustbenekteren Bechir Rabanis død. I Rykteflom etter svensk gravejournalists død skriver Sjølie som om man ikke vet hvorfor Rabani er død, selv om bekreftet dødsårsak er hjerteinfarkt og politiet har sagt at videre etterforskning ikke er  nødvendig.

LES OGSÅ: Helge Lurås og Johan Slåttavik til kamp mot verden

Rabanis virksomhet gikk i stor grad ut på å oppsøke journalister han ikke likte i deres eget hjem. Han framstiller det selv som en form for hevn for at disse har avslørt og oppsøkt høyreekstremister. I videoene oppfordrer han også alle andre til å dra på hjemmebesøk til de samme personene og ser det om en seier at folk har blitt skremt av å ha fått besøk av ham. Resetts nyhetsredaktør utelater at Rabani er holocaustbenekter. Hun utelater at han i flere år har drevet et tett samarbeid med den nazistiske terrororganisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM). Hun forteller ikke at han ved flere anledninger har bidratt til deres propagandasendinger.

I etterkant av Rabanis dødsfall har høyreekstremister anklaget den svenske journalisten Robert Aschberg for å ha drept Rabani. Granskning Sverige, et høyreekstremt medieprojekt, har til og med anmeldt Aschberg til politiet for drap. De har tatt opp en telefonsamtale hvor de ringer politiet for å anmelde ham, men de virker usikker på hvilken by det påståtte mordet skal ha funnet sted. De mener Aschberg må være å regne som mistenkt siden farfaren skal ha kjent Stalin, siden Aschberg har hatt kontakt med den antifascistiske grupperingen AFA og siden han skal ha vært maoist i sin ungdom.

LES OGSÅ: Truet skribenten Resett forsvarer akkurat med å drepe Jan Arild Snoen?

Sjølie framstiller Rabani som en gravejournalist, men det han holdt på med var trakassering av meningsmotstandere. Hun framstiller mediene som har kommet med grunnløse anklager som “alternative” når de i realiteten står i eller svært nært nynazismen.

“Det er særlig den lovede avsløringen i forhold til Aschberg som skulle komme innen et døgn som vekker mistanke på alternative mediesider”, Elisabeth Sjølie, nyhetsredaktør Resett.no

Robert Aschberg er jøde. At han i tillegg har drevet journalistisk virksomhet opp mot avsløringer av rasistiske miljøer har gjort at svenske nazister har lagt ham for hat. Nå er det altså flere av disse som har fått det for seg at han har tatt livet av Rabani fordi sistnevnte skulle “avsløre” Aschberg. Den svensk-palestinske nazisympatisøren har tidligere laget en 40 minutter lang video om Aschberg. Høydepunktet er at de banker på døra hans, nekter å fortelle hans kone hvem de er og blir bedt om å gå, uten å snakke med Aschberg som for anledningen var bortreist.

Rabanis familie har på sosiale medier bedt om at folk respekterer deres sorg og sier at spekulasjonene om mord er en belastning for dem. Det ser ikke Sjølie til å ha særlig respekt for.

LES OGSÅ: Nei, nazister blir ikke mindre nazistiske når de får spre sin nazisme

I tillegg til Resett har også propagandasiden til DNM i Norge omtalt saken. Den svenske greina av DNM har skrevet mer og antyder at det finnes en konspirasjon ledet av Aschberg hvor han har politiet med på laget — lite originalt og svært forutsigbart med tanke på at nazister tror jøder styrer verden gjennom sammensvergelser.

I kommentarfeltet til Resett blir diskusjonen nøyaktig slik Sjølie har lagt den opp. Venstresida dreper. Familien til Aschberg er mafia. Aftonbladet har truet Rabani. Dette er teorier som vinner popularitet i kommentarfeltet. Den kjente nazisten og Vigrid-lederen Tore Tvedt bidrar også i samme kommentarfelt til å piske opp om den absurde ideen at Aschberg skulle ha drept Rabani.

Resett.no blei starta opp etter at milliardærene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann Andersen spytta inn penger. Med seg på laget hadde de også den tidligere Venstre-mannen Mikkel Dobloug som har forsøkt å starte et nytt parti i Norge som etter alt å dømme skulle være mer innvandrerfiendtlig enn FrP. Øystein Stray Spetalen representerer “allmenheten” i Pressens Faglige Utvalg.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 Comments on Resett.no sprer nazistisk konspirasjonsteori om jødisk drapsmann etter høyreekstremists dødsfall

 1. Jallaman // at //

  Kan forfatter begrunne hvorfor det er relevant å dra inn noen av de personene som har bidratt til oppstarten av Resett? Det har jo ingen relevans for resten av artikkelen. Den eneste årsaken jeg selv kommer på er at majoriteten av RPs lesere ikke liker milliardærer, og at man bruker dette til å hisse opp målgruppen ytterligere.

  • Joakim Moellersen // at //

   Resett hadde ikke eksistert uten de nevnte herrer.

   • Jallaman // at //

    Kanskje ikke. Men du må skille person og sak.

    Jeg drar jo ikke frem at Dagsavisen trenger 30-40 millioner i året i pressestøtte for å overleve hver gang de skriver en arttikkel jeg er kritisk til.

    Hvem er det som finansierer Radikal Portal forresten? Er det Fritt Ord?

    • Joakim Moellersen // at //

     Spetalen, Haudemann-Andersen og Dobloug synes åpenbart at det er så viktig at Resett kjører på at de har donert store summer. Pressestøtten er en ordning som går til alle som søker og som oppfyller visse krav. FO er en annen type støtteordning, som ifølge deres vedtekter ikke skal gå på styre og ledelses personlige preferanser, slik tilfellet er med de tre rikingenes støtte til Resett.

     FO er en av stedene vi har fått penger fra. Mest kommer fra lesere som donerer.

 2. LadyLiberty // at //

  Lavmål å komme med nazistemplet på denne måten….

  Såklart er det en nyhetsverdig sak, og en mistenkelig sak som ble anmeldt med rette. Denne Aschberg er en kommunistisk voldsromantiker som lever av å true andre, og er stolt av det. I tillegg har han hatt kjennskap til mordere og støtte kommunistiske massemordere. Når en ung, frisk journalist da plutselig dør rett før han skal avsløre noe om kjendis-voldstromantikeren Aschberg er det klart folk blir mistenkelige… Men om dere tror Aschberg er uskyldig burde dere jo omfavne en slik anmeldelse med åpne armer, siden en etterforskning uten resultat vil portrettere ham som uskyldig.

  Dere nevnte pizzagate nylig. Det jeg nettopp beskrev er noe av grunnen til at fanatiske pizzagate-motstandere er svært mistenkelige. Hvis de er så sikre på at James Alefantis er uskyldig, burde de ikke ønske en etterforskning hjertelig velkommen nettopp for å få dette svart på hvitt, og for å renvaske ham?

 3. Dra til Hell // at //

  Du skriver “ite originalt og svært forutsigbart med tanke på at nazister tror jøder styrer verden gjennom sammensvergelse”.

  De som hovedsakelig forholder seg til denne konspirasjonsteorien og prøver å spre dette budskapet, er for det meste ekstrem-kristne organisasjoner og menigheter i USA.
  Å trekke parallellen “..nazister tror jøder styrer verden” er helt tullete.

  Har omtrent samme sannhetsgehalt som å uttale noe slikt som:
  “svært forutsigbart siden venstreradikale ønsker å utslette hele USA’s befolkning”

Comments are closed.