Nazister stormet valglokaler i Sverige

Foto: Claes Krantz

Velgere følte seg truet da nazister stormet valglokaler, ropte slagord og knuste inventar.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

I går kveld tok svenske nazister seg inn i flere valglokaler. De ropte, skrek, slengte rundt seg med løpesedler og ødela inventar, ifølge øyenvitner.

– Ifølge anmeldelsen var det et titalls nazister som skal ha kommet inn i valglokalet og ødelagt noe, uklart hva, sier en politioffiser til Aftonbladet.

En av valglokalene som ble invadert var i Kärrtorp, stedet hvor nynazister angrep en fredelig antirasistisk demonstrasjon i desember i fjor med flasker stein og slagvåpen. Inntrengerne filmet velgerne og hvilke valgsedler de holdt i.

Les også: Nazistangrepet i Kärrtorp og kampen mot rasisme

Flere av nazistene skal ha brukt symboler som tilhører den svært voldelige nynazistiske organisasjonen Den svenska motståndsrörelse samt ropt «Leve den svenske motstansbevegelsen!».

– Jeg mener det var åpenbart truende. Og det føltes som en tydelig aksjon mot akkurat dette valglokalet. Kärrtorp er jo et følsomt område fra før av, uttalte en velger på stedet til Expressen.

Den svenske motståndsrörelsen  har en rekke voldelige aksjoner på sitt rulleblad og er ledet av drapsdømte Klas Lund. Også i Norge har deres søsterorganisasjon, Den norske motstandsbevegelsen, stått bak flere voldelige aksjoner.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned