Sveriges handel med Iran under hijabtvang

FOTO: Socialdemokraterna

Dersom Stefan Löfven hadde kledd på seg kappe og turban istedenfor dress, hadde det økonomiske forholdet mellom Iran og Sverige blitt enda bedre.

Sannar Araszadeh
Om Sannar Araszadeh (8 artikler)
Sannar Araszadeh er fra Øst Kurdistan og er forfatter av boka "Den mørke solen over de trange smugene".

Lørdag 11. februar 2017 ankom Sveriges statsminister Stefan Löfven sammen med utenriksminister Isabella Louvain, andre regjeringsmedlemmer og 40 ledere av ulike kommersielle selskap, Teheran. De hadde møte med iranske tjenestemenn som inkluderte Irans president Hassan Rouhani, Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei og Ali Larijani.

I alle møtene legges det vekt på økonomiske forhold, og Ali Khamenei sa i sin vurdering at Sveriges statsminister er veldig god på «handling og praksis». Ali Khameni sa videre at det forventes at det må hardt arbeid til for at dette økonomiske forholdet, i henhold til avtalen mellom dem, ikke bare skal bli stående på papiret.

LES OGSÅ: Iranske kvinner kaster hijaben — et skjult opprør

Påtvungen hijab
På møtet mellom de to landene Iran og Sverige, var det om lag ti svenske kvinner som var sammen med Sveriges statsminister. Interessant og verdt å merke seg er de svenske kvinnene som erklærer seg som feminister godtok at de ble tvunget til å bruke hijab, samtidig som de beskylder og fordømmer påtvunget hijab i mange islamske land. De kritiserer også hardt kvinners bruk av hijab. Men i dag er det de samme kvinnene som reiser til Iran og lar seg påtvinge hijab, og de stod foran det iranske regimet uten skam.

Mens den svenske statsministeren og hans representater besøkte Iran, var det velkjent at det pågikk systematiske brudd på menneskerettigheter og frarøving av frihet for kvinner og folket i Iran. De svenske politikerne viste oss at kvinners kamp mot tvungen bruk av hijab ikke har noen betydning når Sverige skal inngå en økonomisk avtale med islamske land som praktiserer hijab med tvang. Når regjeringens representanter og Sveriges statsminister aksepterer tvungen bruk av hijab for å få i stand et økonomisk møte og lar være å kreve innrømmelser fra det iranske regimet, hvordan skal de da oppføre seg og reagere på situasjonen for menneskerettigheter og frihet i Iran?

LES OGSÅ: Irans krig mot kurderne er også en krig mot skogene deres

Fengsel og tortur for hijabnekt
Den svenske regjeringen forsvarte sine offentlige tjenestemenns aksept for at de ble påtvunget hijab. Den svenske regjeringen har også presentert seg selv som «verdens første feminist regjering». De hevder selv at «likestilling er et av de viktigste målene for utenrikspolitikk».

Flere østkurdiske og iranske kvinner blir pågrepet hver eneste dag og noen utsatt for voldtekt, vold og tortur av det iranske regimet og flere har mistet livet fordi de ikke har brukt hijab. En feminist må tørre og skille likestilling fra åndelig verden. En feminist er en modig kvinne som bestandig kjemper mot Muhammeds og Jesus ideologi.

Enda bedre med turban
Dersom relasjonene mellom Sverige og Iran skal fortsette, må Sverige akseptere Vilayat e-Faqih, «de islamske juristers formynderskap»; et styresett der islamske presteskapet (ulema) har den øverste makt i det militære, juridiske, lovgivende og utøvende grener av regjeringen.

Jeg tror at hvis Stefan Löfven velger å bruke kappe og turban i stedet for slips og dress, vil han få en høy posisjon hos Irans øverste leder Ali Khamenei politisk og økonomisk, og handelsforbindelser mellom de to landene vil bli enda varmere og bedre.

Det utmerkede personale i den svenske regjeringen og lederne i de kommersielle selskapene fikk i møte i Teheran inngått og underskrevet intensjonsavtale om samarbeid innen kjøp og salg, kommunikasjon, teknologiutvikling og kvinnesaker, vitenskap og forskning, veier og…

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Sveriges handel med Iran under hijabtvang

  1. Flott skrevet! En skammens dag for Sverige dette. Hvordan man kan underkaste seg et av verdens mest kvinnefiendtlige regimer og samtidig kalle seg feminist er vanskelig å forstå.

Kommentarfeltet er lukket.