7 gode grunner til å droppe «prosjekt bikinikropp 2016»

FOTO: Pixabay

Sommeren nærmer seg med stormskritt, men det trenger ikke det evinnelige maset om “sommerkroppen” å gjøre. Her er noe gode grunner til å bruke energien din på bedre ting.

Loni Bjerkholt-Pedersen
Om Loni Bjerkholt-Pedersen (31 artikler)
Loni Bjerkholt-Pedersen er bosatt i Larvik. Hun har en bachelorgrad i idrettsvitenskap og er på fritiden skribent og blogger.

Det er det samme opplegget hvert år. Folk stresser; slanker, trener, veier. Sommeren kommer, kroppen skal vises, og vi er villige til å betale i dyre dommer, både økonomisk og energimessig, for å bli en slankere utgave av oss selv, en fastere utgave liggende i glansende olje blant strandløver og partysvensker på vannkanten.

Hvorfor skal vi styre så fælt med å bli slankere og vakrere, hvorfor skal alle endringene skje på en gang, og hvorfor akkurat nå? Vi er jo dømt til å mislykkes!

Hva med å vise fingeren til alle slankepiller, komprimerende treningstights og Grethe Roede, med god samvittighet? Hvorfor det? Her er syv grunner:

  1. Opplevelsen av god helse er subjektiv. Du kan være feit og lykkelig. Du kan til og med være feit og likevel ha normalt blodtrykk og bedre verdier enn en som er tynn.
  2. Det er mye glede, og god helse, i å kose seg, slappe av, å ikke strebe etter å være perfekt eller se perfekt ut.
  3. Du blir ikke nødvendigvis en bedre utgave av deg selv selvom du er slankere. Hva med å legge energien i andre ting som er viktigere; flytte fokus fra deg selv litt?
  4. Husk at det er kyniske markedskrefter som forsøker å fortelle oss at vi må slanke oss og endre oss. Hvorfor strebe etter et ideal som de fleste ikke passer inn i uansett?
  5. Usunt smaker alltid bedre. Uansett hva det er. Og god smak er verdt mye når vi likevel skal dø en gang.
  6. Trening skal være gøy. Ingen liker helvetesuker. I hvert fall ikke uke etter uke hele året. Vær i aktivitet som du synes er gøy. Drit i pulsmåler og skritteller.
  7. Jo mer energi du har, jo mindre du stresser, jo bedre behandler du deg selv og alle i omgivelsene dine. Og husk at du skal ha energi til å fungere i jobb, som forelder og så videre også, ikke bare som supersprek fitnessdronning.
Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned