Nazister angrep svensk parlamentariker og boksalg

De svenske nazistene fra Den nordiske motstandsbevegelsen går til angrep. Foto (stillbilde fra youtube-video): Victor Pressfeldt

Nazister fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen angrep en bokstand og slo en tenåringsjente i ansiktet.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

I helga gikk nazistene fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen (DNM) nok en gang til angrep på meningsmotstandere. I universitetsbyen Lund hadde det svenske sosialistpartiet Vänsterpartiet satt opp en bokstand da nazistene kom for å bråke.

— Vi satte opp bordet vårt og etter 10-15 minutter kom en av dem fram og sparket bordet vårt over ende og slengte flagget vårt i bakken, forteller parlamentsmedlem for Vänsterpartiet, Hanna Gunnarson, til Sveriges Television.

LES OGSÅ: Fra KrF til Den nordiske motstandsbevegelsen

Etter episoden kom politiet til stedet for å be nazistene fjerne seg. Hendelsen gjorde at lokale antifascister samla seg, ropte slagord og fulgte nazistene vekk ned mot et torg hvor de høyreekstreme gikk til angrep.

Nazistene brukte flaggene sine som slagvåpen, slik de bruker å gjøre og trener på.

Seks personer blei innbrakt av politiet, ifølge Aktuellt Fokus, for blant annet vold og motsettelse til arrest. Politiet brukte både pepperspray og batonger mot Den nordiske motstandsbevegelsen.

Som det framkommer av videoen under slår den ene nazisten en tenåringsjente i ansiktet som allerede befinner seg i knestående etter å ha blitt skjøvet i bakken av en annen nazist.

LES OGSÅ: Satanisk globalisme og jødisk feministpropaganda — nazistene anmelder Game of Thrones

DNM er en nordisk organisasjon med hovedsete i Sverige og greiner i Norge og Danmark. De er ulovlige i Finland etter at en av deres aktivister,
Jesse Torniainen, sparket ned og drepte en forbipasserende mens nazistene demonstrerte i Helsinki. Torniainen blei seienere kåret til årets aktivist. Den samme æren fikk hans landmann, den dømte torturmorderen
Rami Joukanen, året etter. Det er ikke første gang DNM går til angrep på en bokinstallasjon da deres leder for Göteborg-regionen, Viktor Melin sprengte en bombe retta mot en syndikalistisk bokkafé. DNM-aktivister var involvert i det bestialske drapet på transpersonen Madelen Delbom og medlemmer og ledelse har gjentatte ganger vært involvert i hendelser som vold, tyveri, narkotikalovbrudd, våpenoppbevaring, ulovlig innehav av sprengstoff.

Svenske eksperter kaller DNM for en terrorgruppe.

Også i Norge har deres aktivister blitt tatt med forbudte våpen og narkotika. De har også brukt vold når de har marsjert gjennom norske byer.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned