Svensk nazist tiltalt for overfall på innvandrerkvinner

Den nordiske motstandsbevegelsen marsjerer gjennom en kirkegård i Kristiansand, eskortert av politiet. Mann fra nabolaget føres bort. Foto: Stillbilde NRK Nyheter.

Uprovosert skal han ha gått løs på innvandrerkvinner ved flere anledninger. Han er tilknyttet Den nordiske motstandsbevegelsen som har vært i klammeri med politi og rettsvesen allerede flere ganger i år.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Den 30 år gamle svenske nazisten skal ha overfalt en kvinne i 2015 da han dro henne ned i bakken og sparket til henne flere ganger. Året etter angrep han en annen innvandrerkvinne som var ute og gikk med sine tre barn. Han tråkket på henne, dyttet henne i bakken og ba henne «flytte tilbake til det jævla landet». I 2017 blir han pågrepet etter å ha brukt cannabis og amfetamin.

Hendelsene skjedde i nærheten av Skövde, mellom Göteborg og Linköping. Dette melder Västgötabladet.

LES OGSÅ: Dagen politiet i Fredrikstad tok side med en nynazistisk terrororganisasjon

Mannen har tilknytning til den nazistiske terrororganisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) som har vært i trøbbel med politi og rettsvesen i Sverige flere ganger på nyåret. Gruppens leder, Simon Lindberg, blei i begynnelsen av året dømt for «hets mot folkgrupp», samtidig som tre av deres aktivister fikk opprettholdt dommer for «våldsamt upplopp» etter å ha gått til angrep mot politiet i Stockholm i 2016. Én av de tre er Emil Hagberg, dømt for vold og brudd på våpenloven flere ganger. Hagberg var blant de svenske nazistene som tok seg over grensa til Norge for å marsjere i Kristiansand i sommer.

Den voldsdømte nazisten Emil Hagberg. Foto: Aktuelltfokus.se

15 nazister fra DNM blei pågrepet av politiet i Göteborg 13. januar etter at de hadde demonstrert uten tillatelse. Som vane har blitt når de markerer seg oppstår det ubehageligheter for forbipasserende og en som hadde protestert på deres nærvær blei angrepet. Kniver, bluss og fyrverkeri blei konfiskert av politiet.

DNMs første leder, Klas Lund, grunnla organisasjonen da han kom ut fra fengsel etter å ha sonet for drap. Tre av deres aktivister, inkludert lederen for Göteborgsregionen, blei dømt for bombeaksjoner mot et asylsenter og en fagforeningskafé ved årsskiftet 2016/17. Seinhøstes i fjor blei flere av deres aktivister pågrepet etter en politirazzia hvor det blei funnet ti kilo sprengstoff, våpen og nazipropaganda.

LES OGSÅ: Naziflopp i Gøteborg — marsjen kom aldri i gang og lederen pågrepet

I sommer skulle organisasjonen ha sin største offentlige tilstelning noen gang. Det endte opp med at de gikk omlag 20 meter før de de gikk i klinsj med politiet og flere av deres aktivister, inkludert lederen, blei arrestert.

Også i Norge har flere av medlemmene dommer for vold, narkotika og brudd på våpenloven.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 kommentarer på Svensk nazist tiltalt for overfall på innvandrerkvinner

 1. AvatarSteinar Nilsen // 2018-01-26 kl 12:42 //

  DNM driver kun med organisert kriminalitet. I Finland er DNM blitt forbudt. (selvfølgelig)
  Det bør den bli i Norge og.

 2. Narkomisbruk og cannabis og amfetamin nevnes her. Og da minner jeg om at de to toppnazistene i Tyskland ca 1944 var narkotikamisbrukere. Hitler og H Gøring misbrukte narkotika.
  Den såkalte nazisten som jeg kan lese om her burde helt klart ikke gå løs i samfunnet på vanlig måte. Adferden som beskrives her tyder på sinnssyke impulser og ekstremt impulsiv og farlig adferd.
  Blandingen av narkorus og vold og sinnssyke impulser og nazi-ideologi er ekstremt farlig slik at samfunnet bør reagere når denne blandingen oppdages.
  Lover her i Norden bør gjøre det mulig å tvangsbehandle personer i psykiatrien når det kommer en slik blanding av faresignaler og slik denne såkalte nazisten beskrives her.
  Blandingen av nazi-ideologi og rasisme og narkomisbruk og voldelig adferd bør utløse tiltak som for eksempel tvangs-behandling og observasjoner innen psykiatrien eller begrenset bevegelsesfrihet.
  Kombinasjonen mangelfull utdannelse og lavt kunnskapsnivå pluss nazisme/rasisme/primitivisme slik at kombinasjonen er tydelig dumhet og nazi-ideologi og impulsiv voldsadferd og narkomisbruk bør utløse handling slik at samfunnet har lover og regler som krever handling og behandling.
  Det er en stor skam at et samfunn tillater voldsangrep på forsvarsløse kvinner.
  Passivitet da og handlingslammelse er en stor skam. Det er feil å ignorere sterke faresignaler.

Kommentarfeltet er lukket.