Trond Giske er ferdig og godt er det – nå venter vi på høyresida

Mens Giske forsvinner fra ledelsen til Arbeiderpartiet sitter Terje Søviknes som oljeminister. I nyttårstalen snakket Erna Solberg igjen om kvinneundertrykkelse som kun noe minoriteter holder på med.

Joakim Møllersen
Om Joakim Møllersen (176 artikler)
Joakim Møllersen er redaktør for Radikal Portal.

Trond Giske er ferdig i Arbeiderpartiet. Det er ikke offisielt, det er ikke avgjort, men det finnes ingen annen utvei. På tross av at Arbeiderpartiet har gjort mange idiotiske ting de siste årene er jeg faktisk overbevist om at de skjønner dette.

Feminismen vinner
Det er nok ikke alle i partiet som helt forstår det. Det er mye nøling fra ledelsen og vararepresentant og Industri og Energi-veteran Leif Sande ser ut til å gå lengst i å bagatellisere og bortforklare offentlig.

Man kan kritisere feminismen i Ap for mye, men den er såpass sterk og prioritert at jeg kan ikke tenke meg til at dens fremste talspersoner skulle feile i å få det klart fram for eventuelle i ledelsen som ikke har tatt inn over seg alvorlighetsgraden i saken. Det fikk vi seinest et eksempel på da Hadia Tajik etter rapportene skal ha hatt høystlesning med klager som har kommet inn til partiet vedrørende Giskes oppførsel, på tross av at hun hadde blitt advart mot det på forhånd.

LES OGSÅ av Joakim Møllersen: Lønnsinntekta faller og fattigdommen øker — den blåblå politikken fungerer som planlagt

Søviknes-saken
Noen ganger får man ikke de nødvendige framskrittene uten å gå gjennom smertefulle prosesser. Det erfarer Arbeiderpartiet til fulle nå. Det skjedde noe lignende med Fremskrittspartiet i 2001. Den gangen var det Terje Søviknes som hadde sex med en 16 år gammel jente på Fremskrittspartiets Ungdoms samling. Hun selv beskreiv det som et overgrep som inntraff etter at Søviknes hadde skjenket henne «drita full» etter hennes beretning. Hun fortalte også at han visste hvor gammel hun var, noe han selv har sagt at han ikke gjorde.

Den gangen gjorde Siv Jensen, Carl I. Hagen og resten av partiledelsen sitt ytterste for at saken de kjente godt til ikke skulle bli kjent. Den nå avdøde FrP-veteranen Jon Alvheim har beskrevet hvordan ledelsen ikke ville forhindre at Søviknes blei nominert til Stortingsplass på tross av at de visste om saken som da fremdeles ikke var offentlig. Søviknes forsvant ut av sentrale verv i partiet som han nylig hadde fått, men fortsatte som ordfører i Os og blei nominert på nytt flere ganger. De andre i ledelsen som hadde løyet og forsøkt å dekke over saken fortsatte som før.

Minoritetenes kvinneundertrykking
For andre år på rad tok Erna Solberg opp negative holdninger til kvinners rettigheter i nyttårstalen. For andre år på rad aktualiserte statsministeren kvinneundertrykkelse i Norge som noe minoritetskvinner rammes av, og minoritetsmenn begår. Dette gjør Solberg mens hun ser tilbake på #metoo-året.

Selv påstår hun at hun aldri kan tilgi Terje Søviknes, noe som åpenbart ikke stemmer siden hun har ansatt ham som sin oljeminister. Etterspillene blei minimale da Sara Berge Økland tidligere i vinter fortalte at hun hadde meldt seg ut av FrP grunnet sextrakassering. Det vitner om partier på høyresida som rett og slett ikke tar slike saker så alvorlig som de burde.

LES OGSÅ: Sylvi Listhaug later som om FrP har vært for feminisme hele veien. Det er løgn

Høyresidas hykleri
Vi vet at langt flere menn stemmer blått og FrP enn kvinner. Vi vet at deler av tilhengerskaren til FrP driver systematisk trakassering av meningsmotstandere, hvor trusler om voldtekt og annet kvinnehat florerer.

Begge de to regjeringspartiene later som om feminisme er noe vi ikke trenger lenger, med unntak av minoritetskvinner da. Dette kombineres med å mistenkeliggjøre mange av dem fordi de går med hijab.

Beveger man seg blant meningsdannerne utafor partipolitikken på høyresida ser vi også at de samme folkene som raser over minoriteters kvinneundertrykkelse synes det er helt greit at den rasistiske professoren fra i Stavanger tilbød studiner penger for undertøyet deres eller å stikke tunga si i rumpa deres (eller muligens motsatt). Å ha sex med studenter er oppsigelsesgrunn for en professor av flere veldig gode grunner, men at Langeland gjorde sitt ytterste for at dette skulle skje mente høyresidas kronikkører slettes ikke det var noe galt med.

LES OGSÅ: Erna Solbergs egne riksmobbere

Ikke bare seksuell trakassering
Dette hykleriet fra statsministeren og mindre viktige personer blant de borgerlige er imidlertid ikke noe nytt. Vi husker vel Erna Solbergs moralisering om mobbing i nyttårstalen 2015: «Både barn, ungdom og voksne må bidra til å stanse mobbing og utestengning. Voksne har et særlig ansvar. Det skal nytte å si fra til en voksen… Vi må ta ansvar for hvordan våre egne barn oppfører seg. På den måten kan vi alle gjøre en forskjell.

Det er jo flotte ord, men de veier ikke så tungt når hun selv ikke tar mer ansvar enn at hun ansetter en voldsdømt i sin regjering. Per Sandberg forsvarer i sin selvbiografi at han skallet og slo ned en mann. Ved første anledning etter dommen mot ham hadde falt blei han nominert som førstekandidat ved neste stortingsvalg for FrP i Nord-Trønderlag. At justisminister Per Willy Amundsen vil ha et nytt korstog synes Solberg heller ikke er så farlig. En integreringsminister som er mest opptatt av å så splid og mistenkeliggjøre er helt greit. Siv Jensen kaste ut og stenge grensene for romfolk. Alle disse har blitt belønnet, både av eget parti og av Erna Solberg for sin opptreden.

Selv har også Høyre begynt å bruke retorikken til FrP om at det er innvandrere som truer velferdsstaten, samtidig som høyresidas mål bestandig har vært å rasere den.

LES OGSÅ: Ville kaste ut og stenge grensene for romfolk — holdt tale på holocaustdagen

Det er vi som må dra lasset
Dette grunner i at høyre- og venstresida har vidt forskjellige utgangspunkt når det kommer til å stille seg på offerets side. Høyresida gjør det i stor grad så fremt de selv rammes eller kan trues med å rammes på samme måte, eller om de ser at de føler en tilknytning til offeret. Venstresidas eksistens grunner i organisering av undertrykte for å reise seg mot makta. Da er det også naturlig at man har en helt annen innstilling enn den beskrevet over til ofre for seksuell trakassering eller annet.

Nå er det langt i fra alltid at man lever opp til den beskrivelsen av venstresida jeg akkurat kom med — det gjelder spesielt for Ap. Og selv når man gjør det er det ingen garanti for at den typen ukultur som Trond Giske representerer ikke skal eksistere også i egne organisasjoner.

#metoo har blitt svært viktig for dagens kvinnekamp, mot maktmisbruk og seksuell trakassering og overgrep. Jeg regner med at alle som har viet timer, dager og år til Arbeiderpartiet synes situasjonen de nå går gjennom er umåtelig kjip. Fortsetter Trond Giske i ledelsen etter den siste tids avsløringer så kan man spørre seg selv hvor om den smertefulle prosessen har gitt noe framskritt. For uansett hvor må man man står på venstresida må man innse at dette er et lass som vi må dra.

For på høyresida blir Terje Søvikneser ministre helt til vi har lykkes i å gjøre slik adferd fullstendig uakseptabel.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

29 kommentarer på Trond Giske er ferdig og godt er det – nå venter vi på høyresida

 1. AvatarSteinar Johansen // 2018-01-02 kl 23:27 //

  Håpløs artikkel
  I andre partier trekker folk seg ut av rikspolitikken når de blir avslørt i slike saker, men det gjør aldri folk i AP
  Er det kun Giske saken som er av uetisk karakter i AP
  Er det kun Giske som har hatt sexsuellet holdninger og adferd som ikke tåler dagens lys i AP
  Nei og atter nei .
  Hele organisasjonen er pill rotten fra topp til tå
  Se på dette
  Når det først skal graves i gammel dritt. Her er mange kjente navn og saker
  1. Kan jo bare nevne tidligere Ap-ordfører Rune Øygard!
  2. Tar med denne også: «En av Aps kommunepolitikere i Hordaland er siktet og varetektsfengslet for seksuell omgang med barn». Han har forøvrig innrømmet forholdet. «Etter det BA får opplyst er mannen siktet for seksuell omgang med barn under 14 år og befatning med barnepornografisk innhold. I avhør har mannen erkjent staffskyld.»
  3.Tar med denne også: «Ap-politiker dømt for overgrep. En 27 år gammel Ap-politiker ble fredag dømt i Sør-Trøndelag tingrett for seksuelle overgrep på en 14 år gammel jente.»
  4. Roger Ingebrigtsen fra Tromsø ble jo omtalt som uetisk oppførsel og han trakk seg

  5. AUF-saken (også omtalt som AUF-skandalen) var en sak der fire tillitsvalgte i AUF i Oslo i april 1998 ble funnet skyldig i grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri. En av de tiltalte ble også dømt for simpelt underslag.[1]

  De fire ble dømt for omfattende juks med medlemslistene til AUF, med hensikt å motta mer offentlig støtte enn de hadde krav på. Som følge av bedrageriet mottok AUF i Oslo flere hundre tusen kroner for mye fra Oslo kommune. De fire dømte var Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Ragnar Bøe Elgsaas (daværende leder av Oslo AUF), Anders Hornslien (daværende stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet) og Anders Greif Mathisen. Røberg-Larsen ble i tillegg dømt for simpelt underslag.

  Bedrageriet ble utført ved at AUF «forskuddsbetalte» kontingenten til personer de mente hadde interesse av å bli eller forbli medlem av AUF, enda disse ikke hadde uttrykt ønske om å være medlem. Elgsaas fortalte i retten at han kjente seg pressa av Trond Giske og Rita Ottervik til å fortsette med denne praksisen, som hadde pågått i årevis. Hornslien forklarte at Trond Giske og Turid Birkeland hadde pressa Oslo AUF til å holde medlemstallet kunstig høyt, og at Arbeiderpartiet sentralt kunne be AUF Oslo om å skjerpe seg dersom de mente medlemstallet var for lavt. Jens Stoltenberg og Turid Birkeland uttalte at de kjente til «forskutteringen», men Stoltenberg nekta for dette i retten. Øystein Mæland, Thorbjørn Jagland og Anniken Huitfeldt innrømte også at medlemstallet var kunstig høyt. Huitfeldt fortalte at hun hadde blitt lært opp til «forskuttering» allerede da hun meldte seg inn i Arbeiderpartiet

  Dette er bare noe få ting jeg husker uten å bruke søkerverktøy
  Men konklusjon på AP sin oppførsel og etikk må selv på en 1. juledag bli at organisasjonen er pill råtten fra topp til tå
  De bør fjerne ledelsen og bygge partiet på ny

  Så bør de skule bort på Erna og Høyre hvordan de håndterer sextrakkaseringer og de personer som utfører dette
  Jeg kan ikke få sagt sterkt nok hvor takknemlig jeg er for at vi har Erna som statsminister og ikk Støre i disse sakene som nå rir landet

  • AvatarTrine Kaasen // 2018-01-04 kl 12:25 //

   T Søviknes er nå statsråd, og det er Sandber og. Også var det en Birkedals sak og….

   • AvatarSteinar Johansen // 2018-01-06 kl 12:01 //

    Typisk sosialistisk avsporing dette du kommer med
    Begge disse to ble kjørt knallhard da det foregikk, men kan ikke huske at noen av deres medlemmer dro inn forlk fra andre partier i den skittentøyvasken
    Den type polimikk kommer ene og alne fra dere sosialister
    Nå blir både dere og Arbeiderbevegelsen avkledd i tur og orden
    Det er ikke uten grunn denne bevegelsen ligger med brukket rygg over hele Vesten
    Ingen vil ha deres overgrepspolitikk lenger
    Fysj og fysj

    • AvatarTrine Kaasen // 2018-01-06 kl 12:30 //

     Det ser da vitterlig ut som de andre partiene kommer etter nå…

     • AvatarSteinar Johansen // 2018-01-07 kl 01:27 //

      Ingen parti er i nærheten av AP i dritt, sex sjikane, sex overgrep
      I Trondheim ble et par dømt for vold og voldtekt mot ei yngre dame for noen år siden.
      Mannen var lokal LO leder og medlem av AP , hun var fagforeningsleder innen NNN og medlem av AP
      Det er mange slike historier som media har holdt kjeft om, men nå ramler plutselig alle likene ut av skapet
      Jeg tipper AP nedgangen fortsetter og at de havner under 20%
      Noe annet ville være helt meningsløst om ikke folk nå ser hva dette ormebolet er for type organisasjon

     • AvatarTrine Kaasen // 2018-01-07 kl 12:18 //

      Nedgangen på målingene nu var minimale, og det til tross for heksejakta som har pågått- og heksejakta på Støre var før valget. At en mann som nesten hater» ( høres hvertfall slil ut) kommer med slike spådommer – trenger man heldigvis ikke ta så seriøst. Og retorikken kjenner eg godt…. du vet ingenting om hva som er typisk» sosialdemokratisk tydeligvis. Men hevd på sannheta tror du at du har.

     • AvatarSteinar Johansen // 2018-01-07 kl 17:10 //

      Nei jeg er helt utafor med 43 år medlemskap i pampergimet
      I Nord-Norge har vi et ordspråk for sånne
      Men jeg skal ikke legge det ut mot deg
      Men jeg vet mere om Giske sine bravader og mere fra innsiden av ormbebolet AP enn de fleste

     • AvatarJoakim Moellersen // 2018-01-08 kl 09:57 //

      Søk litt på FrP og forskjellig kriminalitet så skjønner du nok fort at det heller er regjeringspartiet som er i en særstilling. Prøv barneporno, fyllekjøring, vold, svindel så får du en del, og disproporsjonalt mye i forhold til størrelsen på partiet.

     • AvatarJallaman // 2018-01-08 kl 11:06 //

      Hva synes Møllersen om det feks leder av Venstre har gjort da? Regner med at du vet hva jeg sikter til, men eventuelt finner du nærmere beskrivelse på Resett sin side.
      Ikke verdig noen som skal inn i regjering kanskje? Råtne epler finner man i alle partier. Du klarer neppe å finne noe empiri på at visse partier er verre enn andre. Anekdoter kan alle lete frem.
      Husker du hvorfor Lysbakken måtte trekke seg? Manuela Ramin-Osmundsen? Brygga til Åslaug Haga?

     • AvatarJoakim Moellersen // 2018-01-08 kl 11:16 //

      Lysbakken måtte ikke trekke seg. Ei brygge kan ikke sammenlignes med å skjenke en 16 åring dritings for så å begå et overgrep på henne. En voldsdom som belønnes med stortingsplass og ministerstilling kan ikke sammenlignes med nepotisme som gjør at en person får sparken.

     • AvatarSteinar Johansen // 2018-01-09 kl 05:24 //

      Er det kun Giske saken som er av uetisk karakter i AP
      Er det kun Giske som har hatt sexsuellet holdninger og adferd som ikke tåler dagens lys i AP
      Nei og atter nei .
      Hele organisasjonen er pill rotten fra topp til tå
      Se på dette
      Når det først skal graves i gammel dritt. Her er mange kjente navn og saker
      1. Kan jo bare nevne tidligere Ap-ordfører Rune Øygard!
      2. Tar med denne også: «En av Aps kommunepolitikere i Hordaland er siktet og varetektsfengslet for seksuell omgang med barn». Han har forøvrig innrømmet forholdet. «Etter det BA får opplyst er mannen siktet for seksuell omgang med barn under 14 år og befatning med barnepornografisk innhold. I avhør har mannen erkjent staffskyld.»
      3.Tar med denne også: «Ap-politiker dømt for overgrep. En 27 år gammel Ap-politiker ble fredag dømt i Sør-Trøndelag tingrett for seksuelle overgrep på en 14 år gammel jente.»
      4. Roger Ingebrigtsen fra Tromsø ble jo omtalt som uetisk oppførsel og han trakk seg

      5. AUF-saken (også omtalt som AUF-skandalen) var en sak der fire tillitsvalgte i AUF i Oslo i april 1998 ble funnet skyldig i grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri. En av de tiltalte ble også dømt for simpelt underslag.[1]

      De fire ble dømt for omfattende juks med medlemslistene til AUF, med hensikt å motta mer offentlig støtte enn de hadde krav på. Som følge av bedrageriet mottok AUF i Oslo flere hundre tusen kroner for mye fra Oslo kommune. De fire dømte var Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Ragnar Bøe Elgsaas (daværende leder av Oslo AUF), Anders Hornslien (daværende stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet) og Anders Greif Mathisen. Røberg-Larsen ble i tillegg dømt for simpelt underslag.

      Bedrageriet ble utført ved at AUF «forskuddsbetalte» kontingenten til personer de mente hadde interesse av å bli eller forbli medlem av AUF, enda disse ikke hadde uttrykt ønske om å være medlem. Elgsaas fortalte i retten at han kjente seg pressa av Trond Giske og Rita Ottervik til å fortsette med denne praksisen, som hadde pågått i årevis. Hornslien forklarte at Trond Giske og Turid Birkeland hadde pressa Oslo AUF til å holde medlemstallet kunstig høyt, og at Arbeiderpartiet sentralt kunne be AUF Oslo om å skjerpe seg dersom de mente medlemstallet var for lavt. Jens Stoltenberg og Turid Birkeland uttalte at de kjente til «forskutteringen», men Stoltenberg nekta for dette i retten. Øystein Mæland, Thorbjørn Jagland og Anniken Huitfeldt innrømte også at medlemstallet var kunstig høyt. Huitfeldt fortalte at hun hadde blitt lært opp til «forskuttering» allerede da hun meldte seg inn i Arbeiderpartiet

      Dette er bare noe få ting jeg husker uten å bruke søkerverktøy
      Men konklusjon på AP sin oppførsel og etikk må selv på en 1. juledag bli at organisasjonen er pill råtten fra topp til tå
      De bør fjerne ledelsen og bygge partiet på ny

      Så bør de skule bort på Erna og Høyre hvordan de håndterer sextrakkaseringer og de personer som utfører dette
      Jeg kan ikke få sagt sterkt nok hvor takknemlig jeg er for at vi har Erna som statsminister og ikk Støre i disse sakene som nå rir landet

 2. AvatarJohn Atle Vestvik // 2018-01-03 kl 13:39 //

  Fellesnevneren i alle disse trakasserings sakene er at ansvarsutøvende makt er lagt hos personalansvarlig leder. Denne makten, eller ansvarligheten, ligger altså hos en aktiv deltager i det relasjonsfellesskapet hvor trakasseringen skal ha skjedd. Den aktivie deltagelse bør være grunn god nok til å kalle lederen innhabil i slike konflikter. Når vi og vet at ledere ofte er den anklagede part, da blir det direkte kontraproduktivt å legge ansvarsmakten der.

  Jeg har tilgode å se politisk støtte for tanken om å flytte ansvar for ivaretagelse av trakasserings-varsler bort fra personansvarlig leder. Det har med, slik jeg ser det, at alle stortingspartier er toppstyrte maktsøkende institusjoner. Der ingen politiske ledere evner å se fordelen med å overføre myndighet til en nøytral makt.

  Kombinert med politisk aversjon mot å la Internkontrollforskriften gjelde Arbeidsmiljølovens paragraf om psykososialt arbeidsmiljø ser det ikke ut som #metoo aksjonen vil endre noe som helst.

 3. Avatarbørre arnold // 2018-01-03 kl 17:28 //

  Bra at det renskes opp i partier, bransjer og organisasjoner burde vært gjort for lenge siden. Slik at kvinner, menn og mindreårige slipper å utsettes for slikt. Mange lærere og trenere fikk utfolde seg fritt tidligere det får de heldigvis ikke lengre.

 4. AvatarArne_And // 2018-01-03 kl 20:56 //

  Ikke for å ødelegge noens verdensbilde, men det er vel ingen empiri (som jeg har lest) som tilsier at ikke lovbrudd og umoral er ganske jevnt fordelt uavhengig av politisk orientering. Legg det gjerne fram om det finnes…

  Nå vil selvsagt skattesvindel i større grad utføres av de med mye penger, og NAV svindel av de med lite, eksempelvis. Men en virkelighetsoppfatning som at «vi er de gode» i politikken og de andre er «de onde» er håpløs fordi man da ender opp i ulike sekter som står i veien for det å diskutere praktiske løsninger og involvere befolkningen i demokratiet. Folk flest skjønner at selv om naboen stemmer Frp og jeg stemmer SV eller vica versa så kan vi omgås, være venner og respektere hverandre.

  • AvatarJoakim Moellersen // 2018-01-04 kl 18:21 //

   Det er ikke så mange partier som nominerer ministre som vil ha korstog og det er ikke tilfeldig hvilket parti som gjør slikt.

   • Avatarbørre arnold // 2018-01-04 kl 19:30 //

    Er Søviknes saken mere typisk for FRP enn Våga ordføreren var for AP?

    • AvatarJoakim Moellersen // 2018-01-04 kl 23:33 //

     En sitter i fengsel, en annen er minister. Du prøver å avspore dette til hvilket parti som er mest kriminelt. Det er åpenbart hvilket som taper den, men det er ikke diskusjonstema her. FrP er det eneste partiet som belønner adferd som er fullstendig uakseptabel.

    • AvatarØivind Bergh // 2018-01-05 kl 06:48 //

     Som Joakim Møllersen skriver: Søviknes er minister, mens Øygard fikk fengselsstraff. Det er en VISS forskjell på hvordan de to sakene ble behandlet av de to partiene! Det fins utro tjenere i alle partier, men det er hvordan sakene behandles som utgjør en forskjell.
     Stoltenberg, som da var statsminister, ville ikke selv kommentere saken mot Øygard pga Grunnlovens krav til skille mellom statsmaktene. Forbausende mange vet det ikke, men en statsminister skal aldri legge seg opp i en sak som behandles av rettsvesenet! Da Øygards slibrige SMS-er ble offentliggjort fikk han imidlertid beskjed fra Stoltenberg om at han burde trekke seg fra ordførervervet. Så fikk rettssaken gjøre resten. Jeg mener at Stoltenberg opptrådte korrekt her.
     Søviknes ble værende ordfører i Os kommune i mange år, og er nå minister. Å sammenlikne de to sakene er fullstendig feil.
     La meg føye til: I tilfellet Søviknes var jenta over minstealder, og han ble aldri siktet eller dømt.

     • Avatarbørre arnold // 2018-01-05 kl 09:13 //

      Det virker som om det er et statistisk mirakel at Våga ordføreren ikke representerte FRP.

   • AvatarJallaman // 2018-01-05 kl 14:01 //

    Jens Stoltenberg er vel heller ikke en med perfekt moral.

    https://www.dagbladet.no/nyheter/jens-varslet-ikke-eieren/65773360

 5. AvatarLyton Bunte // 2018-01-04 kl 14:27 //

  Dette handler om intern maktkamp hvor #metoo brukes for alt hva det er verdt.

 6. AvatarSteinar Nilsen // 2018-01-05 kl 11:16 //

  Den offentlige skittentøyvasken som nå foregår i AP har sitt utspring i det elendige valget og valgkampen som partiet gjennomførte.
  Den individ-makt-kampen som nå utspilles i det offentlige rom, er et typisk Svarte-Per-spill. Noen mener at Svarte-Per-kortet allerede er utdelt – men det er ikke sikkert.
  Me-too kampanjen har avslørt AP som et småborgerlig parti der kvinnene i tet fremstår som persilleblad. Noen sosial-demokratisk bevegelse med forankring i arbeiderklassen er partiet definitivt ikke lenger.
  Siste ord er ikke sagt – men det kan godt hende at det hele ender med at hele ledelsestrioen stiller sine plasser til disposisjon (ekstra landsmøte).

  • Jeg har ingen spådommer angående Ap og hva som vil skje der.
   Siste meningsmåling med Ap over 24 prosent kan lederne i Ap juble for og glede seg over.
   Hva som er helt ekte fakta og absolutt helt sant angående Trond Giske og hans oppførsel vet jeg ikke, men jeg oppdaget flere indisier og tegn på at Trond Giske likte å klemme andre og å ha kontakt med kroppen til andre inkludert Jens Stoltenberg.
   Under påvirkning av alkohol kan slike tendenser lett forsterkes for mye slik at mennesker blir krenket av innpåsliten adferd og kroppskontakt-adferd.
   Nøyaktig hva som skjedde kan jeg ikke vite, men jeg ser en tendens ut fra det jeg kan lese om hendelser og handlinger og væremåte hos Trond Giske.
   Jeg kan ikke utelukke at Trond Giske ikke selv forstod at han manglet nok selvkontroll og gikk for langt og burde vurdere å drikke mindre alkohol for lenge siden.
   Det er tragisk at medlemmer i Ap ikke klarte å formidle mer om alkohol-måtehold og tilbakeholdenhet og forsiktighet angående kroppskontakt til sin egen politiker Trond Giske.
   Ved minst to anledninger ser det ut til at Trond Giske drakk en del alkohol.
   Hvis han er totalavholdsmann, er det ukjent for meg.

 7. AvatarMari Hansen // 2018-01-06 kl 21:52 //

  Denne var fantastisk:

  «Vi vet at deler av tilhengerskaren til FrP driver systematisk trakassering av meningsmotstandere…»

  Dette er jo uten tvil venstresidens spesialitet.

 8. Jeg vil si at Arbeiderpartiet er et ganske korrupt parti i politisk forstand. Alle EØS-tilpasninger og NATO-tilpasninger etc skal presses igjennom, men sakene fremstilles ofte på en annen og mer fordelaktig måte enn hva det er grunnlag for. Et slikt dobbeltspill påviker kulturen i hele partiet og påvirker også hva hovedfokus i partiet egentlig dreier seg om. (Når man feks går til det skritt å vedta noe så alvorlig som bombing av Libya bare ved å sende noen SMS’er mellom noen utvalgte topp-politikere, så sier vel det ganske mye om hvordan kulturen i partiet egentlig er?)
  I et slikt korrupt parti er det kanskje ikke så rart at det dukker opp MeToo saker? En ukultur danner grunnlaget for en annen ukultur. I Høyre finnes det vel et lignende dobbelstpill som i Ap, men der er nok alle partiets politiker og deres kjernevelgere enige om at et slik dobbeltspill er fornuftig for å få gjennomført sakene.

  Men samtidig må man kunne spørre om alle MeToo anmeldelser behandles på riktig måte i et politisk parti. Skal feks Giske i dag kunne bli avsatt for uverdig oppførsel som skjedde i hans russetid? Bør sakene ha en viss foreldelsesfrist? Og hvem skal dømme i sakene? Skal det være landsmøtet som må vedta å avsette partiets valgte representanter, eller skal landsmøtet opprette en slags jury eller dommerkollegium som skal dømme partiets tillitsvalgte. Eller skal det heller være partiets leder som utifra eget skjønn skal avsette partiets valgte politikere? Og hva skjer hvis Giske feks bringer saken videre til domstolene for usakelig oppsigelse (altså fratakelse av et verv gitt av landsmøtet). Etter det jeg vet har ikke Ap noen eksklusjonsparagraf
  som det kan henvises til i saker av denne type.

  • AvatarSteinar Nilsen // 2018-01-07 kl 10:56 //

   Målsettingen er vel å få han til å trekke seg «frivillig» eventuelt «frivillig omplassering».

 9. AvatarJan Johanssen // 2018-04-04 kl 23:38 //

  Rune Øygard er fortsatt medlem i Arbeiderpartiet.

  • AvatarJoakim Moellersen // 2018-04-05 kl 10:01 //

   Er det noe du vet eller noe du finner på for å sverte?

   • AvatarJan Johanssen // 2018-04-05 kl 16:59 //

    Det sto i Dagbladet når han kom ut av fengslet.

    «Medlem i AP Styreleder i Vågå Arbeiderparti, Sverre Damstuen, sier til Dagbladet at Øygard fortsatt har sitt medlemskap i partiet inntakt.»

Kommentarfeltet er lukket.