Ville kaste ut og stenge grensene for romfolk – holdt tale på holocaustdagen

Siv Jensen. Foto: Rune Kongro/Finansdepartementet

Siv Jensen er frontfigur for bevegelsen som har skapt mest hat mot minoriteter i Norge. Ved å invitere henne til å tale utvanner Holocaustsenteret markeringens mening og bidrar til å legitimere den typen hat som gjorde holocaust mulig. 

Joakim Møllersen
Om Joakim Møllersen (176 artikler)
Joakim Møllersen er redaktør for Radikal Portal.

— Noen sier det ikke er mulig å stoppe tiggere på grensen, men det er feil. Politiet kan stoppe tiggere på grensen hvis de tror at de skal begå kriminelle handlinger, uttalte Siv Jensen sommeren 2012, i det som var et dårlig skjult forsøk på å holde romfolk ute av landet.

LES OGSÅ: Erna Solbergs egne riksmobbere

Mot romfolk i en årrekke
Høyre-Frp-regjeringa har bidratt til å ulovliggjøre romfolks nød ved å la kommunene få innføre lokale tiggeforbud. Med hjelp fra et antatt anstendig borgerlig parti prøvde Fremskrittspartiet å ulovliggjøre tigging. De forsøkte også å gjøre det mulig å straffeforfølge de som hjelper tiggere.

«Politiet kan med hjemmel i Politilovens paragraf 7 stanse grupper med organiserte romfolk, bulgarere eller franskmenn på landegrensen fordi man av erfaring vet at disse menneskene bryter den alminnelige ro og orden og samtidig er det bevist at mange bedriver kriminalitet»

Dette er ordlyden i krav av strakstiltak Frp ville at politiet skulle ta i bruk for å hindre at visse mennesker skulle ta seg inn i Norge. Forslaget mottok naturligvis kritikk hvor så Per Sandberg sa at de skulle vurdere å inkludere svensker i den lite hyggelige listen av uønskede.

— Ja, for det er mennesker som ikke kan forsørge seg selv som begår mye kriminelle handlinger. Alle som følger med på denne saken ser hva som foregår. Nok er nok, sett opp buss, send dem ut, sa en smilende Siv Jensen til NRK da hun ville sende ut romfolk av landet på generelt grunnlag.

LES OGSÅ: Nazister og islamofober til støtte for Sylvi Listhaug

Korstog og snikislamisering
Siv Jensen har vært stortingsrepresentant for Frp siden 1997 og var parlamentarisk leder i de åtte årene før hun i 2013 blei finansminister. Fra 1999 var hun første nestformann. I denne perioden har hun blitt kjent for å komme med uttalelser om at Norge blir snikislamisert og at «islamiseringen er i full gang». Jensen mente også at Mullah Krekars tilstedeværelse i Norge var grunnet et politisk vern fra Arbeiderpartiet og dermed lett å sette inn i en sammenheng av den innbilte konspirasjonen om snikislamisering.

Mens Siv Jensen har sittet i ledelsen i partiet har det heller ikke manglet på hatefulle og rasistiske utspill fra hennes partifeller. I 2011 — noen måneder før terrorangrepet på Regjeringskvartalet og Utøya begått av Frp- og FpU-medlem gjennom over 10 år, Anders Behring Breivik — uttalte den nyutnevnte justisminister, Per Willy Amundsen, at et nytt korstog var nødvendig.

— Mitt korstog handler om å stå opp for våre verdier. Jeg mener det er på høy tid at Europa står opp i mot den folkeinnvandringen vi ser i vår tid. Det er mitt korstog, uttalte han i et slags forsvar for korstogs-tweeten som han seinere sletta.

Anders Behring Breivik mente også at han var en korstogsfarer som sto opp for norske og europeiske verdier.

LES OGSÅ: I 2011 mente han et nytt korstog var nødvendig, kan bli justisminister

Kritikk av Frp like avskyelig som 22. juli
Siv Jensens tanker
om det verste terroranslaget på norsk jord var at hennes parti var blitt et offer for Breivik og at hans gjerninger var avskyelig, men kun to dager etter hadde hun flere meninger på hjertet:

— Men jeg synes det er like avskyelig at enkelte medier forsøker å trekke en kobling mellom denne mannens udåd og Fremskrittspartiet.

På typisk Frp-vis «beklaget» Siv Jensen seinere: «Hvis noen oppfatter dette som galt, vil jeg beklage det.» «Sorry at du er så fintfølende», altså.

Ikke overraskende dyrket Jensen offerrollen skamløst, selv like etter 77 personer, mange av dem barn og unge, var blitt brutalt massakrert av en mann som i stor grad deler hennes verdensbilde. Som en reaksjon på kritikk fra en svensk antirasist angående sidestillinga av drapet på 77 mennesker og det å kritisere Frp uttalte hun at det er «utidig når utenlandske journalister trekker konklusjoner. Det er sårende.»

Hennes forgjenger, Carl I. Hagen, mener at «et samfunn uten etniske minoriteter er et samfunn i harmoni», så kan man jo selv tenke hvilke konsekvenser Hagens harmoni vil ha for millioner av mennesker rundtom i verden, inkludert i Norge.

Nåværende fiskeriminister, Per Sandberg, har et syn på inndeling av mennesker som hører hjemme i Hitlers Tyskland eller den gang europeiske land på mest brutale måte underla seg fjerntliggende områder under sine kolonivelder.

— Forskjellige raser, religioner og kulturer må ikke blandes hvis vi skal ha et harmonisk samfunn i Norge, kunne han fortelle det ganske land gjennom TV2s sending.

LES OGSÅ om Per Sandberg: 50 nyanser av grums

Et servilt senter
Så kan man sikkert innvende at alle gjør feil, uttaler seg lite diplomatisk og at det må være rom for slikt. Og jeg er faktisk blant dem som slettes ikke ønsker å hogge hodet av noen, selv om de kommer med en rasistisk uttalelse. Problemet med Frp er at slike uttalelser ikke beklages, ikke reageres på og ikke kan sees på som løsrevet fra partiets øvrige virke. De er heller en del av deres strategi for å nøre opp om hat og de aller nedrigste kvalitetene i mennesket. Dette brukes for å splitte arbeiderklassen og å avlede fra deres politiske prosjekt om å ødelegge norsk fagbevegelse og rasere velferdsstaten. Det er ikke bare i retorikken mot «de andre» at partiet setter folk opp mot hverandre og undergraver fellesskapet, det er et gjennomgående trekk i alt partiet foretar seg.

Ved å invitere Siv Jensen til å tale på den internasjonale holocaustdagen undergraver Holocaustsenteret sitt eget prosjekt. Det er nettopp når regjeringa sier «hat» at vi må stå sammen og stå opp mot makta. Holocaustsenteret har i stedet valgt å legitimere rasisme. «Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter er et forsknings-, dokumentasjons- og formidlingssenter med søkelys på Holocaust og andre folkemord, og på minoriteters vilkår i moderne samfunn» står det å lese på deres hjemmesider. I en tid hvor modighet trengs har senteret valgt servilitet. De burde lært av den historien de selv underviser.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 kommentarer på Ville kaste ut og stenge grensene for romfolk – holdt tale på holocaustdagen

 1. AvatarRolf Solvang // 2017-01-29 kl 18:31 //

  Holocaustsenteret, Nobelkomiteen og Kjell Magne Bondeviks Fredssenter er et trehodet troll som kjemper for et kristent-konservativt samfunnssyn innen fredsarbeidet og mot radikal frihetlig opposisjon.

 2. Sitat: «Holocaustsenteret har i stedet valgt å legitimere rasisme. »

  En annen mulighet er at forfatter tar feil i sitt syn på FrP. Tviler på Siv Jensen hadde blit invitert om ting hadde vært så ille som det her påstås.

 3. AvatarRunar Waag // 2017-01-29 kl 21:32 //

  FRP og Israel er jo på linje her. Synes det er greit nok.
  Hun kan representere jøder og deres verdisyn.

  • Israel er bare et lite land.
   Det er de religiøst antennelige følelsene i mennesket som gjør at mange engasjerer seg sånn angående Israel. Det er lett å styre folk som lar seg styre av følelser.

 4. AvatarRunar Waag // 2017-01-29 kl 23:25 //

  Hele midøsten er styrt av følelser, Israel er det eneste landet i denne regionen som har religionsfrihet, demokrati og like rettigheter for kvinner og menn.
  Og dem er villig til å kjempe for dette, samtidig som dem er truetype av nabostater som har vedtatt Israels utslettelse.
  Tviler på at noen her ville bodd ett annet sted hvis dem måtte bo i Midtøsten.

Kommentarfeltet er lukket.