Siv Jensen har fått akutt hukommelsestap – eller så skjuler hun overgrep i FrP for fjerde gang

Finansminister Siv Jensen, Terje Søviknes, Ulf Leirstein og Trond Birkedal.

Finansministeren mangler enhver troverdighet når hun "ikke husker" å ha blitt varslet om Leirsteins adferd. Hun avleder ved å skylde på "rutiner". Ikke bare overgripere bør kastes, men også ledere som har ignorert og fasilitert deres overgrep.

Joakim Møllersen
Om Joakim Møllersen (176 artikler)
Joakim Møllersen er redaktør for Radikal Portal.

— Visste du om Leirsteins SMSer i 2012?

— Nei, og jeg kan heller ikke huske at jeg har hatt møter om saken. Det som er viktig uansett er at våre rutiner har sviktet, og det er jeg den første til å beklage på vegne av Fremskrittspartiet. Det er mitt ansvar at våre rutiner fungerer…

Siv Jensen påstår altså at hun ikke husker om hun har hatt et møte i 2012 om at stortingsrepresentant Ulf Leirstein hadde planer om å ha sex med en 15-åring. I likhet med antakeligvis alle som leser denne saken, kan jeg med 100 prosent sikkerhet si at jeg ikke hadde et møte i 2012 som omhandlet kolleger, venner, bekjente eller familie som i voksen alder skulle hatt planer om å ha sex med noen under den seksuelle lavalder og slik begå lovbrudd. Det er slikt man husker.

LES OGSÅ: Trond Giske er ferdig og godt er det — nå venter vi på høyresida

Har Siv Jensen dårlig hukommelse?
Siv Jensen
kan sies å ha mange negative egenskaper, men en utpreget dårlig hukommelse er ikke en av dem. Ser man tilbake på Siv Jensens karriere kan man mistenke at hun mangler empati med folk utsatt for seksuelle overgrep, men etter å selv ha fått kjent på pukkelen i Søviknes-saken og flere andre beslektede skandaler må hun vite at dette er noe som kan få alvorlige konsekvenser også for henne.

Man kunne stilt spørsmål ved skikketheten til en partileder og nå finansminister som ikke klarer å huske slikt, men det er overveiende sannsynlig at hun ikke er egnet for sin stilling fordi hun nok en gang har skjult seksuelle overgrep for å skjerme partiet fra skandaler.

Det mest kjente eksempelet er naturligvis Søviknes-saken. Den nåværende olje- og energiministeren hadde sex med en 16 år gammel jente i ungdomspartiet etter at han hadde skjenket henne alkohol. Etter 16-åringens egne beretninger var hun drita full og blei utsatt for et overgrep. I tida etter framstilte Siv Jensen seg selv som et offer på grunn av mediepresset. I biografien til den nå avdøde FrP-veteranen Jon Alvheim kommer det fram at Siv Jensen visste og at partiet hadde snakket med jenta om at hun skulle holde kjeft om saken. Jensen løy gjennom hele prosessen.

LES OGSÅ: Giskes fall er en seier for metoo og flere vil komme

Flere saker mer stillhet fra Jensen
I 2012 blei Trond Birkedal dømt til fengsel for flere forhold. Han hadde tilegnet seg nakenbilder av gutter på internett ved å utgi seg for å være jente, samt filmet en 19-åring, som Birkedal kjente gjennom FpU, i dusjen uten vedkommendes viten eller samtykke. Siv Jensen visste om de ulovlige forholdene allerede tre år i forveien, men dysset saken ned i stedet for å følge den opp med politiet eller behandle saken som et problematisk forhold innad i partiet. Samme året ble Birkedal valgt inn i FrPs sentralstyre og landstyre. I tillegg var han oppsiktsvekkende nok leder for partiets skole- og oppvekstutvalg.

I 2013 anmeldte en kvinne i FrP to partikollegaer for voldtekt. Hun varslet i fra om forholdet til både Siv Jensen og lokalpolitiker i Oslo, Aina Stenersen, uten at noen av dem tok seg bryet med å svare henne.

– Jeg viste til at jeg hadde fått meldinger om at Leirstein hadde forsøkt å få sex med mindreårige. Hun avbrøt meg, og sa kort og godt: Ikke si noe mer. Jo mindre jeg vet jo bedre, og det forstår du, forteller tidligere stortingsrepresentant for FrP, Jon Gåsvatn, ifølge NRK.

I tillegg har det kommet fram at partiet visste om at NRK skal ha sittet på disse SMSene og planlagt å lage en sak av dem, noe de endte opp med å ikke gjøre grunnet den fornærmedes unge alder.

LES OGSÅ: Lønnsinntekta faller og fattigdommen øker — den blåblå politikken fungerer som planlagt

Fortjener ikke fire nye sjanser
På typisk FrP- og Siv Jensen-vis har finansministeren gjort sitt ypperste for å få dette til å handle at FrP ikke har hatt et godt nok regelverk for hvordan man skal reagere, og prøvd å skape et bilde om at varsler om seksuelle overgrep bare har forduftet i et sett av mangelfulle rutiner.

Men det er ikke slik det funker. Man glemmer bare ikke når man har blitt fortalt om en voldtekt, en stortingspolitiker som planlegger sex med en 15-åring, en nestleder som står bak et overgrep mot en 16 år gammel drita full jente i ungdomspartiet, eller skole- og oppvekstpolitisk ansvarlig som lurer til seg nakenbilder av unge gutter.

Saken er at Siv Jensen i en årrekke har vist at hun prioriterer ro utad for Fremskrittspartiet framfor at seksualforbrytere og potensielle seksualforbrytere tas hånd om av politi og rettsvesen, og at ofrene får den støtten og hjelpen de fortjener. Om Terje Søviknes uttalte Erna Solberg følgende: «Dette er en sak jeg aldri ville unnskyldt noen for. Det var veldig galt. Samtidig mener jeg at alle må få en ny sjanse i vårt samfunn og du skal ha mulighet til å komme tilbake.» 

Siv Jensen har fått tre nye sjanser etter at hun satte overgriper over offer i Søviknes-saken. Det er på tide at hun går.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

12 kommentarer på Siv Jensen har fått akutt hukommelsestap – eller så skjuler hun overgrep i FrP for fjerde gang

 1. Avatartormod stenseth // 2018-01-19 kl 18:05 //

  God artikkel. Nå er det bare og vente på «jallamann» og «ladylibertys» forsvarstale/angrep på Møllersen og venstresiden. Siv og Leirstein er selvsagt ofrene i denne saken.

  • AvatarJallaman // 2018-01-19 kl 22:24 //

   Jeg forsvarer ikke Siv Jensen i denne saken.
   Men ville Møllersen skrevet denne artikkelen om det gjaldt et annet parti enn FrP?

   • AvatarJoakim Moellersen // 2018-01-20 kl 13:22 //

    Den godeste Møllersen har vel allerede skrevet om Giske-saken og krevd at slike saker tas med langt større grad av seriøsitet på venstresida enn hva de har blitt gjort til nå.

 2. Avatarrosamiza // 2018-01-19 kl 19:38 //

  Påfallende stille i fjøset?

 3. AvatarØivind Bergh // 2018-01-19 kl 20:07 //

  Jeg registrerer at Espen Teigen ikke er tilgjengelig på Twitter i dag.
  Derimot er kokohøyre ekstremt opptatt av et frivillig samleie mellom to personer over lavalderen som visstnok skal ha funnet sted i en kornåker for en del år siden.

  • AvatarTheGuard // 2018-01-20 kl 10:23 //

   Men tror du ikke feministene hadde tatt helt av i media om kjønnene hadde vært byttet rundt på den åkeren??

  • AvatarMagnus Ærleg // 2018-01-23 kl 10:41 //

   Det er faktisk heil sjukt å sjå at de spinnville kommunistskrullingar utelukkande skriv om parti som de ikkje likar. Facinerande og sjå at den sjølvgode filtere de sjår verda gjennom siler ut ei 38 år gammal kjerring som ligg med ein 17-åring som «heilt innafor» same veka som ho vert utnevnd til kulturminister. Er det lovleg – ja, er det greit: Nei so faen ikkje. Folk med den dømmekrafta syns det er heilt greit å ha som partileiarar og regjeringstoppar, samtidig som de hylar og skrik om Søviknes fortsatt, ei sak som er skremmande lik, med unntak av kjønn då. Damer gjer tross alt aldri noko gale… Også lurar de på kvifor vi på «kokkohøgre» blir fleire i Noreg og Europa kvar dag!

   • AvatarSigrid Randers-Pehrson // 2018-01-24 kl 02:57 //

    Søviknes-saken skilte seg betydelig fra denne ved at Søviknes sto i en autoritetsposisjon overfor jenta, som også var enda yngre. Han kjente og «groomet» jenta i flere måneder før de møttes igjen, helte i henne alkohol selv om hun allerede var beruset, tok henne deretter med på hotellrommet – og ikke minst, jenta selv kalte hendelsen et overgrep og anmeldte den. Hun ble utsatt for offentlig utskjelling etterpå, mens Søviknesen svinget seg opp igjen til makt og posisjoner. Der er ikke mye som gjør disse sakene «like», unntagen at to personer var ujevne i alder!

 4. I biografien til den nå avdøde FrP-veteranen Jon Alvheim kommer det fram at Siv Jensen visste og at partiet hadde snakket med jenta om at hun skulle holde kjeft om saken. Jensen løy gjennom hele prosessen. Dacapo i Leirstein saken!

 5. Godt dere har satt fokus på disse sakene. Det hører med til den uverdige historien at NRK Brennpunkt fjernet sin dokumentar om Søviknes-saken i januar/februar i år, etter at vi gjentatte ganger refererte til den i resett-gjørma om «TSG».
  Dokumentaren lå her:
  https://tv.nrk.no/program/PDHO55001001/det-som-ikkje-kjem-i-dag

  Nå ligger bare det NRK betegner som «intern beskrivelse» der:

  «NRKs interne arkivbeskrivelse av programmet
  JENSEN (mv) uttaler seg, erkjenner at hun har kjent til påstandene om voldtekten siden oktober i fjor (gråtkvalt), Carl I. HAGEN (mv), formann FrP, klapper henne på ryggen.
  HAGEN beklager at han har kommet med noen ukloke uttalelser ifbm. saken.
  Shots HAGEN og JENSEN under pressekonferansen.

  Fra Dagsrevyen, sendt 20010212, NNFA 202043/01
  Jente 17 år (i silhuett gjennom hele programmet) forteller on/off hun regnet med ingen ville tro henne, at Søviknes var en stor maktperson, til:
  EA: Terje SØVIKNES (mv) omgitt av mange reportere. Fra pressekonferansen med
  HAGEN og JENSEN igjen;
  HAGEN har ingen kommentar til spørsmål om han har mistet tilliten til Søviknes;»

Kommentarfeltet er lukket.