Nazister og islamofober til støtte for Sylvi Listhaug

Rundt 140 mennesker demonstrerte til støtte for statsråd Sylvi Listhaug i Oslo 7. februar. Foto: Researckollektivet

Under helgens demonstrasjon til støtte for innvandringsministeren Sylvi Listhaug deltok flere islamofober og høyreekstremister. En av demonstrasjonsvaktene kan kobles opp mot den nazistiske organisasjonen Nordfront (Norske motstandsbevegelsen).

Researchkollektivet INFO
Om Researchkollektivet INFO (9 artikler)
Researchkollektivet INFO er en venstreorientert researchgruppe som arbeider med å undersøke og avsløre fascistiske og rasistiske miljøer. Kontakt: research.info@riseup.net

Søndag 7. februar 2016 arrangerte Kaja Jakobsen og Margarita Bråten en demonstrasjon som de ga navnet «Støtt Sylvi Listhaug – Demonstrasjon». Arrangementet var en oppfølging av fjorårets demonstrasjon «Steng grensen nå»

Arrangør Kaja Jakobsen. Foto: Researchkollektivet Info

Arrangør Kaja Jakobsen. Foto: Researchkollektivet Info

som da samlet omkring 20 personer. Gårsdagens demonstrasjon startet derimot med rundt 70 fremmøtte på Jernbanetorget. Demonstrantene marsjerte deretter opp mot Eidsvoll plass, hvor flere demonstranter ankom etterhvert og antallet ble til slutt, i følge polititet, rundt 140 stykker.

Arrangør Margarita Bråten. Foto: Researchkollektivet

Arrangør Margarita Bråten. Foto: Researchkollektivet Info

Demonstrasjonsvakt med nære koblinger til Nordfront
Demonstrasjonen hadde flere demonstrasjonsvakter, som alle hadde varselvest hvor det sto «vakt» skrevet på ryggen. En av dem var Morten Olsen, som i tillegg til vesten og det norske flagget som var hyppig brukt på demonstrasjonen kom iført hansker med knokebeskyttelse.

Morten Olsen i demonstrasjonen med norsk flagg og hansker med knokebeskyttelse. Foto: Researchkollektivet

Morten Olsen i demonstrasjonen med norsk flagg og hansker med knokebeskyttelse. Foto: Researchkollektivet Info

Olsen har kontakt med flere Nordfrontaktivister, både på internett og i virkeligheten, deriblant flere som fikk gjennomført husransakelse av politiet i 2014. Olsen ble under gårsdagens demonstrasjon intervjuet av NRK Dagsrevyen.

På demonstrasjonen deltok også Steffen Hvalby. Han er tidligere kjent for å blant annet være en ledende skikkelse i gruppen FMI og initiativtaker og styremedlem i Nye Nasjonale Samling.

Steffen Hvalby deltok også i søndagens demonstrasjon. Foto: Researchkollektivet

Steffen Hvalby deltok også i søndagens demonstrasjon. Foto: Researchkollektivet Info

Kjente islamofober
Den tidligere FrP-politikeren Oddbjørn Jonstad befant seg også på Eidsvoll plass for å vise støtte til sin tidligere partikamerat. Han ble i 1999 ekskludert fra Fremskrittpartiet og prøvde da å starte opp Norsk Folkeparti, uten videre fremgang. I nyere tid har han gjort seg kjent ved å forsvare Breiviks bombing på regjeringskvartalet gjennom et intervjue av han i Magasinet – lørdagsbilaget til Dagbladet. I tillegg har han publisert egne landssvikerlister hvor han henger ut personer som han mener kvalifiserer som landsvikere. Under demonstrasjonen skrek Jonstad på motdemonstranter og fotograferte dem.

Oddbjørn Jonstad med kamera under demonstrasjonen. Foto: Researchkollektivet

Oddbjørn Jonstad med kamera under demonstrasjonen. Foto: Researchkollektivet Info

Sammen med de som allerede er nevnt utgjorde gruppen av demonstranter en lite enhetlig gjeng. Kjente aktivister fra SIAN var som vanlig på plass, i tillegg til den nyoppstarta grupperingen Soldiers of Odin, og lederen for Pegida Max Hermansen holdt appell for de fremmøtte. For uvanlighetens skyld ble Hermansen imotsagt og anbefalt under sin appell å holde seg til å støtte Listhaug, og ikke prate om islam.

Pegidas Max Hermansen møtte stor motstand under sin appell utenfor Stortinget. Foto: Researchkollektivet

Pegidas Max Hermansen møtte stor motstand under sin appell utenfor Stortinget. Foto: Researchkollektivet Info

Nedenfor kan du se flere bilder av kjente fjes som duket opp under søndagens demonstrasjon.

SIAN-leder Stig Andersen intervjues av NRK. Foto: Researchkollektivet

SIAN-leder Stig Andersen intervjues av NRK. Foto: Researchkollektivet Info

Soldiers of Odin Oslo deltok. Her representert ved Eino Kallio, Facebookgruppeadmin. Foto: Researchkollektivet

Soldiers of Odin Oslo deltok. Her representert ved Eino Kallio, Facebookgruppeadmin. Foto: Researchkollektivet Info

 

Artikkelen ble først publisert på Researchkollektivet Infos hjemmesider.

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

4 kommentarer på Nazister og islamofober til støtte for Sylvi Listhaug

 1. AvatarAnsgar Røkke // 2016-02-10 kl 10:19 //

  Hehe…nazister?? Hvem er jødehatere her?? Prøv å slipp en israelitt inn på for eksempel Blitzhuset….da er han ikke mye verdt! Og det var en muslim som satte som en av lederne i en nazistisk organisasjon i Sverige…..Det er venstresiden som er nazister her sammen med sine jødehat venner, nemlig muslimene!

 2. AvatarTommy Burås // 2016-02-14 kl 22:06 //

  Det må jo gjøre dere radikalere kjempelykkelige å kunne diskreditere Listhaug ved å påpeke denne støtten.

 3. AvatarAnna Bråten // 2018-01-24 kl 14:23 //

  Hva vi nå er vitne til:
  «Vi ser det både i Sverige og Norge, en svikefull nasjon vokser fram. Tusenvis av etniske svensker og nordmenn har satt i gang en utslettelse av seg selv. Mennesker som har en forrædrisk innstilling til sine egne. De dolker sine egne landsmenn i ryggen, sin kultur, religion og levesett. Og ønsker noe nytt og ødeleggende velkommen. Jeg fatter ikke hvor dette selvhatet kommer fra. Rett og slett uhyggelig og grotesk.»

Kommentarfeltet er lukket.