Uansett hvem som drepte Khaled må vi stå i mot PEGIDA

Foto: Sozialfotografie

Dresden-innbyggeren Khaled ble sannsynligvis ikke drept av rasister, men frykten for rasistisk vold sitter fremdeles i. Møt opp på demonstrasjonen mot PEGIDA i morgen, kl 17:30 på Youngstorget!

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.
Av Bjørn Frölich

Ifølge ulike tyske medier er drapet på Khaled blitt oppklart. En av flyktningene Khaled bodde sammen med, er nå hovedmistenkt i saken. Vi får avvente det endelige resultatet av etterforskningen og en eventuell rettsprosess. Men på bakgrunn av, den riktignok begrensede, informasjonen som foreligger per i dag, ser det ikke ut som om drapet var rasistisk motivert.

LES OGSÅ: La oss ikke glemme Khaled – la oss stoppe Pegida

Jeg har fra begynnelsen av understreket at jeg ikke visste med hvilket motiv Khaled ble drept. Og jeg unnlot bevisst å spekulere i dette. At Khaled antakeligvis ble drept av en annen flyktning, forandrer ikke på det faktumet at han måtte leve i et klima preget av rasisme og fremmedfiendtlighet. Det er dette klimaet jeg forsøkte å rette oppmerksomhet mot, og denne virkeligheten hersker fortsatt i Dresden uansett omstendighetene omkring drapet. Klimaet er delvis skapt av PEGIDA-demonstrasjonene, og det fortsetter å gjøre livet kjipt for alle menneskene i Dresden som ikke passer inn i islamofobe eller rasistiske verdensbilder. I løpet av den korte tiden siden Khaled ble drept, har politiet i Dresden tatt i mot minst tre anmeldelser av grove rasistiske overgrep. Dette er i seg selv god nok grunn til å demonstrere mot PEGIDA, både i Dresden og alle andre steder der slike bevegelser formes.

Det gjelder å fortsette kampen mot rasisme og islamofobi. Det må aldri aksepteres at flyktninger ikke tør å forlate huset sitt på grunn av frykt for overgrep, at de må finne seg i at hakekors males på veggene og at de trues og fornærmes i gatebildet. Rasisme er ikke en tilfeldighet som oppstår ut av ingenting. Den vokser seg stor når vi lar fremmedfiendtlige ytringer stå uimotsagt, og når vi ikke står imot antimuslimske tendenser i den offentlige samtalen. Derfor er det viktig å fortsette engasjementet mot PEGIDA. Møt opp på demonstrasjonen mot PEGIDA i morgen, kl 17:30 på Youngstorget!

 

 

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på Uansett hvem som drepte Khaled må vi stå i mot PEGIDA

 1. Ja, islam har tilfredsstillende syn på kvinners og homofiles rettigheter, blasfemi og sammenblandelse av religion og politikk samt hvordan man skal kle seg på badestranden.
  – Fobier mot islam er en uting!

  Dessuten er islam fredens religion.

 2. AvatarMartin Karlsen // 2015-01-27 kl 19:50 //

  Måten dere selv hev dere over denne saken, forhåndsdømte og brukte den kynisk som ren propaganda for egen sak, med svært begrenset informasjon tilgjengelig, sier svært mye om mentaliteten til radikal portal. Dere spekulerte som bare pokker. «La oss ikke glemme Khaled – la oss stoppe Pegida» allerede i overskriften. Hva insinuerer det?

  Dette forteller oss hvor fordomsfulle dere selv er og hvilke midler dere er villige til å bruke. Løgn og ekstremt uærlige vinklinger av nyhetssaker. Dere er jo ikke det spor bedre enn dem dere kritiserer.

  Gjerningsmannen har tilstått. Det var en annen asylsøker fra Eritrea. http://www.thelocal.de/20150122/police-arrest-suspect-in-asylum-seeker-murder
  Hva med å stå imot Islams hat mot jøder, homofile og vantro isteden for å stå mot folk som reagerer på intoleranse i Islams navn og 40% av Norges befolkning som mener at Islam er en trussel mot det norske samfunnet? Vi er iferd med å et klima med ekstrem fremmedfiendtlighet her til lands, men det er ikke etniske nordmenn som står for fiendtligheten. Det er særlig jøder, kvinner og homofile er utsatt i dette nye klimaet, men også alle som taler imot Islam.

Kommentarfeltet er lukket.