Resett skryter av at Anders Behrings Breiviks forbilde hyller dem

Bruce Bawer ved siden av Anders Behring Breiviks manifest hvor Bawer er sitert gjentatte ganger. Foto av Bawer fra youtube.

Fulgte opp med "talkshow" med volds- og svindeldømt engelsk høyreekstremist som stiftet English Defence League.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

I en kommentarartikkel skrevet på det amerikanske ytre høyre-nettstedet JPMedia uttrykker skribenten Bruce Bawer sin begeistring for at Resett er til:

«Takk himmelen for de førsteklasses online-alternativene som finnes til disse harske propagandamaskinene [mainstream media]: Hans Rustads document.no, Human Rights Services rights.no og den nye gutten i nabolaget resett.no»

Skryteartikkelen har ikke gått redaksjonen i Resett hus forbi og belønnes med en helt egen sak om hvordan noen fra USA har gode ord om dem. Nyhetsredaktør Elisabeth Sjøli har ført artikkelen i pennen og hun siterer selv Bawer som kan fortelle sitt publikum at Aftenposten er «hard left», Dagbladet er sosialistisk og VG er «left wing».

LES OGSÅ: Resett sprer nazistisk konspirasjonsteori om jødisk drapsmann etter høyreekstremists dødsfall

Terroristens inspirasjonskilde
Bawer har bodd i Norge i mange år og har jobbet med Hege Storhaug, som er blant de andre som blir beæret av hans lovord. Det som heller ikke nevnes av Resetts nyhetsredaktør er at Bruce Bawer er blant skribentene Anders Behring Breivik bruker som intellektuelt forbilde og inspirasjon. Den høyreekstreme terroristen siterer Bawer flittig i sitt såkalte manifest og navnet til amerikaneren nevnes 22 ganger. Bawer og Breivik deler oppfatningen om at konspirasjonsteorien Eurabia er noe som faktisk finner sted og har gjort det noen tiår. Det samme gjør andre inspirasjonskildene til Breivik.

Terroristen og hans forbilde er begge overbevist om at europeiske politikere har inngått en pakt med arabiske ledere om at Europa skal islamiseres (uvisst årsak) og at innvandrere fra muslimske land er å se på som en form for invasjonssoldater og at Norge og flere andre europeiske land er i ferd med å bli tatt over av muslimer. Bawer sammenligner dette med Hitlers maktovertakelse i Tyskland hvor muslimene får rollen som nazister.

At noen skulle finne på å ta til våpen mot det som framstilles som en invasjon som skal utslette både kultur og mennesker er noe amerikaneren ikke ønsker å reflektere over da Dagbladet spurte ham om hans tilstedeværelse i Breiviks manifest: «Det er skremmende å tenke på at bloggposter jeg har laget hjemme vest i Oslo de siste årene leses og kopieres hjemme vest i Oslo av en som skulle bli massemorder. Det er også skremmende å se at han beveger seg fra legitime bekymringer omkring genuine problemer og over til en ond «løsning.» «

LES OGSÅ: Truet skribenten Resett forsvarer akkurat med å drepe Jan Arild Snoen?

Plyndrende muslimske barn
I Sindre Bangstads bok Anders Breivik and the rise of Islamophobia fortelles det om en Bawer som hevder at feiringer av terrorangrepene 11. september 2001 i New York og Washington, Madrid 2002, drapet på Theo van Gogh og flere andre var utspredt blant europeiske muslimer, riktignok med lite annet enn anekdotisk bevisføring. Om Bawers syn på muslimer skriver Bangstad videre:

«Muslimer kan aldri stoles på: selv ‘suksessfult assimilerte’ vestlige muslimer har ‘fremmede tankesett’. Det er den unge mannlige muslimen som spesielt utgjør en trussel mot ‘orden’, ‘frihet’ og ‘sivilisasjon’, og de gjør det ved å ta i seg ‘islam’: for de ‘plyndrende [muslimske] barna «kroppsliggjør» sine foreldres verdier’, de har blitt ‘oppdratt til å være krigerske’ and blitt ‘lært at gud [har] gitt dem myndighet over kvinner, og gjort dem overlegne de vantro.» s. 159-169

Bangstad skriver om at Bawer kaller sosialdemokratiske José Zapatero «terroristenes kandidat» fordi han vant valget over den konservative statsministeren José María Aznar. Valget kom i kjølvannet av en terroraksjon utført av jihadister i Madrid. Aznar falt dramatisk i oppslutning da det blei klart at han hadde løyet om saken ved å legge skylda på den baskiske separatistorganisasjonen for å vinne oppslutning. «Europa vil bli styrt av sharialov», siterer Bangstad Bruce Bawer som legger ut om en framtid med steining av kvinner som bryter ekteskapet, amputering av tyvers armer og drap på homofile.

LES OGSÅ: Hvorfor Radikal Portal ikke vil publisere Peder Jensens tilsvar

Kalles venstresida for quislinger
Om det politiske etablissementet i Norge får vi vite at de er sosialdemokrater med «nostalgi for de gode gamle dagene med sovjetkommunisme». Ikke bare Aftenposten, VG, Dagbladet og Dagsavisen, men også BBC og New York Times er å regne som jihadistenes allierte i kampen for å islamisere Vesten.

I en kronikk publisert i Wall Street Journal kaller Bruce Bawer Anders Behring Breivik «både meget intelligent og meget belest i europeisk historie og moderne idehistorie». Han fordømte handlingene til Breivik som en gal manns verk, men mesteparten av teksten handler om hvordan muslimer truer Europa og hvordan det vil bli vanskeligere å fremme denne saken nå som terrordåden kan ha ført til stigmatisering av Breiviks meningsfeller.

Bawer understrekte hva han mente var det viktigste diskusjonstemaet etter terroraksjonen 22. juli ved å skrive boka The New Quislings: How the International Left Used the Oslo massacre to Silence the Debate on Islam. Bangstad siterer fra boka at Utøya var en plass hvor AUF «støttet grupper som er internasjonalt anerkjente som terrorister — og derfor omfavnet ideen om at kaldblodig mord av av menn, kvinner og barn er en legitim metode for å nå ideologiske mål». Vidkun Quisling var én av bare elleve norske som blei henretta etter krigen for landsforræderi.

Voldsdømt høyreekstremist beskylder muslimer for å føre krig
På sitt ukentlige søndagsshow visste Resett denne gangen et tre kvarter langt intervju med den svindel- og voldsdømte grunnleggeren av English Defence League (EDL), Tommy Robinson. Han legger ut om at voldtekter begått av muslimske menn i Storbritannia må sees på som en krigshandling mot Vesten. Robinson forteller i intervjuet at han trodd på de samme ideene hele veien, fra starten av sin politiske karriere til i dag.

English Defence League var fra starten en samlingsplass for nazister og organisasjonens demonstrasjoner brøyt ut i voldsomme sammenstøt med politi, motdemonstranter og lokalbefolkning gang på gang, med flere titalls EDL-sympatisører arrestert ved gjentatte anledninger. Hitler-hilsen var vanlig både på lukkede møter og offentlige demonstrasjoner i regi av EDL.

Flere av medlemmene til organisasjonen har blitt dømt for angrep på muslimer og journalister som har dekket organisasjonen har blitt ofre et vell av drapstrusler. I starten fikk EDL mye oppmerksomhet og Robinson blei intervjuet av de fleste store TV-kanalene i Storbritannia. Etter hvert som organisasjonen fikk rykte på seg for å være høyreekstremistisk blei også medieoppmerksomheten mer av det negative slaget. Robinson trakk seg i 2013 da han påsto at han var bekymret for høyreekstremisme i egne rekker.

Skjermdump fra Resetts TV-show med gjest Tommy Robinson.

Før den tid hadde han rukket å få to voldsdommer på seg i EDL-sammenheng. Måneden etter at han hadde fratrådt vervet i organisasjonen han stiftet erklærte han seg skyldig i to tilfeller svindel i forbindelse med boligovertakelser. Han blei dømt til 18 måneders fengsel, slapp ut før tida, men måtte tilbake igjen for å ha brutt vilkårene for prøveløslatelsen.

Også Hege Storhaugs statsstøttede organisasjon Human Rights Service har brukt Tommy Robinson som sannhetsvitne for at en voldssak ikke fikk medieoppmerksomhet, på tross av at Robinson viser til medieomtale i samme video som HRS bruker som eneste kilde i saken og i samme video som han påstår at saken ikke har fått medieoppmerksomhet.

LES OGSÅ: Rasistiske løgner fra Hege Storhaug

Skryter også av seg selv
Mellom artiklene om Bawers skryt og Robinsons teorier om muslimske forbrytere hadde også Resett tid til et annet intervju, med en journalist som selv jobber i Resett. Skal vi tro Resett er hun en «lysende journalist» og seerne fikk mulighet til å bli kjent med «hennes sterke engasjement».

Faksimile fra Resetts hjemmesider.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

17 kommentarer på Resett skryter av at Anders Behrings Breiviks forbilde hyller dem

 1. AvatarHelge Espeland // 2018-02-20 kl 21:29 //

  Jeg er livredd naive sosialist-ekstremister (naivitet overstyrer forstanden).

  HATEFULL, FORÆDERISKE NAIVE SOSIALIST-EKSTREMISTER
  Naive sosialist-ekstremister har tidligere påført Norge, krig, okkupasjon og 5 års totalitær styresett/diktatur (1940-1945) – nå er de i gang på nytt! Selvsagt også nå uten å forstå noe som helst. Det er nettopp slik det er å være naiv.
  Når har naive sosialist-ekstremister, media, NRK sist tydelig uttalt klar støtte til våre svært gode felles Europeiske/Norske verdier? Når?
  Manglende støtte til våre verdier er nødvendigvis FORRÆDERI, og disse er VESENTLIG farligere enn Vidkun Quisling.
  Vår lojalitet tilhører våre verdier – ikke enkeltpersoner, organisasjoner.
  Dette forræderi er nå en bevisst handling – naivitet er IKKE lenger en unnskyldning.

  EPIC QUESTION: If Islam is so fantastic, then why are millions of Muslims fleeing Islamic countries to go to Christian Europe, Australia and the United States

 2. ..

   • AvatarAndyAce83 // 2018-02-22 kl 19:58 //

    • Linker til bra musikk fra kulturstormakten nå på Twitter.
     Takk for din punktvise oppsummering her.
     Du ser ut til å like musikk.
     Jeg har ikke oppdatert mine kulturopplevelser på hjemmesiden på lenge.
     Det er lissom noe ved vinteren og vedstabelen og vedfyringen som kommer i veien.
     Bare en fyrer med ved her i kåken.

     • AvatarAndyAce83 // 2018-02-23 kl 17:38 //

      Eurodance er vel ikke «kulturstormakt»? Men ja… hos meg går det i elektrisk oppvarming.

      Men det er ikke så mye å si om «guilt by assosiation». Husker at media ringte Lacoste undet ABB rettsaken fordi ABB gikk i deres klær. Etter bandet Plumbo sa «Mokkamenn» ringte media Plumbo produsentene av samme grunn. Banalt og tullete.

     • Jeg har ikke TV.
      Jeg mener at Russland vises fram som Kulturstormakten på YTube.
      Da gjør jeg oppmerksom på at Josif D styrte Sovjetunionen i deler av min barndom og at jeg husker hvor jeg var sammen med min far da vi snakket om Cuba-krisen.
      Jeg levde mange år i det som kalles årene med kald krig for ikke å nevne Vietnamkrigen.
      Nå har jeg ikke problemer med å si takk for kultur og fin musikk selv om det er fra Russland.
      Selvfølgelig er det fra mange land.
      Jeg liker blues og el gitar og folkemusikk og det meste som krever mer enn å stå der og rappe eller la maskiner lage lydene.
      Salmer er fint og Vassendgutane og J S Bach og hardingfele.

 3. Resett har jeg kanskje ikke sett, Jeg har ikke TV heller, og jeg skal ikke ha TV.
  Kanskje hvis jeg blir supersenil eller lobotomert?
  Helt greit for meg at jeg kan lese om TV eller om Resett her.
  Men den store interessen for Resett har jeg ikke. Det er lissom ikke for meg.

  • AvatarCap-Liberty // 2019-03-05 kl 11:28 //

   Jeg leser resett, nrk og iblant går jeg inn her, kunnskap er makt å folk som sitter i ekkokammere møter seg selv i døra i en ekte debatt.

   Som Trædal poengterte så godt så vinner «høyresiden» debatt etter debatt og her bør jo redaksjonen kanskje revurdere ekkokammer-praktisen ved å merke alle innlegg som ikke passer narrativet deres som spam.
   #Ekkokammer
   #Hatprat

   • Jeg sitter ikke i et ekkokammer.
    Du kan lett finne min deltakelse på Twitter.
    Du kan fort finne at jeg ser på andre sine meninger og svarer der uten noen frykt for å bli kallet troll.
    Og jeg har mine åpne Notater.
    Åpent for alle der på Notatene enten det gjelder religion eller industri eller kultur eller skoler eller atomkraftverk eller rovdyrpolitikk.
    For å nevne noe.
    Mine løsninger for strømprisen og elektrisk strøm kan kanskje plasseres på venstresiden av folk som absolutt vil dele inn slik, men for meg er mine løsninger pragmatisk politikk og på løsnings-siden.
    NoregNorge er et vinterland langt mot nord, og opp ned politikken med dyr vinterstrøm er feil og uetisk og umoralsk her.
    Jeg er også på den etiske siden og på den moralske siden.
    Jeg er åpen for å svare mer hvis du ønsker det.

    • AvatarCap-Liberty // 2019-03-05 kl 14:13 //

     Takk for svar, jeg anbefaler deg å lese resett, der er det flere stemmer som din med mye bra å komme med. Ettersom resett ikke er et ekkokammer som radikal portal får du motstand og vokser.
     Grupper som mener man ikke bør lese resett eller andre medier er sannsynligvis autoritære grupper som ønsker en menighet og full kontroll over denne. Dette burde ethvert oppvakt menneske vite så håper jeg ser deg der.
     Etisk side og moralsk side sier du? Hvem har definert hva som er moralsk og etisk riktig? Så alle andre som mener noe annet enn deg er umoralske og uetiske? Med den kommentaren bør du ikke kalle deg for «Fornuften»…

     • Du undergraver din egen oppfordring her.
      Kallenavnet er veldig tilfeldig og ikke gjennomtenkt.
      Det oppstod spontant den gangen norsk presse hadde ekte ytringsfrihet med kommentarfelt for folket og for lesere.
      Jeg er for stabilitet.
      Da kan jeg ikke bytte kallenavn når jeg først valgte det.
      Jeg ser hvem som skriver på det derre resettgreiene.
      Og dett betyr at jeg ikke blir fristet til å se på noe der.
      Jeg har Twitter på flere språk.
      Jeg har Disqus med muligheter til å delta på andre språk enn norsk.
      Jeg har en helt selvfølgelig rett til å ha mine etiske og moralske vurderinger uten at noen hetser meg for det.
      En selvfølgelig rett.
      Det sier mye om deg at du misliker at jeg har den selvfølgelige retten.
      Dine påstander til slutt kamuflert med et påhengt spørretegn er lavmål av hersketeknikk.
      Alle normale lesere forstår at jeg har en helt selvfølgelig rett til å ha etiske og moralske vurderinger.
      Hva er dine?
      Hvor har du et nettsted med dine forslag og løsninger og etiske og moralske vurderinger?
      Hvor er dine løsninger for skolene og for energipolitikken og for atomenergi og rovdyrpolitikk?

     • AvatarCap-Liberty // 2019-03-05 kl 17:10 //

      Vel her ble det mye rart, men alt du spør meg om har jeg skrevet om i min disqus tråd, både når det kommer til energi (sterkt kritisk til ACER – positiv til atomenergi) rovdyr bør vi ha og sauer bør bli passet på. Skolesystemet er påvirket av ikke-vestlige hvor mange ikke har evner til å delta og dermed må en utvandringspolitikk på plass for å fixe skolesystemet.
      Etiske og moralske holdninger er veldig forskjellige, spesielt med ikke-vestlige så her tråkker de fleste varsomt uten å projisere hva som er rett og galt og hvem som er «slemme» osv. Personlig mener jeg at bare ved å bruke begrepet moral og etikk i en debatt har du allerede tapt da du signaliserer at du er moralsk overlegen.

      Du snakker mye om «din rett» til å ha meninger, moral og etikk og bruker flere linjer på å sette min kommentar opp mot dine, men overser min rett til å kritisere din bruk av begrepene moral og etikk slik det passer deg.

     • Du bruker ufin hersketeknikk med spørsmålstegn bak dine påstander.
      Veldig ufint triks.
      Du leverer ikke dine etiske og moralske vurderinger slik at jeg eller andre lett kan finne de.
      Å bla gjennom på Disqus er mulig bare litt tilbake.
      Det bør du vite.
      Å ha egne etiske og moralske vurderinger selv er ikke det som kalles Cherry picking.
      Ufin bløff fra deg her.
      Kanskje best for deg med nivået på det derre resettgreiene?
      Frister ikke meg å delta der hersketeknikker og triks dominerer.

     • AvatarKnut Konsulent // 2019-03-09 kl 08:47 //

      «Ettersom resett ikke er et ekkokammer…»
      Det er jo nettopp det det er.
      En artikkel kan ha 40 kommentarer og alle er enige, og hauser hverandre opp på det. Det er jo bare to-tre som er uenige og kommer med noen motargumenter. Da blir de ofte klubbet ned med usakligheter, mobbing og personangrep.

     • AvatarCap-Liberty // 2019-03-09 kl 10:57 //

      Jøss, mye debatt mellom kommentatorene her, og resett måtte faktisk ekskludere Lysglimt pga jødehat og dette skapte kraftig debatt. Ergo resett er ikke et ekkomkammer. Her slipper alle til om de kan oppføre seg.

      Morsom gjeng dere anti-vestlige, projiserer deres egen ignoranse, hat men også fremgangsmåter over på alle andre mens dere selv mener dere utsatt for hatprat. Si meg deler dere debatt-manualer med muhammedanerne ettersom dere bruker samme begreper og taktikk? Dere er jo alliert mot oss patrioter akkurat slik nasjonalSOSIALISTEN Hitler var, https://static.timesofisrael.com/www/uploads/2014/12/Hitler-hosts-the-Mufti-1024×640.jpg

      noe som gjør dere til de ekte nazistene i vår tid.. Håper du våkner en dag Knut, å finner ut at vesten er det beste som har skjedd menneskeheten.

      Du sier folk blir klubbet ned i en debatt og her har du helt rett, en debatt er krig med ord, om du ikke har hold i argumentene dine blir du nedklubbet og grisebanket, med ord. Blir du grisebanket med ord og løper fra debatten har du tapt, og da burde du kanskje bruke anledningen til å lære noe av de som beseiret deg med ord. De har som oftest rett.

     • AvatarKnut Konsulent // 2019-03-09 kl 12:55 //

      «resett måtte faktisk ekskludere Lysglimt pga jødehat og dette skapte kraftig debatt. Ergo resett er ikke et ekkomkammer.»
      Så pga én hendelse hvor resett faktisk gjør jobben sin og fjerner hets, så er det ikke et ekkokammer…?
      Jo – det er det.

      Jeg skjønner at du ikke vet hva et ekkokammer, så her kan du lese om det:
      https://no.wikipedia.org/wiki/Ekkokammer

      «Dere anti-vestlige…»
      Hva slags patetisk hersketeknikk er dette?
      Pga din ynkelige fremtoning med generalisering, personkarakteristikker og hersketeknikker så ekskluderer du deg selv i en hvilken som helst debatt.

      «De har som oftest rett.»
      Nei – de som hater, mobber, kommer med personangrep, hersketeknikk og fakta uteblir sammen med konstruktiv kritikk. De er taperne.

      Jeg ønsker deg likevel lykke til i alle fremtidige debatter.

      God helg, Cap.

Kommentarfeltet er lukket.