Resett skryter av at Anders Behrings Breiviks forbilde hyller dem

Bruce Bawer ved siden av Anders Behring Breiviks manifest hvor Bawer er sitert gjentatte ganger. Foto av Bawer fra youtube.

Fulgte opp med "talkshow" med volds- og svindeldømt engelsk høyreekstremist som stiftet English Defence League.

Nyhet
Om Nyhet (717 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

I en kommentarartikkel skrevet på det amerikanske ytre høyre-nettstedet JPMedia uttrykker skribenten Bruce Bawer sin begeistring for at Resett er til:

«Takk himmelen for de førsteklasses online-alternativene som finnes til disse harske propagandamaskinene [mainstream media]: Hans Rustads document.no, Human Rights Services rights.no og den nye gutten i nabolaget resett.no»

Skryteartikkelen har ikke gått redaksjonen i Resett hus forbi og belønnes med en helt egen sak om hvordan noen fra USA har gode ord om dem. Nyhetsredaktør Elisabeth Sjøli har ført artikkelen i pennen og hun siterer selv Bawer som kan fortelle sitt publikum at Aftenposten er «hard left», Dagbladet er sosialistisk og VG er «left wing».

LES OGSÅ: Resett sprer nazistisk konspirasjonsteori om jødisk drapsmann etter høyreekstremists dødsfall

Terroristens inspirasjonskilde
Bawer har bodd i Norge i mange år og har jobbet med Hege Storhaug, som er blant de andre som blir beæret av hans lovord. Det som heller ikke nevnes av Resetts nyhetsredaktør er at Bruce Bawer er blant skribentene Anders Behring Breivik bruker som intellektuelt forbilde og inspirasjon. Den høyreekstreme terroristen siterer Bawer flittig i sitt såkalte manifest og navnet til amerikaneren nevnes 22 ganger. Bawer og Breivik deler oppfatningen om at konspirasjonsteorien Eurabia er noe som faktisk finner sted og har gjort det noen tiår. Det samme gjør andre inspirasjonskildene til Breivik.

Terroristen og hans forbilde er begge overbevist om at europeiske politikere har inngått en pakt med arabiske ledere om at Europa skal islamiseres (uvisst årsak) og at innvandrere fra muslimske land er å se på som en form for invasjonssoldater og at Norge og flere andre europeiske land er i ferd med å bli tatt over av muslimer. Bawer sammenligner dette med Hitlers maktovertakelse i Tyskland hvor muslimene får rollen som nazister.

At noen skulle finne på å ta til våpen mot det som framstilles som en invasjon som skal utslette både kultur og mennesker er noe amerikaneren ikke ønsker å reflektere over da Dagbladet spurte ham om hans tilstedeværelse i Breiviks manifest: «Det er skremmende å tenke på at bloggposter jeg har laget hjemme vest i Oslo de siste årene leses og kopieres hjemme vest i Oslo av en som skulle bli massemorder. Det er også skremmende å se at han beveger seg fra legitime bekymringer omkring genuine problemer og over til en ond «løsning.» «

LES OGSÅ: Truet skribenten Resett forsvarer akkurat med å drepe Jan Arild Snoen?

Plyndrende muslimske barn
I Sindre Bangstads bok Anders Breivik and the rise of Islamophobia fortelles det om en Bawer som hevder at feiringer av terrorangrepene 11. september 2001 i New York og Washington, Madrid 2002, drapet på Theo van Gogh og flere andre var utspredt blant europeiske muslimer, riktignok med lite annet enn anekdotisk bevisføring. Om Bawers syn på muslimer skriver Bangstad videre:

«Muslimer kan aldri stoles på: selv ‘suksessfult assimilerte’ vestlige muslimer har ‘fremmede tankesett’. Det er den unge mannlige muslimen som spesielt utgjør en trussel mot ‘orden’, ‘frihet’ og ‘sivilisasjon’, og de gjør det ved å ta i seg ‘islam’: for de ‘plyndrende [muslimske] barna «kroppsliggjør» sine foreldres verdier’, de har blitt ‘oppdratt til å være krigerske’ and blitt ‘lært at gud [har] gitt dem myndighet over kvinner, og gjort dem overlegne de vantro.» s. 159-169

Bangstad skriver om at Bawer kaller sosialdemokratiske José Zapatero «terroristenes kandidat» fordi han vant valget over den konservative statsministeren José María Aznar. Valget kom i kjølvannet av en terroraksjon utført av jihadister i Madrid. Aznar falt dramatisk i oppslutning da det blei klart at han hadde løyet om saken ved å legge skylda på den baskiske separatistorganisasjonen for å vinne oppslutning. «Europa vil bli styrt av sharialov», siterer Bangstad Bruce Bawer som legger ut om en framtid med steining av kvinner som bryter ekteskapet, amputering av tyvers armer og drap på homofile.

LES OGSÅ: Hvorfor Radikal Portal ikke vil publisere Peder Jensens tilsvar

Kalles venstresida for quislinger
Om det politiske etablissementet i Norge får vi vite at de er sosialdemokrater med «nostalgi for de gode gamle dagene med sovjetkommunisme». Ikke bare Aftenposten, VG, Dagbladet og Dagsavisen, men også BBC og New York Times er å regne som jihadistenes allierte i kampen for å islamisere Vesten.

I en kronikk publisert i Wall Street Journal kaller Bruce Bawer Anders Behring Breivik «både meget intelligent og meget belest i europeisk historie og moderne idehistorie». Han fordømte handlingene til Breivik som en gal manns verk, men mesteparten av teksten handler om hvordan muslimer truer Europa og hvordan det vil bli vanskeligere å fremme denne saken nå som terrordåden kan ha ført til stigmatisering av Breiviks meningsfeller.

Bawer understrekte hva han mente var det viktigste diskusjonstemaet etter terroraksjonen 22. juli ved å skrive boka The New Quislings: How the International Left Used the Oslo massacre to Silence the Debate on Islam. Bangstad siterer fra boka at Utøya var en plass hvor AUF «støttet grupper som er internasjonalt anerkjente som terrorister — og derfor omfavnet ideen om at kaldblodig mord av av menn, kvinner og barn er en legitim metode for å nå ideologiske mål». Vidkun Quisling var én av bare elleve norske som blei henretta etter krigen for landsforræderi.

Voldsdømt høyreekstremist beskylder muslimer for å føre krig
På sitt ukentlige søndagsshow visste Resett denne gangen et tre kvarter langt intervju med den svindel- og voldsdømte grunnleggeren av English Defence League (EDL), Tommy Robinson. Han legger ut om at voldtekter begått av muslimske menn i Storbritannia må sees på som en krigshandling mot Vesten. Robinson forteller i intervjuet at han trodd på de samme ideene hele veien, fra starten av sin politiske karriere til i dag.

English Defence League var fra starten en samlingsplass for nazister og organisasjonens demonstrasjoner brøyt ut i voldsomme sammenstøt med politi, motdemonstranter og lokalbefolkning gang på gang, med flere titalls EDL-sympatisører arrestert ved gjentatte anledninger. Hitler-hilsen var vanlig både på lukkede møter og offentlige demonstrasjoner i regi av EDL.

Flere av medlemmene til organisasjonen har blitt dømt for angrep på muslimer og journalister som har dekket organisasjonen har blitt ofre et vell av drapstrusler. I starten fikk EDL mye oppmerksomhet og Robinson blei intervjuet av de fleste store TV-kanalene i Storbritannia. Etter hvert som organisasjonen fikk rykte på seg for å være høyreekstremistisk blei også medieoppmerksomheten mer av det negative slaget. Robinson trakk seg i 2013 da han påsto at han var bekymret for høyreekstremisme i egne rekker.

Skjermdump fra Resetts TV-show med gjest Tommy Robinson.

Før den tid hadde han rukket å få to voldsdommer på seg i EDL-sammenheng. Måneden etter at han hadde fratrådt vervet i organisasjonen han stiftet erklærte han seg skyldig i to tilfeller svindel i forbindelse med boligovertakelser. Han blei dømt til 18 måneders fengsel, slapp ut før tida, men måtte tilbake igjen for å ha brutt vilkårene for prøveløslatelsen.

Også Hege Storhaugs statsstøttede organisasjon Human Rights Service har brukt Tommy Robinson som sannhetsvitne for at en voldssak ikke fikk medieoppmerksomhet, på tross av at Robinson viser til medieomtale i samme video som HRS bruker som eneste kilde i saken og i samme video som han påstår at saken ikke har fått medieoppmerksomhet.

LES OGSÅ: Rasistiske løgner fra Hege Storhaug

Skryter også av seg selv
Mellom artiklene om Bawers skryt og Robinsons teorier om muslimske forbrytere hadde også Resett tid til et annet intervju, med en journalist som selv jobber i Resett. Skal vi tro Resett er hun en «lysende journalist» og seerne fikk mulighet til å bli kjent med «hennes sterke engasjement».

Faksimile fra Resetts hjemmesider.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.