Da mange trodde det ikke kunne bli verre, viste du oss det, Erna Solberg

Foto: Yannis Behrakis

Vi betaler for å holde barn på flukt i interneringsleire og støtter en avtale som kan føre til at de sendes tilbake til krig. Norge eier ingen anstendighet med deg ved roret. Den er borte. Helt borte.

Guri Waalen Borch
Om Guri Waalen Borch (34 artikler)
Guri Waalen Borch er styremedlem i Alna SV og støttespiller for Farida.

Barn på flukt holdes fengslet i Hellas med din støtte
Mens du bidrar til at folk holdes fengslet i Hellas, så de ikke skal finne veien hit, ønsker du samtidig nærmest å umuliggjøre integreringen av de få, relativt sett, som har kommet og vil komme. Å gjøre Norge så lite attraktivt har vel ingen hensikt lenger, når veiene hit er stengt og menn, kvinner og barn sitter i fengsel, må sove ute og har for lite mat, uten sjanse til å reise videre. Likevel gjør du ditt ytterste for at det skal skje, gjennom innstramninger som 90 høringsinstanser har protestert på. Du vender det døve øret til protestene og lytter heller til anti-godhetstyrannen Sylvi, som spiller på fryktstrengene våre, som gang på gang fremmer feilinformasjon og dermed gir de villeste myter fotfeste blant deler av befolkningen.

Hvorfor vil du gjøre livet til de få som klarer eller har klart å komme seg hit så vanskelig som mulig? Hvorfor støtter du en avtale mellom EU og Tyrkia som betegnes som ulovlig av dem som kan noe om menneskerettigheter? Hvorfor bryr du deg ikke om protestene fra Flyktninghjelpen, Amnesty, Human Rights Watch, Røde Kors, Redd Barna, Leger uten grenser, Europarådet og FN?

Norske blodpenger betaler for fengselsleire der barn og gravide lider
Akkurat nå sitter, står og ligger mennesker på flukt, deriblant mange barn, gravide og ammende mødre, uten at det er plass nok til dem – i gjørmete leire med uholdbare hygieniske forhold. De kan ikke være trygge på at de skal igjennom en rettferdig asylprosess; de skal sendes tilbake til Tyrkia, et land som nettopp er avslørt av Amnesty som utrygt tredjeland. Amnesty har påvist at syrere sendes tilbake til Syria i tusentall, at flyktninger har blitt skutt på ved Tyrkias grenser. Du er stille.

Mens FN og de fleste internasjonale hjelpeorganisasjonene har trukket seg ut fra leirene i Hellas, blant annet fordi de ikke kan legitimere at mennesker som ikke har gjort noe galt holdes fengslet, betaler Norge med deg ved roret, ifølge Bergens Tidende, millioner til de samme fengselsleirene, eller interneringsleirene om du vil (piggrådgjerdene er der uansett hva du kaller dem).

Din regjering angriper talspersoner for humanitet og menneskerettigheter
Når FNs høykommisær for flyktninger uttaler seg om menneskerettigheter, kaller du det en «aktivistisk» tilnærming. Din integreringsminister, som fremmer alt annet enn integrering, går til angrep på Redd Barna fordi Redd Barna naturlig nok er mer opptatt av barn på flukt enn av Sylvi Listhaug. Hun hevder i sin kronikk på NRK Ytring den 5/4 at hun vil stramme inn for barnas beste. Det må være den mest hyklerske påstanden man hittil har hørt fra hennes hold. Var hun oppriktig interessert i barns beste, ville hun ikke trenge å vri på fakta og misbruke forskning. Det er mange nok i Norge som kan noe om barns rettigheter og hva som i virkeligheten er disse barnas beste. Sylvi Listhaug er ikke en av dem. 90 høringsinstanser har hun ikke villet lytte til; mange av dem jobber på ulike måter med barns rettigheter til daglig. Hva sier dette om hennes forhold til hva som er barnets beste? Er det slik at når hun vil noe annet enn Redd Barna og 89 andre høringsinstanser, så er det hun som har rett (selv når forskerne hun refererer til forteller at de ikke har skrevet det hun viser til)?

Feilinformasjon om unge mindreårige asylsøkere ikke noe nytt
Man kan virkelig lure på hva godt Sylvi Listhaug vil enslige mindreårige asylsøkere. Sylvi hadde allerede før dette spredd feilinformasjon- sammen med deg, Erna. Ble dere ikke enige, etter at SSB og Unicef måtte ut og korrigere dere om ankerbarnteorien og andelen enslige mindreårige asylsøkere? Tenkte ikke du, Norges statsminister, at nå burde dere kanskje sjekke fakta nærmere før dere gikk ut med flere påstander? Denne regjeringens forhold til sannheten er det helt tydelig så som så med, særlig når det er sårbare menneskers liv det er snakk om. Nå har altså Sylvi hatt all verdens tid til å sjekke fakta, men får likevel de aktuelle forskerne fra Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo til å steile. De skriver at hennes fortelling om små barn som tvinges fra sine hjem bare er trist og ikke gir et korrekt bilde av forskningen deres. Fafo på sin side uttaler: «Vi er av den klare oppfatning at dette er klart feilaktig bruk».

Listhaug får holde på med å spille på fryktstrengene i sine forsøk på å sage vekk empatien vår og fremstille flyktninger som lykkejegere helt uten protester fra Norges statsminister. I mellomtida sulter, tørster og fryser barn på Lesbos uten håp om å komme seg videre, i en fengselsleir som altså støttes med millioner av kroner fra norske myndigheter med statsminister Erna Solberg i spissen.

Da mange trodde det ikke kunne bli verre, viste du oss det, Erna Solberg.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.