Vi skulle ikke lest den lille notisen om femten nordafrikanere

Denne statusen  på Facebook sier alt. Vi vil jo lukke øynene og ører på det som skjer rundt oss, bare vi får drikke vår vin i fred.

Randi Mossing
Om Randi Mossing (1 artikler)
Randi Mossing er feminist og SV-medlem, sosialist på grensa til kommunist, tror på en rettferdig verden, har jobba spesielt med jenters rettigheter i yrkesskolen i Uganda og er mamma til en gutt på 16.

De lange morgenene skulle strekke seg i sengen, og ungene skulle le og svømme i havet. Drømmeferiehuset i Italia skulle være vårt. Været skulle være passe varmt og vannet bløtt og maten skulle være sunn og frisk og langsom.

Det skulle være tegna dager med vinflasker i gresset. Vi skulle ha spart nok, sånn at til og med humlene kunne late seg med rom og folk og cola. Vi skulle ikke noe annet, og det skulle vi ikke ha vondt av.

Palmene skulle være høye og seilbåtene skulle flyte med skyene. Vi skulle kjenne at tida rant, og ingen av oss skulle tenke på studielån, barnehage og speiderleir. Det skulle være øyet ditt for mitt, og vi skulle høre iskremselgerne tjene for livet. Sodavannet med kullsyre og ferske bær skulle sprudle fra halsen og opp i nesa, så mye, at vi skulle vi fnise av det. Glemt skulle nattevåka være, vi skulle til og med glemme vintermorgenene, ikke tenke på ungene med votter og skjerf helt fra bussen og hjem. Om rullestolen fikk sand i kulelageret skulle vi glemme det også, vi skulle ikke bekymre oss, vi skulle ikke det.

Her skulle leppene dine være langsomme og klare mot munnen og kjølende mot nakken. Alle skulle få drikke. Ikke bare vi, men naboene og ungene og gamlingene. Vi skulle snakke, fortelle, le og spise. Hele nabolaget, hele nabolaget helt ned til stranda skulle komme, og vi skulle samtale sammen rundt langbordet, rundt klokkene, under skyene. Vi skulle nippe til vinen, forstørre tørsten med glasset og isbitene, vi skulle oppdatere havbruset og dønningene mot horisonten. Vi skulle ikke kjøpe aviser. Vi skulle ikke lese, men bare trille fort forbi. Vi skulle senke skuldra og vi skulle ikke vite at sola kunne synke så djupt.

Vi skulle ikke sett det avisnotatet om femten nordafrikanere; avisnotatet om femten nordafrikanere i gummibåt på vei til Italia. Den eneste overlevende fortalte at de andre i båten også hadde planlagt å spise oliven og drikke vin og elske under skyene, han fortalte om skyene som skulle flyte langs stille gater der også skulle deres unger skulle ledd og vært lykkelige, for ungene skulle le med sola i munnvikene, og de skulle sende oransje himmelkyss til havet og elvemunningene.

Vi skulle ikke lest den lille notisen om femten nordafrikanere som døde av tørst. Vi skulle ikke lest den lille notisen om femten nordafrikanere som døde av tørst. Vi skulle ikke sett den avisen som skrev om femten nordafrikanere, femten nordafrikanere som til slutt drakk av havvannet, og at det bare hadde forverra tørsten.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.