La oss få en martyr

Gunnar Stålsett. Foto: Skjermdump fra Kosei TV

La oss gå inn i adventstiden uten flere påminnelser om barmhjertighet og nestekjærlighet. La oss fortelle en gang for alle at Norge er lei av godhetstyranner som Gunnar Stålsett.

Anna Kathrine Eltvik
Om Anna Kathrine Eltvik (7 artikler)
Anna Kathrine Eltvik er initiativtaker til Aksjonsgruppen mot vold mot kvinner og aktiv i Kvinnefronten og Kvinneaktivistene.

La oss sette kristenmannen Gunnar Stålsett i bur. La oss vise ham at loven er lik for alle. La oss fortelle en gang for alle at Norge er lei av godhetstyranner som ham.

La oss klappe oss selv på ryggen for at vi i 2011 fratok Lula muligheten til å jobbe på lovlig vis. La oss sende et signal til verden om at Norge ikke er et land for sånne som henne.

LES OGSÅ: Kjære Jøran Kallmyr, kan du hjelpe barna på Middelhavet

La oss gå inn i adventstiden uten flere påminnelser om barmhjertighet og nestekjærlighet. Det er nok nå. Folk kan dra tilbake dit de kommer fra. Delta i kriger som menn eller ta kampen om frigjøring som skikkelige kvinnfolk ville gjort.

La oss fylle handlevognene med gaver til hverandre, mens vi avviser denne bermen med folk som bare kommer til Norge for å utnytte trygdesystemet vårt. La oss heller sette pris på de som er som oss selv. Som ikke utfordrer vårt eget verdenssyn og vårt menneskesyn. De andre er knapt nok mennesker likevel.

La oss en gang for alle fortelle alle disse falske båtflyktningene som bare venter på å spre terror der hvor de måtte komme i land, at vi har gjennomskuet dem. De snille er unntakene. De fleste av dem er simple, umoralske lykkejegere.

LES OGSÅ: Jeg anklager!

La oss sette Stålsett i bur. Loven er lik for alle. Han må ikke innbille seg at han kan være god med hvem han vil. Loven har grenser for dette, slik den hadde mellom 1940 til 1945. Da var det forbudt å hjelpe jøder.

La oss fullstendig gå til grunne som en humanistisk nasjon. La oss få en martyr. La oss få oppleve den fortjente skammen vi vil føle når vi innser hva vi har gjort.

Teksten ble først publisert på facebook.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på La oss få en martyr

 1. Det burde ikke kreve noen stor tankevirksomhet å innse at loven bør være lik for alle, og at dette også bør gjelde forhenværende biskoper.

 2. AvatarSven Froyn // 2020-01-27 kl 23:57 //

  Jeg blir litt i stuss over artikler som dette.
  Skal det ikke være likhet for loven i Norge? Det er jo ikke uenighet mellom Stålsett og påtalemyndighetene om at Stålsett har brutt den? Og da bør vel biskoper behandles helt på samme måten som blikkenslagere og skomakere?
  Riktignok forsvarer Stålsett seg med at han er uenig i loven. Selvom dette kanskje er en lov som man kan være uenig i, så er vel det egentlige problemet om den kan endres, hvordan den skal endres og når den blir endret? Inntil da gjelder den vel like mye for alle? For meg virker det nærmest absurd at noen mener at biskoper skal gå fri der arbeidsfolk straffes.
  Dessuten tror jeg at forholdene ville bli ganske utrivelige om hver av oss bare fulgte de lovene vi liker. Det tror jeg Anna Kathrine Eltvik i virkeligheten også mener.
  I Norge vedtas lovene i Stortinget. Det skjer gjerne etter en prosess der man langt på vei vekter inn
  de ulike hensyn og synspunkter. Er man uenig i sluttresultatet er det faktisk fullt mulig å arbeide for at loven endres. Både ved personlig innsats, og ved å påvirke de ulike partiene på Stortinget.
  Men er et område lovregulert så gjelder loven til den strykes, eller endres.
  Jeg oppfatter at Eltvik går i forsvar for Lula(?). Jeg har ikke satt meg veldig godt inn i dette, men fra avisene har jeg forstått at hun er en såkalt papirløs innvandrer. Det betyr at hun ikke kan, eller vil dokumentere hvem hun er, og hvor hun kommer fra!
  For i det hele tatt bli vurdert for bosetting i Norge, så er det en forutsetning at man vet hvem vedkommende er. Tillater vi noen å bosette seg uten å ha identifisert dem, så er det jamngodt med å gi vedkommende en ny identitet.
  For noen kan det selvfølgelig være veldig praktisk. Men det blir helt håpløst om Norge som stat skulle gå inn på en slik virksomhet. Idag kan vi med norsk pass uten særlige problemer reise rundt i verden. Sås det tvil om hvme det er som har norsk pass kan det jo tenkes at det hele blir mer problematisk.
  Jeg tror det blir litt mye forlangt at nordmenn på reise skal straffes for Lulas manglende evne til å dokumentere sin identitet.

Kommentarfeltet er lukket.