Slo nazileder i hodet – fikk én dollar i bot

Jason Kessler arrangerte Unite the Right Rally hvor en antifascist blei drept. Han blei slått i hodet da han dagen etter blei jaget fra egen pressekonferanse. Gjerningsmannen fikk en overkommelig straff.

Nyhet
Om Nyhet (718 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

I fjor skulle den nazistiske internettbevegelsen alt-right innta gatene i Charlottesville i USA under Unite the Right Rally. Med slagord som «jøder skal ikke ta vår plass» blei det som skulle være en maktdemonstrasjon til en gatekamp som endte med en en høyreekstrem terroraksjon og at nazistene blei jaga ut av byen.

Demonstrasjonen hadde fått massiv oppmerksomhet på forhånd, men blei kjent over hele verden da en av høyreekstremistene som deltok kjørte ned et titalls motdemonstranter og drepte antifascisten Heather Heyer.

LES OGSÅ: Antifascister kjørt ned av bil i terrorangrep ved høyreekstremistisk marsj — Trump fordømmer «mange sider»

Dagen etter terroraksjonen skulle en av nazimarsjens organisatorer, Jason Kessler, avholde pressekonferanse. Rasende lokalbefolking og tilreisende antirasister hadde møtt opp og ga høylydt beskjed om at han hadde med å komme seg ut av byen. Det blei ikke bedre av at Kessler skyldte på motdemonstranter og politiet for drapet hans nazikompanjong hadde begått. Folk gikk opp til mikrofonen og avbrøyt talen. I et kaos som så inntreffer slår en mann Kessler i hodet og en kvinne forsøker å slå ham. Begge fikk betingede dommer på 30 dager for vold og mannen fikk en bot på én dollar.

Ifølge DemoracyNow! kunne den tiltalte fått ett år i fengsel og 2.500 dollar i bot, men han slapp altså unna uten tid bak murene og kun én dollar fattigere. Etter dagens kurs er det åtte kroner og 40 øre.

Jason Kessler hevda i rettsaken at han hadde lidd av traumer etter slaget.

— Jeg blei angrepet foran hele verden og så gjør folk narr av meg for det, sa Kessler ifølge Huffington Post.

En av de andre arrangørene bak nazimarsjen, Richard Spencer, blei også utsatt for et etter hvert meget berømt knyttneveslag dagen Donald Trump blei tatt i ed. Både Spencer og Kessler er uttalte Trump-tilhengere.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.