Amerikansk politimester med bånd til nazistisk terror i Norden

Bart Alsbrook fra filmen White Terror.

Bart Alsbrook tilbø å si opp sin stilling i Oklahoma etter å ha blitt knyttet til den amerikanske nazibevegelsen. Nå viser det seg at han har bånd til terroristiske organisasjoner i Norden.

Nyhet
Om Nyhet (775 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

For seks dager siden avslørte den amerikanske lokal-TV-kanalen KXII News at den nylig ansatte politimesteren i Colbert, Oklahoma, Bart Alsbrook, dreiv to nettsteder som solgte nazipropaganda og hvit makt-musikk. Den nylig forfremmede politioffiseren nektet for at han hadde noe med nettsidene å gjøre, men kun en time etter at TV-kanalen hadde snakket med Alsbrook var begge sidene nede.

Alsbrook fant på en historie om at han hadde blitt frastjålet sine identifikasjonspapirer på en metal-konsert på 1990-tallet etter at han havnet i slåsskamp med noen skinheads. Alsbrook påsto at folk hadde drevet identitetstyveri og oppretta ting i hans navn etter dette. Funn gjort de siste dagene viser imidlertid klart at han løy og at hans involvering i den nynazistiske bevegelsen stikker dypere enn først antatt.

LES OGSÅ: Svensk terrorforsker: — Den nordiske motstandsbevegelsen er definitivt en terrorgruppe

Medlem av terrororganisasjon
Alsbrook dukker opp i en fransk dokumentar, White Terror, fra 2005. Der forteller han om sin virksomhet med å selge nazipropaganda og legger ut teorier om at «den hvite rase» blir utryddet. Båndene til til den rasistiske terrorbevegelsen går imidlertid lengre tilbake. Southern Poverty Law Center publiserte i går en sak som også avslører bånd til den internasjonale terrorgrupperingen Combat 18. Saken blei utdypet av Expo som tidligere i dag beskreiv volden og terroren miljøet rundt Combat 18 har stått for, deriblant drap, brevbomber i både Danmark, Sverige og Storritannia og andre terroraksjoner.

I White Terror avbildes Alsbrook med en Blood and Honour-t-skjorte. B&H er en organisasjon som har stått for distribusjon av propaganda, arrangering av nazikonserter og har brukt penger derfra til å finansiere Combat 18. Nordmannen Erik Blücher (avbildet under sammen med Alsbrook) var sentral i salg av plater i Skandinavia og inne i dette miljøet. Blücher var også involvert i bombeaksjonen mot 1.mai-toget i Oslo i 1977.

Alsbrook bodde i Danmark en periode på 1990-tallet og var i med i Blood and Honour-miljøet der. Bildet under er fra Helsingborg som var et senter for nordiske nazistmiljøer. I Danmark var det nazistiske bombeangrep, blant annet mot Internasjonale Socialister i 1992 da en person blei drept.

Alsbrook lengst til høyre. Erik Blücher nummer to fra venstre. Bilde fra Blood and Honours eget magasin.

Combat 18 ga seg selv kallenavnet «Terror Machine» og var en av de fremste pådriverne for «leaderless resistance», ensom ulv-terrorisme mot etniske minoriteter, politiske motstandere og homofile.

LES OGSÅ: Dagen politiet i Fredrikstad tok side med en nynazistisk terrororganisasjon

Har innrømt Combat 18-medlemskap
Bildet under er hentet fra Blood and Honours eget manifest og viser en maskert mann iført en t-skjorte med påskrift «Terror Machine Combat 18». Tatoveringene synes å være identiske med Bart Alsbrooks.

White Terror er oppfølgeren til en annen dokumentar om det samme miljøet. I Skinhead Attitude forteller Alsbrooks at han er medlem av Combat 18, melder KXII, og forklarer selv at 18 er kode for den første og den åttende bokstaven i alfabetet. 18 er altså AH og grunner i deres beundring av Adolf Hitler. Han er da iført samme t-skjorte som på bildet under.

Inntil videre er Bart Alsbrook fremdeles innsatt som midlertidig politimester i  Colbert, Oklahoma. Byrådstalsmannen sier at byrådet ønsker at han skal forbli i sin stilling tross avsløringene. «Han har ikke gjort noe som er oppsigelsesgrunn», fortalte han til KXII.

Et bilde som etter all sannsynlighet er Bart Alsbrook. Fra nettsidene til Southern Poverty Law Center som har hentet det fra Blood and Honours manifest.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på Amerikansk politimester med bånd til nazistisk terror i Norden

  1. AvatarJacob Olsen // 2017-09-02 kl 20:45 //

    Venstresiden er overtatt av postmodernister med mindreverdighetskompleks og uten evne til å vurdere realiteter, og det er en tragedie. Vesten trenger sosialister, men sosialistene er i dag i ferd med å grave sin egen grav. Nazistisk terror? 22. juli fair enough, men har venstresiden unnlatt å se på nyhetene etter dette? Ikke ett eneste oppslag på denne nettsiden om den ekstreme terroren som europeiske muslimer gjennomfører i europa, ikke ett oppslag om systematisk kvinneundertrykkelse i innvandrermiljøer (og hvordan dette fører til økt ulikhet i samfunnet), ikke ett innlegg om hvordan ytringsfriheten systematisk er forsøkt undertrykt. Jeg er selv i utgangspunktet lang til venstre, og ville stemt SV den 11. om det ikke hadde vært for dette ene poenget. Lysbakken – ta ordene i din munn! Si det: «islam slik det praktiseres i midt-østen er uforenelig med vestlige verdier»(!) Inntil da stemmer jeg på FRP.

    • AvatarJohn Haraldsen // 2017-09-02 kl 20:47 //

      Venstresiden slik den er kjent er ferdig i vesten. Alle ser problemet, unntatt venstresiden selv. De har seg selv å takke. Den nye venstresiden kommer til å være ærlige rundt innvandring og problemene dette medfører.

Kommentarfeltet er lukket.