Deltaker på Oslo Freedom Forum oppfordrer til militærkupp

Antonio Ledezma. Foto: stillbilde fra youtubevideo

Antonio Ledezma har tidligere benektet kuppplanlegging og selv at han ønsker noe slikt. I VG oppfordrer han til militærkupp. Han er på Oslo Freedom Forum for å snakke om menneskerettigheter og demokrati.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Like før Nikolai Astrup gikk på scena på Oslo Freedom Forum i går snakka Antonio Ledezma om menneskerettigheter i hjemlandet Venezuela. I et intervju med VG tar opposisjonspolitikeren til orde for militærkupp i Venezuela.

— Militæret må reise seg mot regimet for å redde demokratiet og gjeninnføre den konstitusjonelle orden som Maduro fullstendig har ødelagt, sier han.

Han ønsker også en «humanitær intervensjon» mot Venezuela.

LES OGSÅ om Antonio Ledezma: «Studentmorderen» gjester Oslo Freedom Forum — har ledet politiet til massakre og drap på journalist

Samarbeid med våpensmugler
I går blei det demonstrert utafor Oslo Freedom Forum*, mot deres historie med å invitere kuppmakere og menneskerettighetsforbrytere, mot at menneskerettigheter brukes som en forkledning for å fremme en annen politisk agenda og for å skulle la pengeinteresser stå over menneskerettigheter. Slike demonstrasjoner har jevnlig funnet sted mot forumet som blir gjennomført for tiende gang i år.

Faksimile VGnett.

Antonio Ledezma blei i 2015 arrestert for å ha planlagt et kupp og voldelige aktiviteter for å destabilisere Venezuela. Han benektet anklagene og har kalt dem politisk motiverte. Anklagene mot ham baserte seg delvis på hans nære samarbeid med Lorent Saleh, som blei utlevert fra Colombia til Venezuela etter å ha leita etter muligheter til å kjøpe en mengde våpen i nabolandet. I en videosamtale hvor Saleh forsøker å rekruttere en person skryter han av det han kaller geriljavirksomhet og sier han har Antonio Ledezmas støtte.

I et TV-intervju like etter Salehs arrestasjon sier Ledezma at han ikke har noe med kupplaner å gjøre eller planer for å destabilisere landet.

— Fordi jeg vet hvilke negative konsekvenser et statskupp har for et land, utdypet han.

Ledezma forklarer videre at hans støtte til Lorent Saleh kun var for det demokratiske, politiske prosjektet til Saleh.

LES OGSÅ: Oslo Freedom Forum — stedet der eliten definerer dagsorden

Kuppmakeren Ledezma
Ledezma har drevet utstrakt politisk samarbeid med Saleh i sine valgkamper og har gitt ham støtte offentlig. Saleh sitter fremdeles fengslet og regnes som en av de viktigste organisatorene bak de såkalte guarimbas, voldelige veisperringer hvor bevæpnede menn setter fyr på kjøretøyer for å blokkere trafikken. Ledezma var en av lederne bak Plan Guarimba i 2004, som var nye forsøk på gateopptøyer for å få veltet daværende president Hugo Chávez etter det mislykkede kuppet i 2002.

Ledezma satt i husarrest i Venezuela på grunn av deltakelse i planer for kupp og destabilisering av landet, men rømte i fjor.

Antonio Ledezma deltok selv i militærkuppet mot Hugo Chávez i 2002 og stilte seg i front for den påfølgende oljestreiken/-lockouten som prøvde å få den valgte presidenten fra makta når kuppet ikke gikk som planlagt.

På sine hjemmesider presenterer Oslo Freedom Forum Ledezma som opposisjonspolitiker og tidligere samvittighetsfange.

*Artikkelforfatteren deltok selv i demonstrasjonen.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Deltaker på Oslo Freedom Forum oppfordrer til militærkupp

  1. AvatarPer Tandberg // 2018-06-06 kl 00:17 //

    Oslo Freedom Forum er like troverdig som White Helmets. Neocon gangbang for elite-utøvere av hykleri.

Kommentarfeltet er lukket.