En dag for å minnes og mobilisere

På 16-årsdagen for drapet på Benjamin Hermansen må vi vite at folkelig mobilisering og motstand er rasismens motgift.

Cihan Karakoc
Om Cihan Karakoc (10 artikler)
Cihan Karakoc er leder i Cubaforeningen i Norge.

Det var i dag for 16 år siden Benjamin Hermansen ble drept av nynazister på Holmlia i Oslo, bare som 15 år gammel gutt den 26. januar 2001. Drapet er kun ett i en rekke av høyreekstreme voldshandlinger i Norge.

LES OGSÅ: Politisk vold i Norge

Må ikke glemme
Om han hadde levd i dag ville han vært 31 år gammel. Hvem vet, kanskje ville han ha hatt en jobb og en familie, men slik gikk det ikke.

Det viktigste for oss som lever videre og leser dette er å huske – for ikke å glemme. For ikke å glemme om hvor mye hat som fikk en uskyldig 15 år gammel gutt til å bli knivstukket med døden til følge den kvelden. Det er rart å tenkte på, og mange i likhet med meg lurer fremdeles på hvordan dette kunne finne sted i et land som Norge. Men det skjedde! I en tid som dette hvor ekstreme holdninger og ikke minst rasismen, er på fremmarsj i Europa, må vi minne oss selv på hvor viktig det er å slå sterkere ring rundt det trygge fellesskapet vi har i Norge.

LES OGSÅ: Hva er høyre med høyreekstremismen?

Folkelig mobilisering mot rasisme
Historien har vist oss at rasismen aldri har klart å seire endelig noen steder i verden, men ha rogså vist oss hvor brutal og ubarmhjertig rasisme virkelig kan være. I en tid som dette må vi alle handle bevisst og forsvare den tryggheten og tilliten vi har til hverandre som mennesker.

Kampen mot rasisme er ikke bare noe staten og antirasistiske organisasjoner har å gjøre med. Det er en kamp enhver innbygger i vårt land må engasjere seg i, fordi dette først og fremst handler om det samfunnet vi lever i. Den mest effektive måten å fjerne rasismen vekk fra våre gater er gjennom folkelig mobilisering og motstand.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned