Yousef Assidiq på ville veier

Foto: Arbeiderpartiet

Du bekjemper ikke Odins soldater ved å forstå dem i hjel.

Thee Yezen Al Obaide
Om Thee Yezen Al Obaide (3 artikler)
Samfunnsdebatant og frilansjournalist.

Kjære Yousef,

Ditt innlegg om turen med Odins Soldater i Tønsberg, ga meg vond smak i munnen. Det er kanskje uproblematisk for andre at du ønsker dialog med dem, men jeg vil likevel spørre om deg, Yousef, om uttalelsene dine om Odins Soldater ufarliggjorde dem litt?

Fascister for en trygg by?
Du skriver følgende om dem: «Gutta som møtte opp hadde ulik bakgrunn. Noen ville nok ha blitt omtalt som høyreekstreme, mens andre hadde litt mer perifere koblinger til de ulike miljøene». Hvilke miljøer er det vi snakker om? Gutta du omtaler vanker i miljøer som rangerer folk etter farge og rase, de har tydelige rasistiske holdninger. Dette er kjempeproblematisk. Jeg er bekymret for den generelle bagatelliseringen av Soldiers of Odin. Hva skjer når selv profilerte muslimer bagatelliserer disse miljøene? Hvilke konsekvenser kan det ha for debatten om høyreekstremisme?

Videre skriver du at gutta «var med mer av et helhjertet genuint ønske om å beskytte byen.» Her må jeg spørre om hvem det er denne grupperingen skal beskytte våre byer mot? Byene våre er takket være gud, vårt politi og, ikke minst, Natteravnene trygge som de er. Tryggheten politiet skaper er rase- og fargeblind. Jeg tror neppe Soldiers of Odin vil gi en afrikaner eller araber den samme tryggheten. Min søster bor i Vestfold. I en samtale med henne sa hun at hun vurderte å flytte til Vest-Agder. Da jeg spurte hvorfor sa hun at hun var vettskremt for ungene sine. Du kan gjerne kontakte henne for å høre om hvordan hun ser på dette. En annen uttalelse jeg reagerer på er fra da dere var på torget. Du sier at først var det legitime spørsmål, «men så begynner denne seansen på torget å minne om en gapestokk». Hva forventer du, bror? At folket skal ta dette på alvor? At folk skal anse dette nyfascistiske borgervernet som et legitimt innspill til innvandringsdebatten? Hvorfor innrømmer du dem den offerrollen de selv ønsker å innta?

Les også om at Odins soldater skifter navn: Soldiers of Odin bytter navn til kvinnefronten.

Fordømming av en ekstremisme, ikke en annen

I kronikken nevner du at du ville blitt skremt av å møte 15 menn kledd i Odin-uniformer. Til det svarer Ronny Alte at «slik ville også potensielle voldtektsmenn og narkolangere føle det?» Hvem er disse potensielle voldtektsmenn? Jeg er redd at det er hvilken som helst Ahmed og Mandeep. Det er en fascinerende uttalelse, har ikke mange i Soldiers of Odin blitt dømt for nettopp det samme? Hyggelige kriminelle skal beskytte byen fra kriminelle… Det blir ikke bedre når du sier at du vil ha dialog med høyreekstremister. Det vitner om både manglende dømmekraft og kunnskap om miljøene du omtaler.

Sto ikke høyreekstremister bak bombingen av Nor Moske? Sto ikke høyreekstremister bak drapet på Benjamin? Og 22/7, dagen da 77 mennesker ble revet fra oss på en brutal måte. De fleste var barn som ante fred og ingen fare. De var muslimer og ikke-muslimer.

I Norge er høyreekstremistene mye farligere enn islamister. Islamister kan bare drømme om å bli stemt på eller i det hele tatt få makt i vår land. Men det kan derimot høyreekstremister, hvis vi ufarliggjør dem. Vi har allerede i vår sittende regjering både rasister og homofobe.

LES OGSÅ: Soldater i gatene i fredstid – et fascistisk prosjekt

Fascisme vs islamistisk ekstremisme
Som medmenneske tillater jeg meg å stille et ubehagelig spørsmål: Syns du ikke du at du taler med to tunger når det kommer til ekstremisme? En for muslimske ekstremister og en for høyreekstremistene? Jeg tar i utgangspunkt dine uttalelser om «Soldiers of Allaah». I sosiale medier gikk du hardt ut mot disse. Du skrev at du «skal gjøre absolutt alt som står i din makt for at ikke en eneste en av disse ungene tar til gatene i byen din. Du tar det som et personlig nederlag om de skulle dukke opp.» Nøtterøy er steinkast fra Tønsberg, du tar det ikke som et personlig nederlag om nyfascister patruljer i Tønsberg? Hvilke signaler er det du sender oss muslimer når du ordlegger deg slik? Du tok avstand fra Soldiers of Allah, som sanselig ikke finns, men klarte ikke å ta avstand fra Odins Soldater i ditt innlegg? Skjønner du hvorfor jeg reagerer?

Vi må slutte å tale med to tunger. Verken Profetens Ummah eller nyfascister bør gis en talerstol der de får tre inn i en offerrolle, og dermed rekruttere til sin ideologi. Norge er et demokrati, og demokratier tillater ikke borgervern med ideologier, det er en uting uansett hvilken gud man maskerer seg bak. Vi er også en rettsstat, og det er kun staten som skal håndheve lov og orden. Hva skjer når vi tillater folk å ta loven i egne hender? Vi ønsker ikke anarki her i landet. Vi ønsker lov og orden og et system som skal beskytte oss.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.