Soldater i gatene i fredstid – et fascisisk prosjekt

Foto: Punk in Finland

Startet av en finsk selverklært nazist, fulgt opp av meningsfeller samt andre høyreekstreme og straffedømte i Norge. Den uniformerte patruljeringa er ikke grei, det er fascisme.

Joakim Møllersen
Om Joakim Møllersen (176 artikler)
Joakim Møllersen er redaktør for Radikal Portal.

Å gå uniformert gatelangs for å skremme og om nødvendig ty til vold mot sine motstandere har en lang tradisjon innen fascismen. Det er faktisk en av de viktigste aksjonsformene for på udemokratisk vis å ta over det offentlige rom.

Svartskjortene
Da Benito Mussolini grunnla fascismen i 1919 som en antisosialistisk bevegelse tok det ikke lang tid før hans egne gjenger med squadristi, eller svartskjorter, skulle patruljere gatene. Forutsigbart nok var påstånden at de trengtes for å skape sikkerhet og trygghet i samfunnet. Det var naturligvis aldri målet til Mussolini og de forsmådde soldatene han trakk med seg.

De skulle bekjempe sosialismen og arbeiderbevegelsen og satte i gang med å kontrollere offentlige rom utenfor lovens rammeverk. Når de selv så det nødvendig, tydde de til vold og drap, men etter å ha skaffet seg et visst rykte var deres blotte nærvær ofte nok til å sette skjelven i folk – diktaturets innføring startet på gateplan, før de inntok regjeringskontorene.

Det var organisering av arbeidere og bønder og deres kamp for politisk innflytelse som var fascistenes verste fiende. Da var det ingen overraskelse at godseiere og byborgerskap betalte svartskjortene for å brenne ned fagforeningshus, banke opp venstresideaktivister og jage fattige bønder vekk fra jorda si. Dette ofte i samarbeid med eller med stille aksept fra politiet og militæret.

LES OGSÅ Møllersens tekst om hvordan ytre høyre skjuler sine hensikter: Nazistenes flukt fra nazismen

Fra brunskjorter til Gyllent Daggry
Med symbolikk fra det gamle Romerriket var budskapet at det var det nasjonale som var det viktigste og at kommunister med sine slaviske ideer måtte bekjempes og holdes under støvelen.

Organiseringa besto i «sikkerhetspatruljer» som dreiv politisk undertrykking og terror, og i mange tilfeller også omfattende vold, mot det de anså som fiender basert på deres etniske bakgrunn. Det mest notoriske eksemplet er naturligvis de tyske nazistenes brunskjorter som banet vei for Adolf Hitlers tyranni.

I våre dager er det nazistiske partier som Gyllent Daggry i Hellas og Jobbik i Ungarn som har tatt over arven. Mopedpatruljer som inngår avtaler med butikkeiere om å holde nabolagene deres «reine» gir påskuddet for aktiviteten deres. Det er unnskyldninga for å ta kontrollen i nabolag og gjøre det utrygt for venstreaktivister og mørkhudede. Men også her er terroren mot politiske motstandere og rasistisk vold – som har pent lite med innbruddsfrie nabolag å gjøre – som står i høysetet. Dette skjer i et land hvor voldelige rasistiske overfall har blitt dagligdags. Patruljeringa har gitt seg etter at flere fra partiet ble tatt for drap og ledelsen er stilt for retten. I Ungarn er det først og fremst romfolk, men også jøder hvis hverdag har blitt mindre trygg som en følge av framveksten av høyreekstreme gatepatruljer. Der ser man utstrakt vold rettet mot romnabolag, med ildspåsettelser og drap. Politi og påtalemyndigheter gjør lite for å stanse angrepene.

LES OGSÅ: Fascismens framvekst i Europa: — Et resultat av elitenes politikk

Nazistisk borgervern i Norden
Norge i dag er ikke Italia anno 1920, Tyskland 1930 eller noe i nærheten av Hellas og Ungarn. Heldigvis. Ideen om at selvtektsgrupper skal patruljere gatene etter eget forgodtbefinnende er likevel farlig. For Soldiers of Odin er ikke natteravner. Hvis de var det ville de jo bare gått sammen med gruppa som har eksistert i 25 år, men disse er ute etter noe annet. Fra de lukkede Facebook-gruppene har det kommet fram at slåsskamp er de klare for og har satt seg fore å vinne, om så skulle bryte ut: «Hvis det blir ett slagsmål, eller konfrontasjon så skal vi vise hvem som bestemmer. De skal ikke få vinne den kampen!»

Hvem «de» er spesifiseres ikke, men fra Soldiers of Odins initiavtivtaker i Finland er det ingen tvil om at det er asylsøkere de er på utkikk etter. Den finske nazisten Mika Ranta tok initiativet til Soldiers of Odins opprinnelige avdeling og er i tillegg med i den svært voldelige grupperingen Finska Motståndrörelsen (FMR), en avdeling av Nordiska Motståndsrörelsen. Den ble grunnlagt som Svenska Motståndsrörelsen (SMR) i Sverige av Klas Lund, en mann med flere fengselsdommer bak seg, blant annet for drap, bankran, vold og våpenbesittelse. Den samme Lund hadde organisasjonserfaringen i orden fra Vitt Arisk Motstånd, en svensk nazistisk terrorgruppe. Seinest i forrige måned ble 38 nazister fra SMR arrestert i Stockholm for angrep på politiet og «våldsamt upplopp». I fjor begynte FMR patruljering av gatene i Helsinki for «å holde de trygge». Det endte med slåsskamp og arresterte nazister, og tryggheten økte straks borgervernet forduftet. Likevel blir gatepatruljeringen framhevet som et viktig tiltak for nazistisk framgang av deres representant, Juhani Keränen, på den nordiske nazisamlingen, «aktivistdagarna», like før jul.

Nazistene i Den norske motstandsbevegelsen (jepp, norske nazister har dannet en «motstandsbevegelse») har blitt tatt med et tjuetalls våpen og store mengder narkotika. Dette skjedde en stund etter at Stavanger Kulturhus hadde invitert en av lederne fra nazigjengen til å debattere asylpolitikk i byens nye storstue. Hvorfor? Jo, fordi han hadde dannet en gruppe som kalte seg Borgervernet Rogaland, som hadde dumpet nazipropaganda i form av uadressert reklame i postkasser i området.

LES OGSÅ om debatten rundt invitasjonen av en nazist til Stavanger Kulturhus

Soldater med en fortid
Tilbake til de selvoppnevnte soldatene av den norrøne sjefsguden. Lederen for gruppa er Ronny Alte, som nylig ble dømt til å betale erstatning for grunnløst å ha formidlet pedofilibeskyldninger gjennom sin blogg. Fremdeles ligger sterke anklager om at en navngitt advokat enten skal ha utført oralsex på en dommer eller betalt for å få en kjennelse til å gå i sin favør. Dette uten annen grunn enn at en av Altes medsammensvorne føler seg urettferdig behandlet av norsk rettsvesen.

Fædrelandsvennen har sett nærmere på flere av deltakerne i Altes hær. Vold, voldtekt, narkotika, ulovlig våpenbesittelse og innbrudd er blant dommene de har på samvittigheta. I ett tilfelle skal det være en person som venter på soning. Alte skylder på staten og synes fremdeles ideen med å ha voldtektsforbrytere til å passe på «jentene våre» er strålende.

Alte har selv bakgrunn fra Pegida, hvis fremste mål er å innføre en ny versjon av jødeparagrafen i Norge, og som leder av Norwegian Defence League, en norsk versjon av den sieg heilende English Defence League (EDL). Anders Behring Breivik skriver varmt om EDL i kompendiet han har kalt for et manifest, og organisasjonen besto i stor grad av nazister, hooligans og hadde mange medlemmer med dommer for forseelser, som voldelige angrep på innvandrere og påtenning av moskeer. Også den norske organisasjonen tiltrakk seg mange nazister, ikke ulikt Pegidas demonstrasjoner både i Oslo og i Tyskland.

LES OGSÅ: Pegida og kampen for en ny jødeparagraf

Avkappet grisehoder og støtte til en morder
Også diverse lokallagsledere av Soldiers of Odin har gjort seg bemerket for helt andre ting enn sitt positive samfunssengasjement for trygge gater. Lokallagslederen i Kristiansand, Dag Eivind Lid, ble dømt for å ha plassert et avkappet grisehode på trappa til moskeen i byen. Han ville naturligvis ikke stå for sin egen handling, men la heller skylden på årets russekull. Kim Mælland, leder Rogalandsdivisjonen av soldater, bedyrer sine edle hensikter og at hans engasjement slettes ikke har noe med innvandrere å gjøre. Men dette blir litt vanskelig å stole på etter at et bilde der han poserer i en jakke med påskriften «Suppport your local Lasermannen» kom for dagen. Lasermannen sitter i fengsel for å ha drept én person, åtte ran og ni drapsforsøk. Alle de han skøyt var mørk i hud og/eller hår. Vi skjønner at trygghet er et ord med annen betydning i visse politiske miljøer enn den som er oppført i ordboka.

Nå viser det seg også at Soldiers of Odin har en egen fremmedkriger med i rekkene, den norsk-russiske nazisten Yan Petrovskyi, som etter eget utsagn har deltatt i krigshandlinger i Ukraina. Da er det kanskje ikke så sjokkerende at Dagsavisen kan avsløre at medlemmer av Soldiers of Odin sprer nazipropaganda.

LES OGSÅ: Tønsbergnazist kjemper i Ukraina

Frp viser hvor de står
Justispolitisk talsmann i Frp, Jan Ellingsen, synes at Soldiers of Odin bør få honnør. Nå har riktignok Siv Jensen og Anders Anundsen klargjort at det å trygge norske gater er politiets oppgave, det samme har representanter fra det andre regjeringspartiet, Høyre. Dobeltkommunikasjonen fra Frp er standard prosedyre. De skjønner at Norge ikke er helt der at de kan la norske svartjakker patruljere gatene. Samtidig vil de ikke skyve fra seg brungrumset og gir de en tommel opp.

Det er ikke overraskende at det er fra høyresida det kommer positive signaler på rasistiske grupperinger og adferd, som først og fremst tjener målet å splitte lønnsarbeidere og få disse til å glemme de økonomiske motsetningene som ligger til grunn for stadig vanskeligere tider i Europa. Høyresiden ser heller at folk retter frustrasjonen og sinnet mot folk som står dårligere stilt enn dem selv, i stedet for å kreve svar og endringer av dem som har økonomisk og politisk makt. Antisemittismen i mellomkrigstida kom fra elitene, ikke grasrota. Slik var det også i Norge, som en ny doktoravhandling viser. Det er toppene som tjener på rasisme.

At Ellingsens støtte går til innvandrerfiendtlige grupper og ikke er en oppfordring til at hvem som helst kan marsjere uniformert i gatene så lenge de sier at det er trygghet de ønsker, skjønte sannsynligvis alle da han kom med sin sjokkerende uttalelse. Det ble enda klarere da terrorisme- og krigsromantikerne i Profetens Ummah nylig kunngjorde at de vil starte Allaahs Soldater, som skal marsjere rundt i Oslos gater. Lederen, Ubaydullah Hussein, sitter i varetekt siktet for rekruttering til IS. Et annet profilert medlem, Arfan Bhatti, slapp nylig ut av fengsel etter ti måneder for familievold mot to av barna sine. Han har knivstukket en butikkinnehaver, skutt en person under et torpedooppdrag og skutt med automatvåpen mot synagogen i Oslo. Gruppa har skrytt av at alle nordmenn som har dratt for å krige til Syria er tilknyttet dem. Ellingsen nektet å svare VG på hva han synes om Allaahs Soldater – i god Frp-ånd.

Mange påpekte på forhånd at Ellingsen og de Soldiers of Odin-hyllende kretsene i Frp neppe ville satt pris på et lignende initiativ fra islamister. At aksept for at en gjeng voldelige aktivister skal ta over gatene baner veien for en annen, kan ikke overraske.

Støtte fra politiet – også i Norge
Som tidligere nevnt, er det fraksjoner i politiet som synes å ha stor fascinasjon for borgervern og andre ytre høyre-fenomener og derfor også har en tendens til å støtte disse. Norge er intet unntak, og påtaleansvarlig i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, uttalte ifølge NRK at «i utgangspunktet er dette ting som er greit sett fra politiets side». Nå finnes det heldigvis langt mer fornuftige krefter innenfor lovens lange arm, og jeg regner med at patruljeringsprosjektene til de ideologiske halvbrødrene i Odins/Allaahs Soldater blir kortvarige. Hvis ikke, kan dette bli stygt ganske fort.

Bak på jakkene sine har de selverklærte soldatene et bilde av noe som skal forestille en sint viking, maskert med et norsk flagg og en hjelm med horn på. Historiekunnskaper har aldri vært den sterke siden til organisatorene på ytre høyre. Det finnes ingen beviser på at vikingene brukte hjelmer med horn på, men pytt sann.
Bakgrunnen for patruljeringas påståtte nødvendighet er at Norge skal være mer utrygt. Den viktigste og mest pålitelige statistikken for folks trygghet i landet, er den for drap. 23 mennesker ble drept i fjor. De siste ti årene har rundt 30 mennesker blitt tatt av dage hvert år. Ett år bemerker seg imidlertid. 112 personer ble drept i 2011. 77 av disse ble drept av en person med samme type vrangforestillinger en finner flust av i ytre høyre-miljøene som nå vil kontrollere gatene, det tidligere Frp- og NDL-medlemmet Anders Behring Breivik. Ytre høyre kan gjøre mye for et sikrere norsk samfunn, men den viktigste innsatsen vil utvilsomt være innad i egne rekker.

Leser man håvamål (den høyes tale – altså Odins tale) finner man allerede i tredje og fjerde strofe norrøne visdomsord om hvordan man bør behandle fremmede, noe de som nå hevder å være den høyes soldater bør lese, lære seg og ta til etterretning:

3.
Eld han tarv
som inn er komen
og um kne kulsar.
Til mat og klæde
den mann hev trong
som hev i fjell fari.
4.
Vatn og hand-duk
han ventar å få,
når til bords han vert beden.
Syn godlaget fram,
so greidleg du kann,
med ord og attbeding.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

38 kommentarer på Soldater i gatene i fredstid – et fascisisk prosjekt

 1. AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-02-26 kl 09:53 //

  Når skal politikerne egentlig lære?

  Når man overser meningene til store grupper av mennesker i samfunnet, da er man mildt sagt naiv dersom man tror at dette ikke vil føre til en eller annen reaksjon. Reaksjonen er i dette tilfellet at grupper som Odins Soldater tar til gatene. Tar man fra mennesker muligheten til å ha innflytelse i eget land, da er veien til sivil ulydighet og vold ofte veldig kort. Det er bare å åpne historiebøkene får å finne flust av primaeksempler på hva som skjer når mennesker føler seg neglisjert og oversett.

  • AvatarTarjei Øiestad Skeie // 2016-02-26 kl 13:50 //

   Kven sine meiningar vert oversett? Du snakkar om store grupper? Er det andre anonyme modige du tenkjer på?

   • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-02-29 kl 11:54 //

    Meninger til for eksempel sofapartiet, landets største parti? For ikke å glemme stemmene som går til de partiene som havner under sperregrensen? Det er snakk om mange hundre tusen velgere som aldri får sine meninger representert, sånn blir det bråk av.

    Er det ellers et viktig poeng at man må legge ut fult navn? Er det budskapet eller budbringeren som er viktigst?

  • Tenker heller det er enkelte politikere sin retorikk som legaliserer ytre høyre sine tanker og handlemåte.

   • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-02-29 kl 11:55 //

    Det er ikke bare politikerne sin retorikk som gjør folk sinte, det er også det at politikerne fører en politikk som gjør at mange borgere i dette landet ikke føler at deres meninger blir hørt.

  • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-01 kl 10:37 //

   Ironisk at en liberalist snakker om innflytelse i eget land, da liberalister jo er motstandere av demokrati.

   • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-02 kl 08:21 //

    Ironisk at en sosialist snakker om demokrati, dette da sosialister jo har som beinmargsrefleks å ville herske over andre.

    • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-02 kl 09:46 //

     Du ønsker også å herske over andre, bare at dere bruker kontroll over ressurser og avhengighet som maktmiddel istedet for direkte tvang. Jeg har forøvrig aldri hevdet å støtte dagens demokrati. Synes at et korporativt system slik Mussonlini skisserte men aldri praktiserte låter mye mer fornuftig.

    • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-06 kl 12:10 //

     Nå vil jo også dere herske over andre, bare at dere bruker andre former for makt enn tvang. En grunn til at liberalismen er en barnslig ideologi er jo nettopp at den later som andre former for makt enn tvang ikke eksisterer…

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-07 kl 10:56 //

      Nå vil jo også dere herske over andre, bare at dere bruker den mest åpenlyse form for makt av alle: Kaste de man ikke er enige med i fengsel. En grunn til at sosialismen er en barnslig ideologi er jo nettopp at den later som at mennesker ikke er i stand til å tenke selv.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-07 kl 11:29 //

      Det interessant er ikke hvilken form for makt man bruker, men hvor effektiv den formen for makt man benytter faktisk er. Det er også ironisk at du snakker om å tenke selv, da omtrent alle norske liberalister mener akkurat det samme, bruker de samme argumentene og i verste fall tilogmed formulerer seg på akkurat samme måte! Dette fordi liberalister kun kopierer sine meninger og tanker fra et par blogger, blant annet bloggen til Onar Åm.

      En annen sak er at det å tenke seg og å klare seg selv slettes ikke er det samme.

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-07 kl 13:51 //

      Det interessant er ikke hvilken form for makt man bruker, men hvor effektiv den formen for makt man benytter faktisk er. Det er også ironisk at du snakker om å tenke selv, da omtrent alle norske sosialister mener akkurat det samme, bruker de samme argumentene og i verste fall tilogmed formulerer seg på akkurat samme måte! Dette fordi sosialister kun kopierer sine meninger og tanker fra et par blogger og portaler, blant annet radikal portal.

      En annen sak er at det å tenke seg og å klare seg selv slettes ikke er det samme.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-07 kl 15:00 //

      Her gjentok du jo bare det jeg skrev, uten å vise til eksempler. Det er nemlig helt åpenbart at sosialister ikke er hjernevasket på samme måte som liberalister, fordi man rett og slett mye oftere ser at norske sosialister faktisk er uenige om ting som innvandringspolitikk, handelspolitikk og lignende. Ja, det er mange uenigheter mellom liberalister i et land som USA, men i Norge fremstår nesten alle liberalister som omtrent helt like.

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-07 kl 15:17 //

      Nei, jeg gjentok våset ditt bare at jeg erstattet «liberalist» med sosialist. Se, jeg kan også lire av meg ræl:

      Her gjentok du jo bare det jeg skrev, uten å vise til eksempler. Det er nemlig helt åpenbart at liberalister ikke er hjernevasket på samme måte som sosialister, fordi man rett og slett mye oftere ser at norske liberalister faktisk er uenige om ting som innvandringspolitikk, handelspolitikk og lignende. Ja, det er mange uenigheter mellom sosialister i et land som USA, men i Norge fremstår nesten alle sosialister som omtrent helt like.

      Jeg kan ikke annet enn å tolke det dit at det du kommer med kun er oppgulp og trolling.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-07 kl 15:55 //

      Forskjellen var at det var riktig når det sto liberalist der, men feil når det sto sosialist der…

      En annen sak er jo hva moderator eventuelt mener om dette?

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-08 kl 10:46 //

      Nei, forskjellen er at det var riktig når det sto sosialist der, men feil når det sto liberalist der…

      Skal du ellers løpe til moderator og grine som en liten unge nå? Jaja, det er vel det sosialister gjør når de går tom for argumenter: løper til en autoritet, være det seg moderator eller staten, og ber om særbehandling.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-08 kl 12:42 //

      Saken er jo at du slettes ikke gir argumenter hvorfor det passer bedre med «sosialist» enn «liberalist». Er jo derfor du i utgangspunktet ikke argumenterer, men heller kommer med barnsligheter.

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-08 kl 13:26 //

      Hvorfor skal jeg gidde å komme med argumenter når du ikke klarer det? Barnslighetene klarer du fint å stå for selv.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-08 kl 14:11 //

      Ingen argumenter igjen som vanlig. Det du konkret ikke klarte å svare på var jo at tvang ikke er den eneste formen for makt som eksisterer. En annen sak er dog at eiendomsretten til land i seg selv er en form for tvang, så liberalister støtter også egentlig tvang.

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-08 kl 15:03 //

      Må være kjedelig for deg å aldri være i stand til å skrive noe fornuftig ja.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-08 kl 16:29 //

      Nå kom med meg argumener, men du er helt ute av stand til å svare… Kan du gjøre annet enn å gjenta ting som folk som Onar Åm og Vegard Marthinsen har skrevet?

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-08 kl 17:05 //

      Hva skal jeg egentlig svare på? Klarer du å gjenta andre ting enn det Pol Pot og Stalin har skrevet?

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-08 kl 17:45 //

      Sier en fra et parti som uten videre sletter alle som er uenige fra sitt eget forum…

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-08 kl 18:13 //

      Hm artig, hva parti er det? SV, AP, Kommunistpartiet?

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-08 kl 21:24 //

      DLF…

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-09 kl 08:48 //

      Pussig, jeg kunne sverge på at du nå beskrev sosialist- eller kommunistpartiet.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-09 kl 09:31 //

      De partiene har ikke noen som er kompetente nok til å sette opp et nettforum…

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-09 kl 09:40 //

      Nei sosialister mangler ofte grunnleggende kompetanse på sånne områder.

     • AvatarPeeWeeMadman // 2016-03-09 kl 13:24 //

      På den annen side er det omtrent det eneste området Liberalistene faktisk har en viss kompetanse.

     • AvatarTheAnonymousBraveman // 2016-03-09 kl 15:59 //

      Bedre det enn å være sosialist og ikke ha kompetanse på noe som helst, annet enn å vite hvordan man skal undertrykke fredelige mennesker. 😉

 2. Jan Arild Ellingsen er stortingspolitiker og burde ha blitt fordømt av et samlet Storting.
  Det er helt uakseptabelt at en stortingsrepresentant etter annen verdenskrig (og i Quislings hjemland) kan gi rosende omtale av en nazistisk organisasjon i Norge, og spesielt når alle partier på Stortinget inkl Frp er motstandere av både nazisme og fascisme. All den omtalen som har vært av Odins Soldater i media takket være Ellingsen, kan ha ført til økt oppslutning for gruppen. Odins Soldater kan i neste omgang være med på å etablere en enda større (og mer rendyrket) nazistisk organisasjon i Norge, og dette altså takket være drahjelp fra stortingspolitiker Ellingsen. Nattravnene og politiet er tilstrekkelig, er det problemer bør det heller bevilges mer penger til politiet og nattravnene.

 3. AvatarStein Voll // 2016-02-27 kl 00:17 //

  Politiet i Norge har sviktet for lenge siden. Og vekterne har overtatt makten i gatene. Og dette er første skritt i å nedbygging av rettstaten Norge. Neste skritt er at de som ikke har råd til å leie inn vektere, må bli med i en klan. Der en kan bevise at en har alibi, når de som gjør kriminelle handlinger med politibeskyttelse, blir forhindret i sin kriminelle virksomhet. Det burde alle som jobber i justissektoren i Norge tenke på,

 4. AvatarJan «Haters» Olsen // 2016-02-27 kl 00:43 //

  Når Odins soldater nå ligger med brukket rygg, etter intern krangling om ære og maktkamp, er det banet vei for en ny gruppe ro- og ordensvandrere. Nemlig Nattfalkene. Nattfalkene går lengere enn Natteravnene. De oppsøker hver minste krok av norges land for å se til at alle smekker er lukket og 17.maistasen ikke veiver rundt. Finner de en gruppe menn som voldtar en dame roper de «slutt med det derre, ellers ringer vi polti». Og gir voldtektsmennene seg ikke, roper Nattfalkene enda høyere mens de tar telefonen opp. Når politiet dukker opp, og gjeningsmennene er forsvunnet, får Nattfalkene ros av politiet for at de ikke grep inn. Ja, for de vil jo ikke være noe reservepoliti, eller ta loven i egne hender.

Kommentarfeltet er lukket.