Soldiers of Odin bytter navn til Kvinnefronten

Illustrasjonsfoto: Ytre høyre gjør gatene trygge i Tyskland.

Obligatorisk kurs i muntlig arabisk og feministisk teori, nye hvite uniformer i teddystoff og rosa logo, samt parvis patruljering med minst en kvinne skal skape mer trygghet.

Petter Kjørstad
Om Petter Kjørstad (3 artikler)
Petter Kjørstad er bosatt i Trondheim. Han er oversetter og teknisk forfatter.

Ronny Alte, talsmann for Odins Soldater (og tidligere talsmann for NDL, PEGIDA og Gutteklubben Alte Kameraden) var i går i møte med Justisdepartementet, som ønsket å takke Odins Soldater for at de har tatt på seg oppgaven med å patruljere i norske byer og slik bidrar til å gjøre Norge tryggere. For å hjelpe Odins Soldater til å gjøre en enda bedre jobb, har Justisdepartementet og Alte kommet fram til følgende retningslinjer for drift av denne såkalte «private natteravntjenesten»:

1. Alle som skal delta i patruljeringen, må gjennomgå et tre måneders kveldskurs hvor temaene vil være muntlig arabisk, førstehjelp, kristen nestekjærlighet, fordypning i norsk kultur (med vekt på folkemusikk, rosemaling og nynorsk diktanalyse), fredelig konflikthåndtering, kvinners rettigheter og feministisk teori. De vil deretter gjennomgå en lærlingperiode på et halvt år der de patruljerer sammen med erfarne natteravner rekruttert fra kristne organisasjoner, sanitetsforeninger og pensjonistlag – slik at de kan vise at de besitter tilstrekkelig tålmodighet og kommunikasjonsevner.

2. Siden store grupper av kan virke truende, vil patruljering utelukkende foregå parvis – og for å kunne kommunisere bedre med begge kjønn, skal alltid minst én av de to være kvinne.

3. Siden det forutsettes at medlemmene skal utføre enkelte politioppgaver, er det en selvfølge at samtlige kan framvise plettfri vandelsattest, aksepterer pliktmessig avhold 24 timer før og mens de er på vakt og når som helst godtar å la seg teste for ulovlige rusmidler.

4. Medlemmer av en privat natteravntjeneste må selvfølgelig avspeile befolkningssammensetningen. Personer som tilhører etniske og seksuelle minoriteter, oppfordres til å melde seg inn.

5. Justisdepartementet mener at uniformen som brukes i dag (svart hettegenser), er for lite synlig i mørket og minner for mye om hijab, som vi vet av erfaring kan virke skremmende på mange. Den eksisterende logoen er heller ikke egnet til å skape tillit. Justisdepartementet har henvendt seg til stylisten Jan Thomas Mørch Husby, som har designet en hvit kjeledress i teddystoff, med refleksbånd på ermene og en rosa logo på ryggen med en fredsdue, et kors og kvinnesymbolet – slik at det framgår tydelig at de som bærer uniformen, representerer fredelige verdier og kristen kultur, og er på parti med de unge jentene de har som oppgave å beskytte.

Når det gjelder navnet på organisasjonen, innrømte Alte at det egentlig er «ganske teit» at organisasjoner som skal beskytte norske kvinner og norsk kultur, bruker utenlandske navn som «Norwegian Defence League», «PEGIDA» og «Soldiers of Odin». Justisdepartementet innvendte på sin side at «Odins soldater» sier veldig lite om organisasjonens formål. Alte demonstrerte her sitt diplomatiske talent og sa at det for hans del ikke skulle stå på semantisk flisespikkeri. Og i og med at hensikten med virksomheten først og fremst er å beskytte kvinner, kom partene fram til at organisasjonen fra og med i dag skal hete KVINNEFRONTEN.

Da NTB var i kontakt med Alte i dag, kunne han fortelle at han nå sitter med telefonen foran seg på skrivebordet og tar imot påmeldinger til den nye organisasjonen, men at det så langt har vært forbausende stille.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

5 kommentarer på Soldiers of Odin bytter navn til Kvinnefronten

 1. AvatarBjørnar Jørgensen // 2016-02-19 kl 23:58 //

  Det spørs hvordan man ser på ytterste venstre og ytterste høyre. Egentlig er de ganske like, men soldier of odin vil beskytte norske kvinner mot voldtekter og annen vold. Det er veldig edelt gjort synes jeg.

  • AvatarTommy Hansen // 2016-02-24 kl 14:45 //

   Soldiers of Odin er en gruppering grunnlagt av en nynazist og ledes her til lands av en høyreekstrem som gang på gang fremmer hvor mye han misliker muslimer. Så nei, ikke noe edelt i det, det motsatte faktisk

  • Hva de sier og faktisk gjør er vel to veldig forskjellige ting. Og en gruppe på ytterste høyre, med nynazister som grunnleggere og høyreekstreme som ledere bør vel ikke ha noe å gjøre i norsk bybilde som egenoppnevt politi uansett, jeg trodde faktisk vi skulle lære av historie og ikke sette den i loop.

 2. AvatarWiggo Abrahamsen // 2016-02-20 kl 21:29 //

  Er dette noe slags surrealistisk tankespinn?

 3. AvatarTommy Hansen // 2016-02-24 kl 14:43 //

  Hehehe 🙂

Kommentarfeltet er lukket.