Beboeraksjon for renere luft i Oslos gater

Ruseløkkabeboerne aksjonerte torsdag morgen mot den store luftforurensningen ved Ruseløkka skole. Foto: Marianne Grøtte

Når situasjonen er så ille at barna strengt tatt bør gå med gassmasker på skoleveien, bør Oslo-byrådet dele ut disse gratis.

Marianne Grøtte
Om Marianne Grøtte (8 artikler)
Marianne Grøtte er politisk engasjert, samfunnsdebattant, tobarnsmor og feminist, med stort hjerte for de som faller utenfor.
I går aksjonerte Ruseløkkabeboerne mot den store luftforurensingen rundt Ruseløkka skole. Kaldværet legger et eksoslokk over byen, og i Løkkeveien som går rett ved siden av skolegården er luftforurensingen ekstrem.

I morgentimene gikk beboerne frem og tilbake over fotgjengerfeltet ved skolen med plakater med påskriften: Trafikken må ned!

På dager som denne, hvor astmatikere, barn og eldre oppfordres til å holde seg inne, må skolens rundt 500 elever bruke Løkkeveien som skolevei. Etter at busstrafikken ble lagt om på grunn av arbeid i Stortingsgata, går det nå 550 busser og 15.000 biler i veien i døgnet. Det er kødannelse i rushtrafikken, og da står trafikken stille og spyr ut eksos.

   •LES OGSÅ hvordan fiskebestanden i Akerselva forteller om vannkvaliteten i elva: Ingen respekt for en forurenset elv

Anine Stousland som er forelder ved skolen og presseansvarlig for aksjonsgruppen Ruseløkkaaksjonen, sier i en kommentar at Løkkeveien bør stenges i de verste periodene inntil andre tiltak er på plass.

Når situasjonen er så ille at barna strengt tatt bør gå med gassmasker på skoleveien bør de ansvarlig byrådene Lan Marie Nguyen Berg og Inga Marte Thorkildsen, dele ut disse gratis til alle elevene som har en forurenset skolevei.

Eller så kan de ta tak i det virkelige problemet som er biltrafikken.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Beboeraksjon for renere luft i Oslos gater

  1. Det er ikke bare biltrafikk som er problemet. Gamle vedovner burde forbys allerede fra høsten av. Å bytte ovn burde ikke være noe større problem, særlig ikke hvis en får støtte til det. Det burde inngås en avtale med en leverandør om samarbeid om å tilby en billigutgave av en ovn. Støtten burde tilsvare det denne billigutgaven vil koste. Mye mer fornuftig bruk av penger det enn å sponse elsykler.

Kommentarfeltet er lukket.