Arbeiderklassen bør danse seg til seier!

Coveret til Overtrampet og Protestbevegelsen.

Vi har laga denne låta på oppdrag fra EL&IT og Elektromontørenes Fagforening. Det er en kampsang, men i stedet for å grave oss ned i hvor alvorlige og fæle disse foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven, altså "overtrampet" er, så feirer vi generalstreiken, eller altså "protestbevegelsen".

Gatas Parlament
About Gatas Parlament (1 Articles)
Gatas Parlament er en rap-gruppe fra Oslo som består av Elling Borgersrud og Jester.

Vi tillater oss å håpe på at protestbevegelsen er viktigere enn sjølve overtrampet. Vi håper at det er den som virkelig kommer til å kjennes i tida framover. Det politiske overtrampet er glemt så fort det er politisk dødt. Derfor er det riktig at Protestbevegelsen også tar betydelig hardere i leggene og lårene, og at hvis du setter denne låta på repeat på et proletarparty, så er det Protestbevegelsen som gjør at melkesyra begynner å presse seg fram.

LES OGSÅ: Frp, Høyre og Venstre er på fagbevegelsen som den indre fienden. Forsvar Arbeidsmiljøloven

Og det er en god ting med melkesyre i musklene! Det gjør litt vondt der og da, men det bygger muskler. Og vi kommer til å trenge muskler i tida framover! Den blå-brune regjeringa forsøker å tilpasse det norske arbeidslivet til europeiske forhold ved å gi oss mindre rettigheter. Det er skjerpa klassekamp, helt enkelt!

LES OGSÅ: Den 28. januar samles vi til generalstreik

Og når vi klarer å møte det med en generalstreik, så tillater vi oss å håpe på at det vil merkes, ikke bare i direkte forstand, sånn at de blå-blå legger fra seg den skjerpa klassekamp-linja si, men også ved at melkesyra du kjenner etter et par-tre gjennomspillinger av denne låta vil føre til økt muskulatur vi kan bruke ved neste anledning. Jo mer du danser protestbevegelsen, jo lettere blir det neste gang!

LES OGSÅ: Skål for velferdstaten og menneskerettighetene

Gatas Parlament – Overtrampet og Protestbevegelsen feat. Hopalong Knut:
Kjøp den her (på iTunes), eller stream den her.

Video av Kong Halvor, foto av Kim-André Aspen

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

3 Comments on Arbeiderklassen bør danse seg til seier!

 1. Krokus // at //

  Gatas parlament tilhører ikke arbeiderklassen, de tilhører middelklassen.

  • Punkehugo // at //

   Hvordan definerer man glassklare skiller mellom disse i verdens rikeste land egentlig?

   • Graapus1 // at //

    Glassklare skiller fins nok ikke. Men hva så? Gatas parlament er uansett ikke i noe mellomskikt. De er glassklare middelklasse-raddiser.

Comments are closed.