Øst-Kurdistan ut i streik mot det iranske regimet

Tomme gater og stengte butikker under streiken. Foto: Kurdistanmedia

I protest mot nylige iranske angrep på kurdiske baser samt henrettelse av tre aktivister gikk store deler av Øst-Kurdistan ut i streik i går.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Sannar Araszadeh

De østkurdiske byene Urmia, Marivan, Sarvabad, Saqqez, Mahabad, Bukan, Naqadeh, Baneh, Paveh, Kamyaran, Sardasht, Piranshahr og Oshnavieh gikk ut i streik mot det iranske regimet i går melder Kurdish Press Agency.

Alle arbeidsplasser, butikker og markeder i de byene stengte, og ingenting kunne selges eller kjøpes. Folk ble hjemme, og de har holdt seg borte fra arbeidsplassene sine. Byene var det helt stille, og gatene var tomme for folk.

LES OGSÅ: Iran til angrep på kurdiske opposisjonelle i rak — minst 15 drept

Éndagsstreiken ble avholdt etter en felles erklæring fra fem østkurdiske politiske partier og ett politisk parti ga ut også sin erklæring om streik alene.

Normalt livlige gater lå nesten øde under streiken. Foto: Kurdistanmedia

Det demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI), Komala partiet i iranske Kurdistan (Arbeiderpartiet), Organization of Iranian Kurdistan Struggle, Kurdistans Komala-parti og Det demokratiske partiet i Kurdistan var de fem politiske partiene som ga ut en felles erklæring innenfor en organisasjonen med navnet Iranian Kurdistan Parties Cooperation Center, men Kurdistans organisasjon av det iranske kommunistpartiet ga ut sin erklæring alene utenfra den Iranian Kurdistan Parties Cooperation Center.

LES OGSÅ: Tre østkurdiske aktivister henrettet i Iran

I erklæringene ba de seks politiske partiene folk om å stå opp mot det iranske regimet, og protestere mot de tre siste henrettelsene og angrepet mot basene til østkurdiske venstrebevegelser.

Styrkene fra den islamske revolusjonsgarden gikk ut til gatene og markerte streikende butikker med farge og truet folk for å få dem til å komme på arbeidsplassene sine, men folk nektet dette og streiken varte hele dagen. Rundt åtte personer ble arrestert og ført til ukjente oppholdssteder, melder http://kurdistanmedia.com/.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned