Hvorfor Dagsavisen fjernet diktet til Ola Bog

Kolajse med Bård Hoksrud, Ola Bog og Dagsavisen. Foto: Odd Østtveit/Harald Medbøe

Dagsavisen mener Ola Bogs dikt om Bård Hoksrud ikke var stort annet enn uthengning av person.

Avatar
Om Bente Rognan Gravklev (1 artikler)
Bente Rognan Gravklev er debattredaktør i Dagsavisen.

Ola Bog skriver i et innlegg på Radikal Portal at han ble sensurert av Dagsavisen, og antyder at vi åpner opp for rasistisk propaganda. Det sistnevnte er en påstand han bør utfordres til å dokumentere. Selvsagt vil vi aldri åpne for rasistisk propaganda hos oss. Det tror jeg Bog selv skjønner. Retningslinjene for vår nettdebatt står her, og gjelder for alle debattanter.

Bog forteller om hans dikt om Bård Hoksrud, som ble fjernet fra våre debattsider. Ifølge Bog var dette fordi «noen» krevde det. Det er helt feil. I e-posten jeg sendte til Bog går det klart fram at dette er en vurdering jeg tok etter å ha blitt gjort oppmerksom på diktet.

LES OGSÅ Ola Bogs tekst: Dagsavisen og Gravklev: Lytt til De forente nasjoner

Slik jeg vurderte det var innholdet usaklig, det handlet om personens kropp, og jeg ga Bog et varsel om at jeg fjernet det. Han uttrykte en skuffelse over det, men har fortsatt å skrive hos oss hyppig siden. Per dags dato har han over 900 innlegg liggende på våre debattsider. Tre ganger i løpet av halvannet år har jeg vært i kontakt med ham for å moderere. Det er helt normal og påkrevd praksis fra en debattmoderator å sørge for at retningslinjene følges på våre plattformer. Det vil jeg gjøre med alle som bryter med våre retningslinjer, uansett hvilket ståsted de representerer.

I min kommentar i Dagsavisen onsdag om «no plattforming» understreker jeg at det ikke er slik at man skal la hets eller hatefullt budskap passere. Jeg og Dagsavisen vet godt hvordan man skal behandle budskap av rasistisk karakter, det kan Bog ta helt med ro. Det jeg er kritisk til på kommentarplass er en uttalt konsekvent boikott av visse stemmer. At de aldri skal komme til orde, selv når de selv er tema. Det betyr ikke at jeg tar til orde for fritt spillerom for rasister.


Radikal Portal vil i morgen publisere diktet Dagsvisen fjernet fra sine nettsider.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Hvorfor Dagsavisen fjernet diktet til Ola Bog

 1. Hei Ola Bog.
  Jeg vil gjerne se dine dikt.
  Men jeg vil sensurere bort alle foto av deg med en sigarett eller med tobakks-pipe eller sigar.
  Jeg er helt mot all reklame for tobakk.
  Da vet alle at det er mange år siden jeg sluttet helt med tobakk.
  Et forferdelig svineri.
  Bare jeg ser et bilde, husker jeg hvor forferdelig det var.
  Slike bilder av folk med en røyk bør ikke vises.
  Kjør et opplegg med nikotintyggegummi herr Ola Bog.
  Kanskje du må forsøke to tre ganger før du lykkes helt.
  Dette gidder jeg å skrive fordi Ola Bog klarer å forklare hvorfor alle må si nei til all nazisme.
  Det var fint å lese.
  Måtte Ola leve lenge helt uten en eneste sigarett.

Kommentarfeltet er lukket.