Øst-Kurdistan rystet av et kraftig jordskjelv – minst 480 døde

Jordskjelvet med episenter ved den iransk-irakiske grensa har tatt livet nesten 500 personer, et tall som er ventet å stige i timene og dagene som kommer.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Sannar Araszadeh (tekst), bilder brukt med tillatelse fra Kurdistanmedia.com

Et jordskjelv med en styrke på 7,3 rystet Øst-Kurdistan i går, kveld den 12.11.2017 rundt klokka 21:48. Skjelvet forårsaket hundrevis av dødsfall.

Skadene etter jordskjelvet er omfattende.

Jordskjelvet rystet den østkurdistiske byen Sarpol-e Zahab i Iran, like ved grensa til Irak, med en intensitet som gjorde at det føltes rystninger i flere land i Midtøsten. Ifølge offisielle tall har 480 mennesker blitt drept og mer enn 6700 innbyggere har blitt skadet i byene i deres tilknyttede provins Kermanshah.

Episenteret for jordskjelvet var nært den østkurdiske byen Sarpol-e Zahab og Halabja på den irakiske siden av grensa og etterlot store ødeleggelser i området. Omkringliggende byer som Kermanshah, Ilam, Javanrud, Shabad, Qasr-e Shirin, Kerand, og Salas-e Babajani har vært utsatt for både død, materielle og økonomiske tap. Noen landsbyer i Kermanshah-provinsen er helt ødelagt, melder kurdisk fjernsyn.

Også sykehuset i Sarpol-e Zahab ble ødelagt av skjelvet. Pasienter og personell på sykehuset er begravet under bygningenes murstein, og det lokale helsevesenets muligheter til å tilby hjelp er derfor sterkt begrenset.

Farhad Tazri, talsperson for myndighetene i Sar-e-Pol-e Zahab, fortalte til et nyhetsbyrå at dødstallene etter jordskjelvet i byen overstiger det som er annonsert i mediene.

Ifølge lokale kurdiske nyheter og vitner har folk i disse områdene kommet ut til gatene i panikk og sovet ute.  I noen områder har telefonkommunikasjonen blitt brutt. Det samme gjelder vann- og strømforsyningen. Iranske myndigheter melder at det blir tre dager offentlig sorg i Kermanshah-provinsen. Skoler i Kermanshah-provinsen og Ilam er stengte.

Seks er bekreftet døde i byen Darbandikhan i Sør-Kurdistan (Irak) og mer enn 50 personer har blitt tatt til sykehuset i Erbil, melder kurdiske myndigheter.

Mann sørger i ruinene.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Øst-Kurdistan rystet av et kraftig jordskjelv – minst 480 døde

  1. Hva annet kan man gjøre enn å be for disse?

    Jakobs brev 5,16: Bekjenn derfor deres synder for hverandre og be for hverandre, for at dere kan bli helbredet. Et rettferdig menneskes bønn har stor kraft og virkning.

Kommentarfeltet er lukket.