Østkurdisk flyktning døde etter å ha satt fyr på seg selv i protest mot FN

Behzad Mahmoudi på sykeseng med alvorlige brannskader. han døde tidligere i dag.

25 år gamle Behzad Mahmoudi døde i dag etter den desperate protestaksjonen mot dårlig behandling av flyktninger i Nord-Irak.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Sannar Arazsadeh

Den østkurdiske asylsøkeren Behzad Mahmoudi som satte fyr på seg selv foran FN-kontor i Arbil i Irak 18. april har mistet livet sitt. 

Behzad Mahmoudi døde i dag, på grunn av de alvorlige brannskader påført etter at han satte fyr på seg selv i den, bekreftet medisinske kilder i den kurdiske regionen i Irak.

Politiets talsperson Hogir Aziz i kurdiske regionen i Irak bekreftet også Mahmoudis død. 

Ifølge Rudaw TV sa Behzad i et snakk med Rudaw at han trengte hjelp fra UNHCR fordi han levde under alvorlige omstendigheter og ikke kunne finne arbeid. 

— De må hjelpe meg, vi har ikke noe arbeid, ingen penger, og vårt eneste håp er FN. FN svarer oss ikke, dette er vår rett sa Mahmoudi.

Østkurdiske flyktninger i Arbil, Nord-Irak.

Kort tid etter at Behzad har satt fyr på seg selv, ble mange Østkurdiske flyktninger rasende og de gikk til FN kontor i Arbil og de har tatt protest. Men kurdiske styrker i Arbil prøvde å stoppe og spre demonstranter vekk fra FN-kontoret. 

De østkurdiske flyktningene sier at de ikke har fått noen rettigheter og de ropte at «Enhver har rett til liv» og at «FN er ansvarlig for det som har skjedd».

Det er mer enn 10 700 flyktninger fra Iran registrert hos FN i Irak, med de aller fleste i Kurdistan-regionen.

FN svarte på hendelsen i en uttalelse torsdag og sa at de var «trist over den tragiske hendelsen» og fulgte nøye med på Mahmoudis tilstand.

Det hevdes også blant de østkurdiske flyktingene at de har bevis på flere kurdere i Irak har betalt penger til FN og de ble sendt til europeiske land med østkurdisk flyktningidentitet.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned