Kapitalismen forutsetter at folk strukturelt tvinges til å ta lønnsarbeid

Foto: Zentralbibliothek Zürich

De som fremmer forslag om borgerlønn for å gjøre kapitalismen mer human glemmer at kapitalismen forutsetter at folk tvinges strukturelt til å ta lønnsarbeid. Slik var det da kapitalismen ble etablert og slik er det nå.

Morten Johansen
Om Morten Johansen (31 artikler)
Morten Johansen er lønnsarbeider.
Oscar Dybedahl
Om Oscar Dybedahl (11 artikler)
Oscar Dybedahl er skribent og filosof, og sitter i styret til Radikal Portal.

I denne podkasten diskuterer vi lønnsarbeid, borgerlønn og såkalt opprinnelig akkumulasjon. Kapittelet Den såkalte opprinnelige akkumalasjon er det 24. i første bind av Kapitalen i den norske utgaven utgitt på Forlaget Oktober. Det er lettlest og kan fint leses uten å at man først har lest resten av Kapitalen.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned