Bombenazister var på treningsleir i Russland og fikk besøk av paramilitære russere i Sverige

Viktor Melin. Foto: Expo

I sommer falt dommen mot de tre bombenazistene i Göteborg tingrett. Nå viser det seg at de har fått militærtrening av den fascistiske russiske organisasjonen ”Den russiske imperiske bevegelsen” og at de paramilitære russerne har vært på sverigebesøk.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Tormod Fjeld Lie

Den 11. november i fjor smalt en bombe ved bokkafeen til svenske syndikalistisk forum. Nesten en måned senere gikk det av en bombe i en søppelkasse ved et flyktningmottak. Heldigvis skjedde begge bombeangrepene uten personskader. Ikke lenge etter ble det funnet en bombe på en campingplass som var omgjort til et flyktningmottak. Bak disse angrepene sto tre svensker, alle med tilknytning til den Svenske Motstandsbevegelsen, som marsjerte i Kristiansand tidligere i sommer.

Nå viser det seg at to av de tre bombenazistene, Viktor Melin (23), også kjent som den pornoavhengige nazisten som kuttet av seg fingeren etter tilbakefall, og Anton Thulin (20), har vært på treningsleir med ”Partizan” utenfor St. Petersburg. Partizan er ifølge Expo den paramilitære grenen til den fascistiske organisasjonen ”Den russiske imperiske bevegelsen”. På denne leiren gjennomgikk de militærtrening i tolv timer daglig hvor de blant annet lærte å skyte med Kalasjnikov og storme rom.

”Partizan” ledes av den russiske krigsveteranen Denis Gariev, som har kjempet på side med de prorussiske separatistene i Ukraina. På denne leiren trener Gariev opp fremmedkrigere til Ukraina, og til en fremtidig sivilisajonskrig mellom Europa og muslimer. Derfor ønsker han alle velkommen til treningsleiren, unntatt nettopp muslimer. I et intervju med Washington Post sa han at leiren ”I det store og hele handler om å lære seg å drepe”.

Gariev har også vært i Sverige for å gjeste Den nordiske motstandsbevegelsens samlinger. Selv hevder han at han var der som turist og for «kulturelt utbytte».

Expo karakteriserer Den russiske imperiske bevegelsen som en høyreekstrem bevegelse som er antisemittiske og vil ha et monarkistisk diktatur. De ønsker å «ta tilbake» områder som en gang har vært russiske. Derfor har de også sendt soldater til krigen i Ukraina.

Tli venstre står de to dømte bombenaziste Anton Thulin og Viktor Melin.

Mellom de harde treningsøktene er det vanlig at rekruttene tar seg tid til å posere med våpen på bilder. Om overnevnte bilde, sa Denis Gariev til Expo at det ”kommer fra en lek på en eng med paintballgevær”.

Tilbake i Sverige fant Säpo en russisk manual hjemme hos Melin. I den var det våpeninformasjon blant annet om kalasjnikov-geværet. I samme perm fant de også håndskrevne notater om våpen, eksplosiver, stridsteknikk og militær førstehjelp. Det er rimelig grunn til mistanke om at denne permen er en sammenfatning av hva Melin lærte på leir i Russland.

Melin antas å være hovedmannen bak bombeangrepene i Göteborg. I rettsaken fikk han den hardeste straffen av de tre: åtte år og seks måneder for to tilfeller av ” allmänfarlig ödeläggelse” og ett for forsøk på det samme. Thulin ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder for medvirkning i ett tilfelle. En tredje bombenazist, Jimmy Jonasson (51), ble dømt til fem års fengsling for medvirkning i to tilfeller.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned