Syriske flyktninger reddet tysk nazileder

Fra et opptog til Stefan Jagsch' nazistparti, NPD.

To syriske flyktninger dro lokallagslederen fra tysk nazistparti ut av den krasjede bilen og ga ham førstehjelp.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Forrige onsdag krasjet Stefan Jagsch, toppkandidat for det nazistiske Nationaldemokratische Partei Deutschlands i Altenstadt, inn i et tre. Han var heldig for ikke lenge etter kjørte en minbuss forbi, to menn hoppet ut, fikk Jagsch vekk fra den krasjede bilen og ga ham førstehjelp. Begge de syriske redningsmennene dro videre da fagpersonell dukket opp på ulykkesstedet og tok over behandlingen.

Jagsch skal ha fått begge beinene knekt i ulykken i tillegg til andre skader.

LES OGSÅ: Nazistenes flukt fra nazismen

Ryktene om at det var to syrere som først ga Jagsch hjelp ble i dag bekreftet av det lokale brannvesenet og politiet. Nazilederen har ifølge Bild lagt ut forvirrede og innvandrerfiendtlige beskjeder på Facebook som at «integrering er folkemord», «båten er full» og «stopp asylfloden».  Forbundskansler Angela Merkel har kalt Jagsch’ parti for antidemokratisk, antisemittisk, xenofobisk.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

18 kommentarer på Syriske flyktninger reddet tysk nazileder

 1. Dette vil jeg kalle en ekte gladsak 😀 Han er nok ikke så redd for folk med en annen hudfarge nå lenger 🙂

  • AvatarRonjar__ // 2016-03-29 kl 00:20 //

   Det at han er motstander av massemigrasjon trenger vel ikke å bety at han er redd for folk med annen hudfarge?

   • Hva er argumentene hans for det da? Vedder 5 kr på at det er fordi «muslimer er farlige» eller noe lignende, så da er han jo redd for folk med en annen hudfarge. Det er jo ingen som helst andre grunner for å være redd for folk fra andre land,eneste forskjellen er jo hudfargen.

    • AvatarRonjar__ // 2016-03-29 kl 16:11 //

     Tror det er ytterst få i dag som er redde for mennesker med annen hudfarge. Men en del iboende fordommer finnes nok hos mange, selv om de ikke vedstår seg det.. Like mye hos antirasister som hos andre, ja kanskje mer der.

     • Ser man på alle som er redde for innvandrere så er det jo tydelig at mange er redde for folk med en annen hudfarge. Hva er det ellers som er grunnen til at de frykter at folk med en annen hudfarge skal komme hit?

     • AvatarComrade Pootie // 2016-03-30 kl 01:31 //

      Jeg håper du er i stand til å se ironien i innlegget ditt. Det oser nemlig av fordommer

     • F.eks?

     • AvatarComrade Pootie // 2016-03-30 kl 04:29 //

      Det var egentlig det mest bekreftende svaret du kunne kommet med.

     • Hehe,morsom du er 🙂

     • AvatarComrade Pootie // 2016-03-30 kl 21:35 //

      Du gjorde det enkelt.

   • Han er forresten motstander av flyktninger også,ikke bare migrasjon…

  • AvatarComrade Pootie // 2016-03-30 kl 01:29 //

   Kanskje du skal roe ned fordommene dine mot folk selv. Du vet, som her i Noirge finnes det ingenting fremmed med en person fra Syria eller misdtøsten for en tysker tysker. Det bor tusenvis av de her fra før og vi har alle levd de siste tiårene med de rundt oss. De som tror folk lider av en mystisk «fremmedfrykt» mot en syrer i Europa i 2016 har en del fordommer å jobbe med.

 2. Avatarlovåundre // 2016-03-23 kl 09:55 //

  Fantastisk! Skikkelig nyhet og gladsak.
  Men ved litt nærmere ettertanke,…jeg pleier forresten heller ikke spørre om skadede personers politiske ståsted før jeg redder dem….

 3. AvatarComrade Pootie // 2016-03-30 kl 01:32 //

  Dette er nok dessverre enda en fabrikert historie.

 4. Avatarheimevernet // 2017-08-03 kl 17:22 //

  Til moderator: Når ting som blir skrevet slettes, så er det sikkert en god grunn til det. Men er det god skikk å la tilsvar og spørsmål bli liggende når det som blir svart og kommentert på blir slettet?

  Halve kommentarfeltet består av kommentarer til ting som ikke er synlig for øvrige debattanter.

  • AvatarJoakim Moellersen // 2017-08-03 kl 17:41 //

   ((Moderering er noe vi føler vi bruker for mye tid på som det er. Når noen har brutt reglene på særs grovt vis eller gjentatte ganger har vist at de ikke klarer å respektere det ganske enkle reglementet blir de utestengt. Da slettes også kommentarer de har lagt igjen på sida den siste tida. Så får det heller være at det ser litt rart ut.))

Kommentarfeltet er lukket.