Her brenner asylmottaket i Hemsedal

Der hatske utspill mot muslimer, innvandrere og flyktninger er teorien, vil noen slutte at voldelige terrorangrep er praksisen.

I natt brant Hemsedal statlige mottak. Ifølge Dagbladet var det kun kjøkkenet og administrasjonsbygget som brant. 162 flyktninger ble evakuert, og heldigvis ble ingen skadet.

Vi vet ennå ikke årsaken til brannen, og vi må håpe at den ikke er påsatt, men derimot skyldes en teknisk feil.

Retorikken rundt flyktningene

Det er likevel grunn til å advare mot det politiske klimaet vi nå beveger oss inn, hvor politikere og ideologer omtaler flyktningene som en «uhåndterlig masse», som vil «utfordre vår samfunnsstruktur» og «destabilisere nasjonen». Her trengs beslutningstagere som viser med saklige og gode argumenter at dagens innvandring både er håndterbar og bærekraftig, som kan roe ned det voksende hysteriet og i tillegg peke ut rasismen, når den viser seg.

Farene med rasisme har satt sine dystre spor i Sverige. Der har har det politiske klimaet ført til at 14 asylmottak og 26 boliger er blitt påtent de siste månedene. I tillegg kommer de bestialske drapene i Trollhättan.

Men også i Norge viste drapene på Utøya oss de grufulle konsekvensene av rasisme. Der hatske utspill mot muslimer, innvandrere og flyktninger er teorien, vil noen slutte at voldelige terrorangrep er praksisen. Også i Norge.

LES OGSÅ om dagens rasisme og hvordan å bekjempe den: Islamofobi og kampen mot rasisme

Kappes om å være tøffest i klypa

Den politiske kulturen som åpner for rasistiske asylmottaksbranner, handler i stor grad om måten flyktningkrisen blir håndtert, der europeiske land driver et svarteperspill for å skyve flyktningene over på hverandre, der politikere kappes om å være tøffest i klypa overfor flyktningene og der politikken i sentrum unnlater å arrestere åpen rasisme.

Rasismen og dens konsekvenser er en trussel mot vårt åpne samfunn og en trussel mot våre demokratiske rettigheter. Det er verdt å minne om at alle mennesker, uansett etnisitet, nasjonalitet, seksuell legning eller religion har samme verdi og samme rett til å bli møtt med respekt, medmenneskelighet og toleranse.

LES OGSÅ om bakgrunnen for Sverigedemokraerna:  Sverigedemokraterna – historien om et rasistparti

 

12231552_10153382478739888_1914305621_n

Video/Bilde: Anonym innsender

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

12 kommentarer på Her brenner asylmottaket i Hemsedal

 1. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen. Skal man argumentere for at «den politiske kulturen» reder grunn for eventuelle påsatte asylbranner så må man akseptere retorikk for at islam reder grunnen for ekstreme Islamister. Og det er vel heller ikke Radikal Portal med på?

  Tvert i mot så bør meningene og nyansene heller få komme fram og brytes mot hverandre. Mer åpenhet, mer demokrati som det noe forslitt heter. Ulovlige ytringer er politiets domene.

  Arnulf Øverland argumentere med svært bred pensel mot kristendommen som den 10. landeplage, og har lenge blitt sett på som et sekulært ideal for det. I dag så kan man jo lure på om Arnulf Øverland ville blitt framstilt som en rasist av enkelte i Radikal Portal?

  • AvatarJoakim Moellersen // 2015-11-11 kl 20:48 //

   I foredraget retter Øverland i all hovedsak fingeren mot kristne autoriteter og institusjoner, kristen praksis og noe også til bibelens tekster. Han tillegger ikke folk meninger i egenskap av å være kristne, påstår ikke at de er følgere av en ideologi, kaller ikke barna deres soldater, gir ikke kristne ansvaret for ting de ikke har noe med å gjøre. Dette er ting de fleste som kaller seg islamkritikere jevnlig gjør i dag. Hadde i stedet gått til angrep på autoriteter og institusjoner kunne jeg godt kalt med islamkritiker jeg også, men slik ting er i dag er det ikke aktuelt.

   • Her later du som om islamkritikere flest ikke skiller mellom islam og muslimer og mellom islamister og sekulære muslimer.

    At det finnes monomane mobbere på sosiale medier er det liten tvil om. Men denne dumskapen går begge veier.

    Når små jenter blir utstyrt med hijab så er det som en markør for å vise annerledeshet. Og da Shabana Reeman var ung så hadde omtrent ingen jenter hijab sier hun. Og ja, nettopp denne kjønnsidentifikasjonen og kjønnsapartheidet som ofte tvinges på små jenter burde være alarmerende for enhver som kaller seg progressiv (men der er vel ikke du). Da det er nettopp den samme regressive tankegangen som tvinger kvinnelige muslimer ut av offentligheten med trusler og sjikane.

    Jeg tviler på at Arnulf Øverland ville ha vært like tafatt i sin kritikk av denne vederstyggeligheten og av islamovenstre.

    • AvatarJoakim Moellersen // 2015-11-12 kl 02:58 //

     Det er ikke noe jeg later som og det er ingen referanse til kommentarfeltet, det er en henvisning til hvordan de fremste stemmene som kaller seg islamkritikere framfører sin såkalte kritikk. De tillegger vanlige muslimer meningene til terrorister ved å ha omtrent samme tolkning av islam som IS. Det er kanskje ikke så rart at disse leser boka på samme måte da de nok har langt mer til felles politisk enn de ønsker å innrømme.

     Jeg har sagt dette til deg tidligere, men du skygger unna hver bidige gang: Hvis du ønsker at venstresida skal bli mer religionskritisk bør du rydde opp i egen leir og jobbe mot den rasismen som kommer under skjul av å være islamkritikk. Den store majoriteten på venstresida kommer aldri til å gå med på å la etniske og religiøse minoriteter bli prügelknabe. Heldigvis. Så lenge de du bruker all din på å forsvare her i kommentarfeltet til Radikal Portal ikke klarer å ta grunnleggende menneskelige hensyn når de påstår å kritisere en religion vil de i realiteten jobbe for dypere kløfter mellom majoritetsbefolkninga og minoritetene, de vil mobilisere store deler av venstresida til å jobbe mot det hatet de selv sprer, de vil gjøre at krefter som under andre omstendigheter ville vært religionskritiske ser seg nødt til å bruke tida si på annet, og sist men ikke minst gjør det at minoritetsbefolkningen føler seg marginalisert og dermed vil isolere seg og praktisere religion og andre skikker på en mer konservativ måte. De jobber på mange måter mot sine uttalte mål og det er du med på, enten du vil det eller ikke, om du innser det eller ikke.

     Heller ikke nå snakker jeg om kommentarfeltene. De speiler for øvrig i stor grad hva elitene lirer av seg, men har en ganske annen uttrykksform i tillegg til at man finner en del tilfeller av folk som neppe har godt av å ha en publiseringsplattform tilgjengelig.

     Hirsi Ali forsøker å gjøre seg selv til en martyr, men sannheten er at hun jobber for europeiske da hun bidrar til å splitte arbeiderklassen. Det bør ikke være overraskende når man vet at hun har representert et parti som står til høyre for den arbeiderfiendtlige regjeringen vi har i Norge i dag.

 2. AvatarGraapus1 // 2015-11-27 kl 23:05 //

  *kremt*
  Det har visst skjedd en utvikling i denne saken nå.
  Mye tyder på at de har tatt den skyldige. En beboer på mottaket.

  • AvatarRoy Arne Moen // 2015-12-11 kl 20:59 //

   Ja disse røverne har lange tradisjoner for å brenne ned sitt eget bosted, det er en rekke slike episoder fra Sverige som jo har en andel migranter som er hinsides all fornuft, noe selv den godt asfalterte statsminister Løfven også etterhvert har skjønt.

  • AvatarHugo Uglebakkvold // 2015-12-16 kl 18:30 //

   De politisk korrekte krigerne må aldri forstyrres med fakta. Det er hat og rasisme.

 3. AvatarSteinar Kjærner-Strømberg // 2015-12-16 kl 18:05 //

  Hvor mange fascistiske nordmenn er anholdt og dømt for terrorbrann? Eller ekstremister i Sverige?
  NADA, NULL eller om man ikke forstår, INGEN.

  Så hvorfor anklage nordmenn og svensker? Skape fiendebilder?

  • AvatarHugo Uglebakkvold // 2015-12-16 kl 18:31 //

   Husk: Kun hvite mennesker er onde. Dvs. unntatt gjengen på Radikal Portal, som overveiende er hvite.

  • Helt klart de vil skape fiendebilder, de vil ha revolusjonen de aldrig fikk.

Kommentarfeltet er lukket.