Her brenner asylmottaket i Hemsedal

Der hatske utspill mot muslimer, innvandrere og flyktninger er teorien, vil noen slutte at voldelige terrorangrep er praksisen.

I natt brant Hemsedal statlige mottak. Ifølge Dagbladet var det kun kjøkkenet og administrasjonsbygget som brant. 162 flyktninger ble evakuert, og heldigvis ble ingen skadet.

Vi vet ennå ikke årsaken til brannen, og vi må håpe at den ikke er påsatt, men derimot skyldes en teknisk feil.

Retorikken rundt flyktningene

Det er likevel grunn til å advare mot det politiske klimaet vi nå beveger oss inn, hvor politikere og ideologer omtaler flyktningene som en «uhåndterlig masse», som vil «utfordre vår samfunnsstruktur» og «destabilisere nasjonen». Her trengs beslutningstagere som viser med saklige og gode argumenter at dagens innvandring både er håndterbar og bærekraftig, som kan roe ned det voksende hysteriet og i tillegg peke ut rasismen, når den viser seg.

Farene med rasisme har satt sine dystre spor i Sverige. Der har har det politiske klimaet ført til at 14 asylmottak og 26 boliger er blitt påtent de siste månedene. I tillegg kommer de bestialske drapene i Trollhättan.

Men også i Norge viste drapene på Utøya oss de grufulle konsekvensene av rasisme. Der hatske utspill mot muslimer, innvandrere og flyktninger er teorien, vil noen slutte at voldelige terrorangrep er praksisen. Også i Norge.

LES OGSÅ om dagens rasisme og hvordan å bekjempe den: Islamofobi og kampen mot rasisme

Kappes om å være tøffest i klypa

Den politiske kulturen som åpner for rasistiske asylmottaksbranner, handler i stor grad om måten flyktningkrisen blir håndtert, der europeiske land driver et svarteperspill for å skyve flyktningene over på hverandre, der politikere kappes om å være tøffest i klypa overfor flyktningene og der politikken i sentrum unnlater å arrestere åpen rasisme.

Rasismen og dens konsekvenser er en trussel mot vårt åpne samfunn og en trussel mot våre demokratiske rettigheter. Det er verdt å minne om at alle mennesker, uansett etnisitet, nasjonalitet, seksuell legning eller religion har samme verdi og samme rett til å bli møtt med respekt, medmenneskelighet og toleranse.

LES OGSÅ om bakgrunnen for Sverigedemokraerna:  Sverigedemokraterna – historien om et rasistparti

 

12231552_10153382478739888_1914305621_n

Video/Bilde: Anonym innsender

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.