Feige, feige Facebook

Foto: Thos Ballantyne

Facebook aksepterer stygg personhets, trusler og seksualisert vold mot kvinner. De bør revidere sine standarder for hva de anser som upassende og krenkende.

Loni Bjerkholt-Pedersen
Om Loni Bjerkholt-Pedersen (31 artikler)
Loni Bjerkholt-Pedersen er bosatt i Larvik. Hun har en bachelorgrad i idrettsvitenskap og er på fritiden skribent og blogger.

I det siste har jeg forsøkt å rapportere inn ulikt upassende innhold til admin i Facebook. Jeg har sett trusler om juling, arrangementer som oppfordrer til seksualisert vold mot kvinner, direkte stygg personhets, deling av antifeministiske bilder og ulike redigerte bilder av kjente personer med usle utsagn, blant annet Barack Obama som peker mot oss og sier «You just went retarded. NEVER GO RETARDED!»

Jeg har meldt alle de følgende tilfellene inn til Facebook. Hvor mange av dem vurderte de som krenkende, alvorlige eller upassende? INGEN!

De har vurdert det slik at det å legge ut bilder av røde, forslåtte kvinnerumper, av direkte trusler om at «jeg skal banke deg» eller at folk skriver «bitch», verken er krenkende eller upassende oppførsel i sosiale medier.

Så hva i all verden er da krenkende og upassende oppførsel; om ikke kvinnehat, mobbing av psykisk utviklingshemmende eller direkte trusler og sjikane, kjære admin?

Facebook bør revidere sine standarder for hva de anser som upassende og krenkende. De bør innta en større rolle som vaktbikkje, spør du meg. Hvem som helst skal ikke kunne ytre hva som helst til enhver tid. Dette er ingen trussel mot ytringsfriheten. Det de driver med nå er en feighet, en passivitet, overfor hets av ulik art. Og det er helt uakseptabelt.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på Feige, feige Facebook

  1. AvatarKerstin Inga // 2015-11-09 kl 21:06 //

    Jeg har rapportert gruppen Anti-Samisk Front. Heller ikke upassende.

  2. AvatarJan Runar Brunsvik // 2015-11-10 kl 11:52 //

    Hva kjennetegner ett antifeministisk bilde, er det bilder som på noe vis viser motstand mot ideologien feminisme? I så fall, hva er galt med det? De fleste ideologier får motbør, skal feminismen ha en særskilt beskyttelse, slik som visse religiøse retninger hvis tilhengere har så lett for å føle seg krenket?

    Jeg synes du bør legge inn link til eksempler på dette, bildet av Obama og de angivelige oppfordringer til «seksualisert vold mot kvinner», slik at vi har noe mer håndfast å forholde oss til.

    Forøvrig må du gjerne delta i konkurransen om den mest lettkrenkte, at du reagerer så sterkt på eksempelet du nevner med ett redigert bilde av Obama gjør nok at du ligger godt an. De fleste menn og såkalte mannsrettsaktivister ville ikke rynket ett øyebryn om det ble laget noe tilsvarende rettet mot dem, de ville enten smile av det eller levere ett tilsvar. Det enkleste for feminister er selvsagt å rope om mer sensur da de ikke trives videre godt i åpen debatt.

Kommentarfeltet er lukket.