Bevæpnet politi holdt vakt ved demo mot bevæpning av politiet

Politiet ankommer demonstrasjonen med Glock i pistolbeltet.

Demonstrasjonen mot generell bevæpning av politiet i Oslo fikk besøk av væpnet politi. Med håndvåpen rundt livene og automatvåpen over nakken.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Magnus Eriksson og Christian Vassdal (Foto)

Klokken 18.00 den 8. januar ble det avholdt en markering mot generell bevæpning av politiet utenfor Stortinget i Oslo. Arrangørene, som til stor del besto av ungdommer i miljøet rundt Blitzhuset, hadde disket opp med gratis veggismat og varm kaffe fra en provisorisk liten disk pyntet med anarkosyndikalistiske flagg og et banner med det påmalte rimet «No Justice! No peace! Disarm the police!». Rundt 150 demonstranter fra Sosialistisk Ungdom, Motmakt, Blitz, Food not Guns og et par fra asylaktivistmiljøet møtte opp på arrangementet. I det minste var det dem som lot seg identifisere på grunn av medbrakte bannere og lignende.

Demonstrantene koste seg og snakket litt sammen, de spiste litt og drakk kaffe mens noen av kidsa smådanset litt til antiautoritære klassikere som Ebba Gröns tolkning av Blå Tågets store hit «Den ena handen vet vad den andra gör» (Staten & Kapitalet) som brøltes ut fra det medbrakte høytaleranlegget. En appellant holdt en tale.

Han snakket om hvordan politiet hadde gått rundt i Oslo i sommer med maskingevær, noe han mente skapte mer og ikke mindre utrygghet. Begrunnelsen til den midlertidlige bevæpningen var en vag trussel om muslimer, bevæpnede med kniver, muligens kom til å gå til terroristisk knivangrep i Oslo. Appellanten sa at i forlengelsen av denne midlertidlige bevæpningen fikk regjeringen på udemokratisk vis lurt inn det som ser ut til å være en mer permanent bevæpning. Han fryktet at dette ville kunne få alvorlige konsekvenser, spesielt for narkomane, ungdom med annen hudfarge og politiske aktivister. Appellen ble avsluttet med:

«Ingen rettferdighet, ingen fred, før våpnene er pakket ned!»

Dessverre ble det bare tid til én appell. Etter den troppet bevæpnede politidamer opp til markeringen. Innsatsleder hevdet overfor Radikal Portal at demonstasjonen verken var varslet til politiet eller Stortinget og at de frammøtte derfor måtte forlate plassen. Vi har imidlertid fått bekreftet fra flere hold at det ikke er korrekt.

Markeringen varte i underkant av en time. Men mange møtte i alle fall opp.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

13 kommentarer på Bevæpnet politi holdt vakt ved demo mot bevæpning av politiet

 1. Politiet bruker ikke Glock… Get your facts straight..

  • Avatargregwerle // 2015-01-10 kl 02:20 //

   Nei for straighte facts er at Heckler@Koch bestakk norsk justisledelse til å kjøpe 7000 av deres pistoler i 2006. Glock gikk til rettssak mot den norske staten pga unfair konkurranseforhold, men tapte i et inhabilt norsk justisvesen. Så facts er ikke alltid så straight…

  • AvatarEirik Andresen Brånen // 2015-01-11 kl 00:47 //

   Er det relevant hvilket merke våpnene til Politiet er?

 2. Sånn er de venstreekstreme yrkesdemonstrantene. Resten av Norges befolkning må beskyttes mot slike.
  Væpnet politi er uproblematisk

 3. AvatarChrBoger // 2015-01-11 kl 00:54 //

  Hva heter dennepistolen da? Så skal det bli retta opp.

 4. Venstreekstreme yrkesdemonstranter kan ingen ta alvorlig.

 5. AvatarMette Lafting // 2015-01-21 kl 03:27 //

  Om man ikke har tillatelse så blir man som regel stoppet.

Kommentarfeltet er lukket.