Medienes favoritt ute – Pete Buttigieg trekker seg

Foto: Leonard Lenz, public domainzz

Pete Buttigieg gir seg etter dårlige resultater i Demokratenes primærvalgkamp. Høyresida i Det demokratiske partiet står igjen med én kandidat mindre.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Natt til i dag norsk tid meldte blei det klart at Pete Buttigieg gir seg i kampen om å representere Demokratene i presidentvalget seinere i år. På tross av drahjelp fra mediene klarte aldri Buttigieg å overbevise velgerne.

Buttigieg blei slått av Bernie Sanders med få stemmer i Iowa og kom på andre bak den demokratiske sosialisten også i New Hampshire. I Nevada gikk Sanders av med storseier med 46,8 prosent av stemmene, mens ordføreren fra South Bend bare fikk 14,3. Den siste delstaten hvor primærvalg har blitt gjennomført for Demokratene, South Carolina, var regna som en test på hvordan Buttigieg ville gjøre det blant svarte velgere. Han har vært ansvarlig for harde politimetoder mot den svarte befolkninga i hjembyen. Den testen strøyk han på med kun 8,2 prosent av stemmen. Barack Obamas visepresident, Joe Biden, gikk av med seieren.

LES OGSÅ: Ingen liker Sanders, sier Clinton — men nå er Bernie den mest populære

Buttigieg har sia han lanserte sitt kandidatur vært en yndling i media. Utallige artikler om hans eliteutdanning, hans norskkunnskaper og hvor flink han er til å spille gitar hjalp ikke. Den 38 år gamle ordføreren blei framstilt som en ung, frisk og samlende kandidat. Han var den første åpent homofile til å lansere et større kandidatur til et presidentvalg i USA.

Politikken hans gikk i stor grad ut å kritisere Bernie Sanders for å ha urealistiske forslag. han var motstander av et universelt helsetilbud (medicare for all), mot gratis høyere utdanning og da det kom fram at han hadde hatt samla milliardærer i en vingrotte dekorert med 1.500 krystaller for å overbevise dem om å gi ham penger til valgkampen fikk hans rykte som samlende en alvorlig støkk.

Buttigieg trekker sitt kandidatur dagen etter at milliardæren Tom Steyer gikk ut av Demokratenes presidentvalgkamp.

Kandidatene som står igjen for Demokratene er Bernie Sanders om er i ledelsen, Joe Biden, Elizabeth Warren, Amy Klobouchar, milliardær og tidligere Republikaner, Michael Bloomberg, og Tulsi Gabbard.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned