Ingen liker Sanders, sier Clinton – men nå er Bernie den mest populære

Foto: Gage Skidmore og Michael Vadon under lisens (CC BY-SA 2.0)

Bernie Sanders leder på meningsmåling for Demokratenes presidentkandidater. En annen måling viser at han ville slått Trump med mer enn noen andre i et presidentvalg.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Da Bernie Sanders stilte til valg for å bli Demokratenes presidentkandidat foran valget i 2016 var det få som ga ham en sjanse. Den sjølerklærte sosialistiske senatoren fra Vermont overrasket de fleste da han ga Hillary Clinton kamp til døra. Clinton vant nominasjonskampen mot Sanders, men tapte det følgende presidentvalget til Donald Trump.

LES OGSÅ: Epostlekkasjer viser at Det demokratiske partiet motarbeidet Bernie Sanders

Nå stiller Bernie Sanders på ny og på tross av lite oppmerksomhet i mediene, hvorav det meste er negativt, og mye kritikk både fra kommentatorer og partielitene i Det demokratiske partiet, seiler han opp som en av favorittene.

I en dokumentar som snart skal vises går Hillary Clinton hardt ut mot Bernie Sanders. «Ingen liker ham», sier hun i dokumentaren. Clinton, som har levd hele livet sitt i politikken, beskylder Sanders for å være en karrierepolitiker og hevder det «bare er pølsesvev» at han skal representere amerikanske arbeidere.

— På en god dag så liker kona mi meg, så la oss bare ha det klart, sier Sanders i en kommentar til den tidligere utenriksministerens utfall mot ham.

LES OGSÅ: Bernie Sanders sin klassekamp — ein sosialise for fattige amerikanarar

Clinton sjøl har kommentert saken fra sin Twitter-konto: «Jeg trodde alle ville ha mine usminkede og autentiske synspunkter. Men for å være seriøs, førsteprioriteten for vårt land og verden er å pensjonere Trump, og, slik jeg alltid har, vil jeg gjøre hva jeg kan for å støtte vår kandidat.»

Nå tyder stadig mer på at Bernie Sanders blir Demokratenes kandidat. Han har i flere år vært USAs mest populære politiker på meningsmålinger og sjøl om han har ligget i toppsjiktet var det ikke før tidligere denne måneden at de store mediene fikk øynene opp for Sanders har en mulighet med titler som «Sanders kan faktisk vinne».

Dette forsterkes nå etter at en nylig måling gjort av CNN viser at 27 prosent av Demokrater eller folk som lener seg mot Demokratene støtter Sanders. Joe Biden er nummer to med 24 prosent og Elizabeth Warren kommer som neste på lista med 14 prosent.

Ikke nok med det, en annen måling viser at i en eventuell presidentvalgkamp mot Trump er det Bernie Sanders som ville gjort det best. 52 prosent ville stemt Sanders mot 43 for Trump. Det er bedre enn 50 for Biden og 43 for den sittende presidenten.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Ingen liker Sanders, sier Clinton – men nå er Bernie den mest populære

 1. AvatarSven Froyn // 2020-01-27 kl 22:59 //

  Tror dette toget har gått.
  Sanders ville muligens ha slått Trump i 2016, men har små sjanser i 2020. Et blikk på den amerikanske økonomien forklarer hvorfor.
  Nøkkeltall viser arbeidsledighet på rundt 3,5%, økonomisk vekst på rundt 2,3% i 2019. Samt vekst i reallønna de siste årene.
  Men man skal aldri si aldri.
  Vektlegger velgerne ideologi mer enn penger så er det muligheter.

Kommentarfeltet er lukket.