Amerikansk konservativ stjerne stormer ut av BBC-intervju

Ben Shapiro på BBC.

Fakta bryr seg ikke om dine følelser, sier Ben Shapiro, men følelsene tok overhånd i et intervju på BBC.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Olav Fosse

Ben Shapiro, tidligere Breitbart-skribent, har vært en av de mest framtredende stemmene på den amerikanske høyresiden i en årrekke. Shapiro raskt ute med å erklære establissimentet i USA dødt, etter at Donald J. Trump vant presidentvalget over Hillary Clinton. Han har i senere tid gått imot president Trump, men hans ståsteder beskrives som “ekstremt konservative”.

Under et intervju med BBC forrige uke tar det ikke mange spørsmål før Shapiro går til motangrep på journalist Andrew Neil. (Hele intervjuet ligger nederst i saken.)

— Er du en objektiv journalist eller er du en meningsorientert journalist? spør Shapiro.

— Jeg er en journalist som stiller spørsmål, svarer Neil.

— Du later som om du er en objektiv journalist. BBC later som de er et uavhengig medium. Det er åpenbart at det ikke er det, og har aldri vært det. — Hvorfor sier du ikke bare at du lener til venstre? Det er et seriøst spørsmål.

Neil begynner å le. — Mr.Shapiro hvis du bare visste hvor tåpelig det utsagnet er ville du ikke ha sagt det.

Resten av intervjuet går ikke noe særlig bedre. Shapiro blir spurt om han ville stemt på Trump, om hans støtte til delstatens Georgias nye abortlover som ville gjort det ulovlig for kvinner å dra til en annen stat for å utføre en abort, til og med fengselsstraff på opptil 30 år for kvinner som opplever en spontanabort, og hvordan Shapiro med sine politiske posisjoner er en del av den polariserte amerikanske debatten.

Neil viser til en tweet hvor Shapiro forsvarer de ulovlige israelske bosettingene på palestinsk territorium ved å påstå at «arabere liker å bombe dritt og leve i åpen kloakk».


Skjermdump fra Twitter 12.05.2019

BBC-journalisten fortsetter ved å peke på et sitat fra Shapiros nye bok hvor det problematiseres at amerikanere er så sinte på hverandre akkurat nå.

— Men er ikke du en del av det sinnet? For eksempel beskriver du president Obamas ‘State of The Union Address’ i 2012 som “fascistisk mentalitet”.

— Helt ærlig, dette er en enorm bortkasting av tid. Hvis hele intervjuet er designet for at du skal rope ting jeg har sagt før til meg. Du snakker om å undergrave den offentlige diskursen. For meg virker det som om du tar ting jeg har sagt ut av kontekst for å tjene penger, fordi jeg er populær og ingen har hørt om deg.

— Det er ikke mye penger å tjene her på BBC, dessverre, Mr. Shapiro.

— Hvis du vil kritisere meg, kan du gjøre det. Jeg bryr meg ikke om hva du tror om meg. Jeg vet ikke hvem du er en gang.

Ben Shapiro nekter deretter å svare på flere spørsmål fra journalisten.

— Takk for tiden at du tok deg tid til å bli med, og for å vise at hat ikke er en del av amerikansk politisk diskurs, Mr. Shapiro, adjø.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned