15-åring drept i Gaza av israelsk snikskytter

Saif al-Din Imad Nasir Abu Zaid ble skutt i hodet og drept av en israelsk snikskytter. Foto: privat

Saif al-Din Imad Nasir Abu Zaid blei skutt i hodet av en israelsk snikskytter som avfyrte skuddet fra Israel og inn i Gaza.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Den 15 år gamle palestinske gutten Saif al-Din Imad Nasir Abu Zaid døde i går etter skader han fikk på onsdag. Han blei da skutt i hodet av en israelsk snikskytter som skjøt inn på Gazastripen og palestinsk territorium. Det melder Electronic Intifada basert på en rekke arabiskspråklige kilder, inkludert palestinske helsemyndigheter.

Zaid deltok kvelds- og nattprotester som en del av den store tilbakevendingsmarsjen som har vart i like over et år. Hver fredag har innbyggere i Gaza protestert mot Israels ulovlige blokade av nesten to millioner innbyggerne som bor innestengt og beleira på 365 kvadratkilometer. Oslo kommune har til sammenligning drøyt 670.000 innbyggere på 454 kvadratkilometer. Seks andre ungdommer skal ha blitt skadet som følge av beskytningen fra Israel. Demonstrantene har også krevd at de palestinske flyktningene skal få vende tilbake til områdene de har blitt fordrevet fra som ligger i Israel. 1,4 millioner av Gazas innbyggere regnes som flyktninger.

LES OGSÅ: FN-rapport: 189 palestinere i fredelige protester drept av Israel — Jeremy Corbyn vil svare med våpenembargo

Nylig kom FN med en rapport om den israelske beskytningen av palestinske demonstranter i forbindelse med den store tilbakevendingsmarsjen. De foreløpige resultatene viser at 189 mennesker har blitt drept på et år i det forfatterne kaller fredelige demonstrasjoner. Det inkluderer målretta angrep på og drap av funksjonshemma, journalister, barn og helsepersonell.

Det har ikke lyktes Radikal Portal å finne uttalelser om drapet fra israelsk militære eller myndigheter.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned