Trumps handelsminister skjønner ikke at statsansatte uten lønn går til suppekjøkken – ber dem ta forbrukslån

Handelsminister Wilbur Ross på Donald Trumps kontor. Foto: Department of Commerce

I over en måned har 800.000 statsansatte i USA gått uten lønn fordi Donald Trump ikke får flertall for muren mot Mexico. Handelsminister og milliardær ber dem ta opp forbrukslån.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Like før jul trakk president Donald Trump lønnsutbetalingene til 800.000 statlige ansatte. Grunnen var at flertallet i Kongressen ikke gikk med på at USAs skattebetalere skulle finansiere muren mot Mexico, som Trump under valgkampen lovte at Mexico skulle betale for.

Når lønnsutbetalinga som kommer en eller to ganger i måneden ikke har fylt kontoen har svært mange av de statsansatte umiddelbart havna i et økonomisk uføre. Mange har begynt å gå til sentre for hjemløse for å få mat til seg sjøl og familien, mens andre ikke kan betjene huslån eller husleie og står i fare for å bli kasta på gata. De statsansatte jobber fremdeles, men får ikke lønn for arbeidet før det er funnet en politisk løsning i Kongressen.

LES OGSÅ: Professor om Trumps 12.200 milliarders skattegave til de rike: — Krigen mot de fattige er forbausende

Om ikke den politiske løsninga er på plass har i det minste handelsminister og milliardær Wilbur Ross et forslag for hvordan de som går til suppekjøkken skal klare seg bedre.

— Bankene og utlånerne burde gjøre kreditt tilgjengelig til dem. Når du tenker over dette i grunnen statsgaranterte lån fordi myndighetene har forplikta seg til å betale disse folka når hele denne greia roer seg ned.

— Her minister, det rapporteres om at noen statsansatte går til herberger for hjemløse… for å få mat, sier journalisten til TV-kanalen CNBC.

— Vel jeg vet de gjør det, men jeg skjønner ikke helt hvorfor, svarer Ross før han gjentar at de burde få lån av bankene sine.

LES OGSÅ: Velferdsprofitør og skattesnyter mener fattige har dårligere gener enn rike

Handelsministeren går så over til å si at situasjonen egentlig ikke er så alvorlig med tanke på at lønnsutbetalingene til de statsansatte utgjør en relativt liten del av økonomien.

— Du snakker om 800.000 arbeidere. Og vel, jeg synes på synd på individene som har det hardt. 800.000 arbeidere, hvis de aldri fikk betalt — hvilket ikke er tilfelle, de vil få det omsider — men hvis de aldri fikk det, snakker vi om én tredjedels prosent av vårt BNP, så det er ikke sånn at det er et gigantisk tall i det hele og det store.

Forfatter og politisk aktivist Barbara Ehrenreich har foreslått at arbeiderne som nå ikke får betalt går ut i streik. Hun mener det ulønna arbeidet kan være grunnlovsstridig.

Se CNBCs intervju og video under.

Commerce Secretary Wilbur Ross says unpaid federal workers should take out loans from CNBC.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

3 kommentarer på Trumps handelsminister skjønner ikke at statsansatte uten lønn går til suppekjøkken – ber dem ta forbrukslån

 1. Helt feil å gi Trump skylden for denne situasjonen, det er jo demokratene som saboterer for Trump her, og det har jo demokratene selv tilstått.
  Trump har jo en plan B han kan benytte for å få finansiert grensegjerdet, og vi får jo bare se nå hvordan det går.

 2. AvatarEspenis Inauns // 2019-01-25 kl 21:23 //

  Wilbur Ross er Rothchild’s boy så der sier litt om hvordan de tenker.
  Som i; Ikke på deg.

 3. AvatarJessica Rodriguez // 2019-02-24 kl 02:05 //

  God dag. Har du behov for et lån, med bare en rente på 3%? Vennligst kontakt oss på Oullinfinance@gmail.com for mer info

Kommentarfeltet er lukket.