Henger andre ut som landssvikere – men Tybring-Gjedde spiller offerrollen når han selv får kritikk

Christian Tybring-Gjedde fra FrP. Foto: FrPMedia

Christian Tybring-Gjedde tar til orde for sensur og straff etter at Black Box teater kritiserte ham. Selv har han skapt et hatsk og farlig samfunnsklima i en årrekke.

Marius von der Fehr
Om Marius von der Fehr (2 artikler)
Marius von der Fehr er kunstner og skribent. Han organiserer arrangementserien New Frontiers og er en av pådriverne i tankesmien TeaterTanken. Han skriver også for Le Monde diplomatique Norge.

Christian Tybring-Gjedde kan bare knipse med fingeren, så strømmer det hat og trusler ut mot innvandrere, muslimer, Arbeiderpartiet og alle andre meningsmotstandere, som denne særdeles uansvarlige stortingsrepresentanten velger å fokusere sin vrede på. Men når vi kunstnere velger å kritisere ham, da er han selvfølgelig offeret, og han ønsker sensur og straff.

Tybring-Gjedde/Human Rights Service-samarbeidet er en skam for Norge. De skaper et hatsk og farlig samfunnsklima. Dette går særlige utover kvinner med muslimsk bakgrunn. De kan ikke føle seg trygge. At vår Sara Baban nå blir truet er direkte relatert til hvordan Tybring-Gjedde hang henne ut som landssviker på Facebook. Kanskje Tybring-Gjedde burde lært noe etter å ha hengt AP ut som landssvikere i 2010?

Christian Tybring-Gjedde i Dagsavisen.

LES OGSÅ: Faktisk helt på bærtur: Selvfølgelig er ikke FrP-politikere mest utsatt for hets

Men nei, han har selvfølgelig ikke lært noe. Og han er åpenbart ikke ferdig med sine Eurabia-konspirasjonsteorier. Han lærte tydeligvis bare at han kunne komme unna med å spre hat mot folkegrupper og meningsmotstandere på denne måten, og at avisene bare ville fortsette å gi ham en plattform for å spre hat, fordi det gir fete overskrifter.

Om det er noen alvorlig trussel mot det norske demokratiet nå, så er det at maktpersoner som ham turer fram som de vil for å hisse opp gemyttene og skape frykt og kvalm.

Vi kunne vært krassere i vår kritikk av denne autoritære og hatefulle propagandisten. Jeg gjentar teatersjef Erik Ulfsbys kritikk: «Jeg har aldri vært borti noe som ligner, og kjenner heller ikke til at andre institusjoner har vært utsatt for denne type trusler. Under krigen var sensur av kunsten en del av nazi-regimets metode. Siden har det vært bred enighet om, og forståelse for, at kunsten må være fri.»

Teksten ble først publisert på facebook av Marius von der Fehr som en kommentar til Christian Tybring-Gjeddes utspill i Dagsavisen hvor han vil frata Black Box teater offentlig støtte på bakgrunn av kritikken flere FrP-politikere får i stykket Ways of Seeing.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.