I 2014 ville han skyte NRK-journalist, i dag er han leder i Oslo Frp

Foto: Frp Media

Mazyar Keshvari mener drapstrusselen var "ment som humor". Ikke den første Frp-politikeren som har blitt forfremmet etter sjokkerende uttalelser. 

Nyhet
Om Nyhet (717 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

I august 2014 steppet Mazyar Keshvari inn for daværende justisminister, Anders Anundsen, i en debatt om ekstremisme på NRK.  Arbeiderpartiets Hadia Tajik beskylder Fremskrittspartiet for å bidra til grumsete holdninger ved å fremme en rekke intolerante budskap. Innvandringspolitisk talsmann Keshvari reagerer voldsomt og ufint, mener mange, mot både Tajik og NRKs programleder Ingunn Solheim.

LES OGSÅ: Frp-politiker vil ha paramilitær styrke i Norge — og vi burde ikke være overrasket

Drapstruslene
Seks uker seinere møter Keshvari på den samme Solheim på utestedet Lorry. Dagbladet snakket med folk som var til stede som kunne fortelle at Frp-representanten gjentatte ganger fortalte at han hater Solheim, at han drømmer om å drepe henne og at han skal skyte henne. NRKs magasin- og debattredaktør, Kyrre Nakkim, bekrefter truslene, men sier de har valgt å ikke gå videre med saken og har invitert Keshvari til debatt flere ganger etter episoden. Vitnene beskriver Keshvaris bemerkninger som grove trusler.

— Det kom noen slengbemerkninger klokka to på natta på en pub, og det var ment som humor. Det var ikke i nærheten så skarpt som det som gjengis her. Jeg har beklaget overfor henne, og vi har lagt det bak oss, sier Keshvari til Dagbladet.

Etter opptrinnet og Dagbladets avsløring kom det ingen offentlige reaksjoner fra Fremskrittspartiet. Nå har i stedet Keshvari blitt belønnet med stillingen som leder av Oslo Frp.

LES OGSÅ: Ville kaste ut og stenge grensene for romfolk — holdt tale på holocaustdagen

Korstog og motstand mot raseblanding
Også tidligere har tillitsvalgte Frp-politikere kommet med sjokkerende uttalelser uten reaksjoner fra partiet eller at de til og med seinere blitt forfremmet.

— Forskjellige raser, religioner og kulturer må ikke blandes hvis vi skal ha et harmonisk samfunn i Norge, fortalte nåvværende fiskeriminister Per Sandberg TV2s seere i 2003.

— Mitt korstog handler om å stå opp for våre verdier. Jeg mener det er på høy tid at Europa står opp i mot den folkeinnvandringen vi ser i vår tid. Det er mitt korstog, var forklaringen nåværende justisminister Per Willy Amundsen ga på en Facebook-status hvor han skreiv at han «frykter for at et nytt korstog blir nødvendig».

LES OGSÅ om Per Sandberg: 50 nyanser av grums

Massedeportasjoner og paramilitære styrker
Nåværende finansminister, Siv Jensen, ville stenge grensene for utenlandske romfolk og massedeportere dem i 2013. Hun var partileder når uttalelsene falt.

Anders Anundsen brant Tønsberg Blad, tok bilde av det og oppfordret alle til å boikotte avisa. Seinere blei han justisminister i Norge.

Mens Per Sandberg var nestleder krevde han at SAS skulle trekke et blad fordi det blei trukket linjer mellom Fremskrittspartiet og andre partier i på ytre høyre fløy som Nasjonal Samling og Sverigedemokraterna. Da fikk han hjelp av tidligere partileder Carl I. Hagen som truet med at artikkelen kunne få økonomiske konsekvenser for SAS. Carl I Hagen vant like før jul kampen om fjerdeplassen på stortingslista til Oslo Frp.

Frp-politiker Kent Andersen tok i januar til orde for at det burde opprettes en paramilitær styrke i Norge som skal settes inn mot venstresida og innvandrere.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.