I 2014 ville han skyte NRK-journalist, i dag er han leder i Oslo Frp

Foto: Frp Media

Mazyar Keshvari mener drapstrusselen var "ment som humor". Ikke den første Frp-politikeren som har blitt forfremmet etter sjokkerende uttalelser. 

Nyhet
Om Nyhet (775 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

I august 2014 steppet Mazyar Keshvari inn for daværende justisminister, Anders Anundsen, i en debatt om ekstremisme på NRK.  Arbeiderpartiets Hadia Tajik beskylder Fremskrittspartiet for å bidra til grumsete holdninger ved å fremme en rekke intolerante budskap. Innvandringspolitisk talsmann Keshvari reagerer voldsomt og ufint, mener mange, mot både Tajik og NRKs programleder Ingunn Solheim.

LES OGSÅ: Frp-politiker vil ha paramilitær styrke i Norge — og vi burde ikke være overrasket

Drapstruslene
Seks uker seinere møter Keshvari på den samme Solheim på utestedet Lorry. Dagbladet snakket med folk som var til stede som kunne fortelle at Frp-representanten gjentatte ganger fortalte at han hater Solheim, at han drømmer om å drepe henne og at han skal skyte henne. NRKs magasin- og debattredaktør, Kyrre Nakkim, bekrefter truslene, men sier de har valgt å ikke gå videre med saken og har invitert Keshvari til debatt flere ganger etter episoden. Vitnene beskriver Keshvaris bemerkninger som grove trusler.

— Det kom noen slengbemerkninger klokka to på natta på en pub, og det var ment som humor. Det var ikke i nærheten så skarpt som det som gjengis her. Jeg har beklaget overfor henne, og vi har lagt det bak oss, sier Keshvari til Dagbladet.

Etter opptrinnet og Dagbladets avsløring kom det ingen offentlige reaksjoner fra Fremskrittspartiet. Nå har i stedet Keshvari blitt belønnet med stillingen som leder av Oslo Frp.

LES OGSÅ: Ville kaste ut og stenge grensene for romfolk — holdt tale på holocaustdagen

Korstog og motstand mot raseblanding
Også tidligere har tillitsvalgte Frp-politikere kommet med sjokkerende uttalelser uten reaksjoner fra partiet eller at de til og med seinere blitt forfremmet.

— Forskjellige raser, religioner og kulturer må ikke blandes hvis vi skal ha et harmonisk samfunn i Norge, fortalte nåvværende fiskeriminister Per Sandberg TV2s seere i 2003.

— Mitt korstog handler om å stå opp for våre verdier. Jeg mener det er på høy tid at Europa står opp i mot den folkeinnvandringen vi ser i vår tid. Det er mitt korstog, var forklaringen nåværende justisminister Per Willy Amundsen ga på en Facebook-status hvor han skreiv at han «frykter for at et nytt korstog blir nødvendig».

LES OGSÅ om Per Sandberg: 50 nyanser av grums

Massedeportasjoner og paramilitære styrker
Nåværende finansminister, Siv Jensen, ville stenge grensene for utenlandske romfolk og massedeportere dem i 2013. Hun var partileder når uttalelsene falt.

Anders Anundsen brant Tønsberg Blad, tok bilde av det og oppfordret alle til å boikotte avisa. Seinere blei han justisminister i Norge.

Mens Per Sandberg var nestleder krevde han at SAS skulle trekke et blad fordi det blei trukket linjer mellom Fremskrittspartiet og andre partier i på ytre høyre fløy som Nasjonal Samling og Sverigedemokraterna. Da fikk han hjelp av tidligere partileder Carl I. Hagen som truet med at artikkelen kunne få økonomiske konsekvenser for SAS. Carl I Hagen vant like før jul kampen om fjerdeplassen på stortingslista til Oslo Frp.

Frp-politiker Kent Andersen tok i januar til orde for at det burde opprettes en paramilitær styrke i Norge som skal settes inn mot venstresida og innvandrere.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

7 kommentarer på I 2014 ville han skyte NRK-journalist, i dag er han leder i Oslo Frp

 1. Kunne vært interessant å høre hva forfatter synes om all trakasseringen FrP-politikere har måttet tåle opp gjennom tidene.

  Noen eksempler:

  – Karpe Diem har oppfordret til drap på FpU-ere
  http://www.nettavisen.no/nyheter/3448027.html

  – Karpe Diem rapper om oralsex med Mette Hanekamhaug
  http://www.dagbladet.no/2012/07/27/kultur/karpe_diem/chirag_patel/magdi_omar/mette_hanekamhaug/22711092/

  – For tredve år siden kastet folk egg på oss for vår innvandringspolitikk
  http://www.dagbladet.no/2015/11/19/nyheter/innenriks/politikk/samfunn/regjeringen/42035313/

  Solveig Horne om kakekastingen: Jeg var redd
  https://www.nrk.no/norge/solveig-horne-om-kakekastingen_-jeg-var-redd-1.13031424

  Er det ikke et tap for demokratiet når man forsøker å skremme folk til taushet på grunn av at man er uenig i deres standpunkter?

  • AvatarJoakim Moellersen // 2017-02-12 kl 17:14 //

   Rappere rapper om sex. Er du sjokkert? Vil du ha dem sensurert?

   Frp sprer løgner om at muslimer er kommet til Norge for å ta over landet samtidig som han huser nazister i partiet. det er verdt å minne på at nazistene på den tiden sto bak en rekke terrorangrep og drap i Norge. Jeg føler ikke at de har klagerett for å bli kastet noen egg på.

   Kakekasting på politikere. Tåler de ikke såpass bør de finne seg en annen jobb. Torbjørn Jagland, som jeg ikke har noe sårlig til overs for, tok det med et smil. Solveig Horne sørga for at kakekasteren blei bura inne.

   Den teksten til Karpe Diem synes jeg ikke noe særlig om, men et parti som setter en som har drapstruet en journalist som leder for Oslo-laget sitt har selv sagt at langt verre ting enn den teksten er greit så de har ingen andre enn seg selv å takke.

   Det bør nevnes at det ofte kommer en del dritt med å være en offentlig person, dessverre. At også Frpere har fått sitt er derfor ikke overraskende. Jeg vil imidlertid anslå at de får mindre enn gjennomsnittet, sannsynligvis fordi folk som synes vold mot meningsmotstandere er greit for det meste stemmer Frp. Det er jo ikke så rart når de har folk i regjering med voldsdom, en annen som vil ha et nytt korstog, en tredje som vil ha tvangsdeportering på etnisk grunnlag og så videre. Det er egentlig rart at de ikke har fått mer.

   • AvatarCartmenez // 2017-02-13 kl 01:40 //

    «Kakekasting på politikere. Tåler de ikke såpass bør de finne seg en annen jobb. Torbjørn Jagland, som jeg ikke har noe sårlig til overs for, tok det med et smil. Solveig Horne sørga for at kakekasteren blei bura inne.»

    Nå kan vel ikke en politiker sørge for at noen blir bura inne for det er en sammenblanding av roller.. de er da ikke en dømmende makt.

    Da må man jo si at Kristin Halvorsen fikk sin kake angriper dømt først i vel 2004…

    Når det er sagt skulle selvsagt Keshvaris trusler ha blitt anmeldt politiet dels fordi man bør få 100% klarhet i saken, hva ble sagt og i hvilken setting. Det er selvsagt ikke ok at politikere truer reportere. Det er heller ikke ok at folk kaster kake i trynet på politikere…

    • AvatarJoakim Moellersen // 2017-02-13 kl 12:50 //

     Dessverre er nok ikke statsmaktene så uavhengige som det vi lærer på skolen. At ministre kan legge føringer på hvem og hva som rettforfølges bør være åpenbart.

     Halvorsens kakekaster slapp fengsel, men det var ikke hennes fortjeneste.

   • Kaker kan inneholde meget farlige stoff hvis noen finner på det.
    Det vil jeg ikke gå mer inn på.

 2. Jeg visste ikke hvem Ingunn Solheim er eller hva hun holder på med før nå.
  Hvorfor skal jeg bry meg med det?
  Men jeg tipper og tror at Farm1 er på en annen kanal enn NRK.
  Skal ikke sjekke.
  Jeg vil lese nyheter og fakta i stedet.
  Og jeg vil lytte til musikk på YTube i stedet.
  Mye fint der.
  Lett å holde seg helt borte fra vandalismen og tekno og rappebøllene der.
  Det er til og med undervisning og noter og tekster som stimulerer til egenaktivitet.
  Og det er til og med litt seriøs språkundervisning på YTube.
  Når hadde NRK sist en oppdatering av Walter and Connie?
  Jeg tipper aldri.

Kommentarfeltet er lukket.