Øst-Kurdistan rystet av jordskjelv igjen

Bilde etter fjorårets jordskjelv i Øst-Kurdistan. Foto publisert med tillatelse fra Kurdpa.

Nærmere 800 mennesker er meldt skadet etter jordskjelvet som rammet den iranske delen av Kurdistan seint søndag.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Sannar Arazadeh

Et kraftig jordskjelv med styrke 6.4 rystet den østkurdiske provinsen Kermanshah søndag kveld den 25. november klokken 20:00.

Ifølge de østkurdiske nyhetsbyråene Rudaw og Kurdpa har mer enn 780 mennesker skadet seg i jordskjelvet, men det ble ikke opplyst om hvor mange som har mistet livet sitt. Heller ikke offisielle iranske kilder har ikke publisert noe om dødsfall.

Episenteret til skjelvet var 18 kilometer fra byen Sar-e-Pol-e Zahab og like langt fra Qasr-e Shirin i Kermanshah-provinsen.

I denne forbindelse sa lederen til forskningssentret for veier, boliger og byutvikling, Dr. Mohammad Shakrkhizadeh i et intervju med nyhetsbyrået ISNA at selv om jordskjelvet i dybden var relativt lav, følte mange jordskjelvet rundt Kermanshah.

Jordskjelvrammede i øst-Kurdistan. Bilder fra sosiale medier.

Han annonserte at 90 landsbyer med 15.000 innbyggere ble rammet og sa også at fra i går kveld til i dag tidlig har det kommet mer enn 150 etterskjelv og over 50 av etterskjelvene var over 2 og en halv i styrke.

LES OGSÅ om fjorårets skjelv som krevde hundrevis av menneskeliv

For et år siden rystet jordskjelvet på samme tid i samme det området. Da omkom over 400 mennesker, 700 mennesker ble skadet seg og enda flere fikk husene sine ødelagt.

Det iranske regimet har nektet å hjelpe dem og de bor fremdeles i telt i det kalde været. Hjelpen har de mottatt av enkeltpersoner og organisasjoner i lokalt og i Øst-Kurdistan. Til tross for den miserable situasjonen har det iranske regimet ødelagt for de som ønsket å gi dem hjelp og støtte.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned