Norge kan ikke hjelpe alle, men Norge kan hjelpe to år gamle Bahez

Foto: Siri Bråtveit

Bahez venter denne uka på sin 11. operasjon etter at han ble brannskadd i den delvis norskfinansierte mottaksleiren Moria. At en liten baby kan overleve de skadene han har, er helt utrolig. Et mirakel. Da det ble spurt om denne familien kunne komme til Norge, fikk vi et klart nei.

Thea Andersen Grindalen
Om Thea Andersen Grindalen (2 artikler)
Thea Andersen Grindalen er 21 år, bor for øyeblikket på et barnesykehus i Athen og jobber til vanlig i bokbutikk. Tar påbygg på nettet og snakker gebrokkent arabisk.

På Lesvos i oktober møtte jeg Nabaz. Vi ble fort gode venner. I slutten av november ringte han meg. Teltet familien hans bodde i eksploderte. En gasstank som var dårlig, eksploderte. Sammen med kona Bayan og sønnen Bahez blir de frakta til Athen for å få den livsnødvendige behandlingen de trenger. De må forlate den døde sønnen sin på Mytilini, Lesvos, alene. Sønnen som for bare en dag siden levde. Det var siste gangen mamma og pappa så sønnen sin. Bahez kommer aldri til å se han kjære storebror igjen.

Bayan blir frakta til et sykehus i Kifisia i Athen, Bahez til et barnesykehus i Goudi. Det er 30 minutter med bil mellom mor og sønn sitt sykehus.

En uke etter eksplosjonen bestilte jeg billett til Athen, og siden har jeg vært på sykehuset og bistått min kjære venn Nabaz og familien hans.

LES OGSÅ: Om freden er høylytt har Europa bruk for mange flere hylekor

Bayan (24) gråter i timevis over den døde sønnen sin
Bayan har hatt en utrolig smertefull tid. Hun har ligget en lang periode på respirator, som har gjort at hun i over en måned har ligget rett på brannskadene sine på ryggen. De nettene jeg sover på sykehuset med Bayan, griner hun i timevis før hun til slutt er så sliten at hun sovner. Smerten hennes over å miste sin skjønne gutt Barez er sterk.

Bahez venter nå denne uka på sin 11. operasjon. At en liten baby kan overleve de skadene han har, er helt utrolig. Et mirakel.

Barez (5) bodde i en delvis norskfinansiert leir. Han finnes ikke lengre
Nabaz, som har vært ved sykehussenga til kona og sønnen hvert minutt siden slutten av november, har vondt. Den nydelige gutten hans finnes ikke lengre. Hver dag som går, føles han lengre vekk. Sønnen som bodde i en delvis norsk-finansiert leir på Lesvos, finnes ikke lengre. Han ble aldri 6 år. Han døde seks dager før bursdagen sin. Han kommer aldri til å bli voksen.

Da det ble spurt om denne familien kunne komme til Norge, fikk vi et klart nei fra Norge.

LES OGSÅ: Tredje person funnet død på seks dager i norskfinansiert flyktningleir

Thea Andersen ved sykesenga til Bahez.

Fordi han er fra Irak, vil ikke Norge hjelpe den hardt skadde 2-åringen
Fordi Bahez er fra Irak, vil ikke landet mitt, landet vårt, hjelpe denne hardt skadde 2-åringen. Han og familiens eneste mulighet er å søke asyl i Hellas. Landet som Barez døde i. Landet med flere titalls tusen mennesker i leirer. Landet som sliter med å hjelpe sine egne.

Norge kan ikke hjelpe alle, men Norge kan hjelpe Bahez. Norge kan gi Bahez den nødvendige behandlingen han trenger, Norge kan gi han et trygt hjem, skole, venner, trygghet. Norge kan gi Bayan skole. Bayan som aldri i sitt 24 år lange liv har gått på skole. Norge kan gi mammaen og pappaen til Bahez den psykologiske hjelpen de trenger etter å ha opplevd det verste et menneske kan oppleve.

Norge kan. Norge vil ikke.

Denne familien må bli hørt. En liten gutt trenger deres hjelp
Det er nå jeg trenger hjelpen deres. Denne familien må bli hørt. Hvis du ikke er enig i at Norge ikke vil: Hjelp meg med å dele dette innlegget. Bahez trenger å få en sjanse. Norge må gi han en sjanse. Vi må alle gi han en sjanse. Lille gutten som ikke kan noe for hvilket land han er fra, ber dere nå om hjelp. Vær så snill, del innlegget.

Hvis du vil hjelpe til økonomisk, kan du vippse meg på 46851456. Pengene går til Nabaz og familien.

På forhånd tusen takk. Det settes stor pris på.

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Norge kan ikke hjelpe alle, men Norge kan hjelpe to år gamle Bahez

  1. Jo vi kan hjelpe alle, ikke vær så trangsynt Thea.

Kommentarfeltet er lukket.